Σου αρέσουν τα ταξίδια: Παραλίες με μαύρη άμμο που θα ερωτευτείς!

Σίγουρα θα ήθελες να βρεθεις εκεί, έστω για μία φορά!
Σου αρέσουν τα ταξίδια: Παραλίες με μαύρη άμμο που θα ερωτευτείς!



Μιας και είναι καλοκαιράκι και είμαι ακόμα στο γραφείο, ψάχνω τρόπους να ξεφεύγει λίγο το μυαλό. Αναζητώ μια ανάσα δροσιάς! Και από πού μπορώ να την πάρω όταν είναι αδύνατο να πάω σε κάποια παραλία; Μα φυσικά στο ίντερνετ! Ενώ χάζευα λοιπόν στο youramazingplaces.com, έπεσα πάνω σε ένα απίστευτο άρθρο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Αν αναζητάς κι εσύ ένα ευχάριστο διάλειμμα, ρίξε μια ματιά! Γιατί θα δεις τις 3 καλύτερες παραλίες του κόσμου με μαύρη άμμο! Εντυπωσιακό; Οι φωτογραφίες παρακάτω, θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Vík í Mýrdal, Ιρλανδία

Vík í Mýrdal ονομάζεται το χωριό που βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της Ιρλανδίας και είναι γνωστό για την πανέμορφη παραλία του. Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή; Μα φυσικά η μαύρη άμμος! Στο χωριό αυτό, υπάρχουν μόλις 291 κάτοικοι. Κι όμως, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς, γιατί τα σπίτια έχουν αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Η υπέροχη παραλία του χωριού, ειναι γνωστή ως Vic, ή Black Beach και το 1991 συγκαταλεγόταν στη λίστα με τις 10 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο.Η μαύρη άμμος σε συνδυασμό με τους καταπράσινους λόφους που περιτριγυρίζουν τα καθαρά νερά της και τα βράχια που υπάρχουν σκορπισμένα εδώ κι εκεί, συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει σαν ζωγραφιά! 

Pavones, Κόστα Ρίκα

Η παραλία με τη μαύρη άμμο στο Pavones είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της ακτής του Ειρηνικού. Η μαύρη άμμος, τα καταγάλανα νερά και το πράσινο που αγκαλιάζει την παραλία, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Η παραλία περιστοιχίζεται από όλες τις ομορφιές της φύσης. Έρημοι και ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, που χαΪδεύουν τους γύρω λόφους και χύνονται μέσα στη θάλασσα, συμπληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό. Στην παραλία του Pavones συχνάζουν πολλοί surfers, αλλά και πολλά ζευγαράκια, που περιμένουν να δουν το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα!

Lost Beach, Καλιφόρνια

Βρίσκεται στην λιγότερο αναπτυγμένη πλευρά της Καλιφόρνια. Αν ποτέ βρεθείς σε αυτή την ερημική παραλία, μπορείς να κολυμπήσεις, αλλά ενδέχεται να είσαι μόνη σου εκεί. Γιατί οι επισκέπτες είναι πολύ σπάνιοι , λόγω της περιοχής που βρίσκεται. Η Lost Beach της Καλιφόρνια προτιμάται μόνο από τύπους που τους αρέσει η περιπέτεια και από εκείνους που ψάχνουν ασυνήθιστα μέρη με μοναδική ομορφιά για να τα δουν και να τα βγάλουν φωτογραφία.