Αυτά είναι τα μέρη του κόσμου που θα βρεις το καλύτερο παγωτό!

Αν βρεθείς κάπου κοντά, να κάνεις μια στάση!
Αυτά είναι τα μέρη του κόσμου που θα βρεις το καλύτερο παγωτό!



Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι για να δροσιστείς και να χαλαρώσεις μια καλοκαιρινή ημέρα; Παγωτό! Όπως χάζευα σήμερα στο youramazingplaces.com για να δω εξωτικούς προορισμούς και όμορφα μέρη, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που προτείνει μέρη στον κόσμο,όπου μπορείς να γευτείς το ωραιότερο παγωτό. Αν λοιπον ταξιδεύεις και τύχει ποτέ να βρεθείς κοντά σε κάποιο από τα μέρη που θα δεις παρακάτω, φρόντισε να κάνεις μια στάση, γιατί εκεί θα βρεις το καλύτερο παγωτό που έχεις φάει ποτέ!

#1 Το μαγαζί: Salt and Straw

Πού βρίσκεται:Πόρτλαντ, Όρεγκον

Το Όρεγκον είναι ξακουστό για τα φρούτα του. Γι’ αυτό, αν ποτέ βρεθείς εκεί, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις από την τεράστια ποικιλία παγωτού με γεύσεις φρούτων, αλλά και κέικ με κομματάκια φρούτων. Αν πάλι δεν τρελαίνεσαι για τα φρούτα, δοκίμασε παγωτό με γεύση καφέ, μπισκότο ή ό,τι άλλο σου αρέσει από την τεράστια ποικιλία που διαθέτει. Αν ποτέ βρεθείς στο Πόρτλαντ, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το μαγαζί Salt & Straw.

#2 Το μαγαζί: The Comfy Cow

Πού βρίσκεται: Λούισβιλ, Κεντάκι

Αν ποτέ το επισκεφθείς, δύσκολα θα βρεις κάτι αρνητικό στο μαγαζί αυτό, γιατί απλά ό,τι και να δοκιμάσεις, θα σου αρέσει. Παγωτά, κέικ, μπισκότα, πίτες, ό,τι και να επιλέξεις είναι απλά νοστιμότατο.

#3 Το μαγαζί: The Island Creamery

Πού βρίσκεται: Chincoteague Island, Βιρτζίνια

Το μαγαζί αυτό λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια και αποτελεί εγγύηση, τόσο για την ποιότητα όσο και για τις υπέροχες γεύσεις του. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, επέλεξε μια από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού, όπως το Νιρβάνα, με γεύση καφέ εσπρέσο και κομματάκια σοκολάτας.

#4 Το μαγαζί: Giolitti

Πού βρίσκεται: Ρώμη, Ιταλία

Με το που ακούς gelato, κατευθείαν το μυαλό σου πάει στο ιταλικό παγωτό. Μιας που βρίσκεσαι στην Ιταλία, δε γίνεται να μη δοκιμάσεις το παραδοσιακό gelato. Το Giolliti είναι εγγύηση, διότι είναι ένα μαγαζί που δουλεύει παραπάνω από 100 χρόνια και το επισκέπτονται κατά καιρούς εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Barack Obama και ο Pope John Paul II. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές και υπέροχες γεύσεις. Ένα είναι σίγουρο! Θα ξετρελαθείς!

#5 Το μαγαζί: Berthillon

Πού βρίσκεται: Παρίσι, Γαλλία

Το μαγαζί αυτό υπάρχει από το 1954 κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι γνωστό για τις ιδιαίτερες γεύσεις των παγωτών που φτιάχνει, οι οποίες συνεχώς αλλάζουν, γιατί χρησιμοποιεί φρούτα και υλικά εποχής. Κάποιες από τις κορυφαίες γεύσεις παγωτών που θα βρεις εκεί είναι η αγριοφράουλα και η καραμέλα au gigembre.