Wildlife φωτογραφίες της χρονιάς που σε ταξιδεύουν

Περνώντας ατελειώτες ώρες, ημέρες αλλά και μήνες για το σωστό... "κλικ", φωτογράφοι απ' όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον ετήσιο διαγωνισμό "ΑγριαΖωή".
Wildlife φωτογραφίες της χρονιάς που σε ταξιδεύουν



Περνούν ολόκληρους μήνες για να βρουν την στιγμή για το κατάλληλο “κλικ” και να βγάλουν τη φωτογραφία που θα τους αποζημιώσει για όλη αυτή την υπομονή. Τα βραβεία του καλύτερου Wildlife φωτογράφου της χρονιάς απονεμήθηκαν φέτος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Λονδίνο. Ο διαγωνισμός δεν αφορά μόνο επαγγελματίες, αφού ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος. O μεγάλος νικητής βραβεύτηκε από τη Δούκισσα του Cambridge Kate Middleton και οι φωτογραφίες του θα παρουσιαστούν στη διεθνής έκθεση σε έξι ηπείρους. Δείτε τα “κλικ” που βραβεύτηκαν και κόβουν την ανάσα.

Wildlife Φωτογραφία της Χρονιάς 2014

O Michael Nichols ακολουθούσε αυτή την αγέλη λιονταριών για έξι μήνες μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή και να βγάλει τη φωτογραφία. Όπως αποδείχτηκε, άξιζε...

Νέος Wildlife φωτογράφος της Χρονιάς 2014. 

Η φωτογραφία του κίτρινου σκορπιού βοήθησε τον Carlos Perez Naval να κερδίσει στην κατηγορία του νέου φωτογράφου και να λάβει ένα πολύ καλό χρηματικό ποσό.

Φωτογραφία της Χρονιάς στην κατηγορία Earth's Environments

Ο φωτογράφος Francisco Negroni ταξίδεψε μέχρι το Εθνικό Πάρκο Puyehue στη νότια Χιλή για να παρακολουθήσει την έκρηξη του Ηφαιστείου Puyehue-Cordon Caulle την ίδια στιγμή που πέφτουν αστραπές από τον ουρανό και να βγάλει την επιβλητική αυτή φωτογραφία.

Φωτογραφία της χρονιάς στην κατηγορία “The world in our hands”

Κατά την εξερεύνηση απειλούμενων ειδών στη Σαχάρα, ο φωτογράφος Bruno D'Amicis συνάντησε έναν έφηβο στη νότια Τυνησία να πουλάει την 3 μηνών αλεπού. Η πώληση αλεπούδων είναι παράνομη, ωστόσο η εκμετάλλευση της άγριας ζωής μαστίζει την περιοχή.

Φωτογραφία της Χρονιάς στην κατηγορία 15-17 ετών. 

Ο Anton Lilja εντόπισε δύο βατράχους την ώρα που ζευγάρωναν κοντά στο σπίτι του στη Σουηδία. Το όνομα της φωτογραφίας είναι “Η μεγάλη αγκαλιά”.