Διακοπές: Πώς θα προστατέψεις τη βαλίτσα σου από κλοπή όταν ταξιδεύεις

Τώρα που πλησιάζουν οι διακοπές, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας!
Διακοπές: Πώς θα προστατέψεις τη βαλίτσα σου από κλοπή όταν ταξιδεύεις



Όσο κι αν προσέχετε τα πράγματά σας, υπάρχουν κάποιες φορές που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να αποτρέψετε μια κλοπή. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια έξυπνα tips που μπορούν να μειώσουν αισθητά τις πιθανότητες να σας κλέψουν τη βαλίτσα σας στο αεροδρόμιο.

Πάνω από 400 εκατομμύρια αποσκευές ελέγχονται κάθε χρόνο στα αεροδρόμια. Ένα μικρό ποσοστό από αυτές καταλήγουν να χάνονται ή να κλέβονται στο διάσημο καρουζέλ των αποσκευών. Αν δε θέλετε να είστε εσείς ένας από τους άτυχους ταξιδιώτες που θα πάνε διακοπές χωρίς τη βαλίτσα τους, τότε δώστε βάση στα παρακάτω.

Πώς κλέβονται οι αποσκευές στο καρουζέλ 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κλέφτες αποσκευών συνηθίζουν να πηγαίνουν σε ώρες αιχμής και συγκεκριμένα όταν φτάνουν πολλές πτήσεις ταυτόχρονα και υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου. Συνηθίζουν να βάζουν ως στόχο βαλίτσες διάσημων σχεδιαστών, καθώς θεωρούν πως εκεί υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να υπάρχει κάτι ακριβό. Έτσι αρπάζουν την τσάντα που επιθυμούν και φεύγουν σαν να είναι απλοί ταξιδιώτες που βρήκαν τη βαλίτσα τους.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις κλοπές στα αεροδρόμια; 

Όταν χαθεί η βαλίτσα σας, δύσκολα θα βρείτε το δίκιο σας. Από τη στιγμή που την παραδώσετε για έλεγχο, η βαλίτσα περνάει από πολλά χέρια και έτσι είναι δύσκολο να αποδοθεί η ευθύνη σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Άλλωστε οι περισσότερες αεροπορικές δε θεωρούν δική τους ευθύνη αν χαθεί η βαλίτσα στο καρουζέλ.

Πώς μπορείτε να προστατέψετε τη βαλίτσα σας

  • Μην καθυστερείτε να φτάσετε στο καρουζέλ αποσκευών. Προσπαθήστε να φτάσετε από τους πρώτους και μην καθυστερείτε κάνοντας άλλα πράγματα μετά την προσγείωση. Η πρώτη σας δουλειά με το που φτάσετε στον προορισμό σας, είναι να παραλάβετε τη βαλίτσα σας.
  • Τοποθετήστε μέσα στη βαλίτσα ή στο χερούλι, τα βασικά στοιχεία σας, όπως ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο. Πολλές φορές γίνονται λάθη και κάποιοι συνταξιδιώτες σας μπορεί να μπερδευτούν παίρνοντας τη δική σας βαλίτσα που ίσως μοιάζει με τη δική τους.
  • Κλειδώστε τη βαλίτσα σας και αν ταξιδεύετε προς Αμερική βεβαιωθείτε πως η κλειδαριά έχει πάνω το logo Safe Skies ή Travel Sentry, που επιτρέπει στους ελεγκτές να την ανοίξουν και να την ξανακλειδώσουν (τα υπόλοιπα λουκέτα απλά κόβονται και απομακρύνονται). Μπορεί η κλειδαριά να μην προστατεύσει τη βαλίτσα από κλοπή, αλλά συνήθως οι κλέφτες προτιμούν βαλίτσες χωρίς κλειδαριές.
  • Βάλτε στη βαλίτσα σας ένα ευδιάκριτο σημάδι. Οι κλέφτες αποφεύγουν βαλίτσες που έχουν πάνω φιόγκους, tags ή οτιδήποτε κάνει τη βαλίτσα εύκολα αναγνωρίσιμη από μακριά.

 

Διαβάστε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα στο  www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.