Η ζωή είναι ωραία! Υπέροχες φωτογραφίες από την καθημερινότητα του κόσμου

Όταν ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει τις πιο ζωντανές στιγμές της ανθρωπότητας...
Η ζωή είναι ωραία! Υπέροχες φωτογραφίες από την καθημερινότητα του κόσμου



Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις λένε και είναι αλήθεια. Στην περίπτωση αυτή ισούται και με άλλα τόσα συναισθήματα. Ο Σλοβένος φωτογράφος Matjaz Krivic απαθανατίζει στιγμές της ζωής των ανθρώπων ανά τον κόσμο από το 2002. Κάθε φωτογραφία του, κρύβει από πίσω της μια ιστορία, λέξεις και συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα σου παρατηρώντας μια εικόνα τόσο ζωντανή, που θαρρείς πως θα πάρει μπροστά σου σάρκα και οστά, θα αποκτήσει κίνηση.  Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι απαθανατίζει στιγμές που δημιουργούν όμορφες εικόνες και συναισθήματα και όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, τα καταφέρνει και με το παραπάνω.

Βρήκα αυτό το εκθαμβωτικό project στην Daily Mail και με εντυπωσίασε, γιατί οι εικόνες που θα δεις έρχονται σε άκρα αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουμε. Γι’ αυτό άλλωστε και κάθε του εικόνα, μιλάει μέσα σου και σου τραβάει το ενδιαφέρον. Τελικά η ζωή είναι όμορφη, σε κάθε γωνιά του κόσμου και οι φωτογραφίες του θα σε πείσουν γι’ αυτό...

#1 Δυο διαφορετικοί κόσμοι: Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε μετά το ηλιοβασίλεμα, από την κορυφή ενός παλατιού που βρίκεται στο χωριό Shugruf. Η σκηνή αυτή με τον παράξενο αυτό φωτισμό, κράτησε μόνο για μερικά δευτερόλεπτα και ο Krivic πρόλαβε να τραβήξει μόνο μία φωτογραφία. Αυτή:

#2 Ένας χατζής πλένεται στο πλαίσιο μιας ιερής τελετής, στη λίμη Sarovar, στη μέση της οποίας βρίσκεται ο διάσημος, χρυσός ναός Hari Mandir.

#3 Τα παιδιά αυτά παίζουν στο Bani.

#4 Ακολουθώντας τη θρησκευτική τους παράδοση, δύο σαντού κοιμούνται γαλήνια στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην ιερή πόλη του Σίβα.

#5 Νεαροί Βραχμάνοι, μέλη της υψηλής τάξης των Ινδών, κάνουν μασάζ ο ένας στον άλλον κάτω από το ηλιοβασίλεμα, δίπλα στον ποταμό Γάγγη. Αργότερα θα πλυθούν στον ποταμό.

#6 Μια απίστευτη εικόνα από το Κατμαντού, με background τα Ιμαλάια. Η πόλη Πάταν και η πλατεία Durbar βρίσκονται υπό την προστασία της Unesco.

#7 Πρωινή τελετή στην Ινδία, μπροστά από την πέτρα- σύμβολο της γονιμότητας, που δίνει στα μικρά κορίτσια αυτή την ευλογία.

#8 Ένα κουρείο στην παλιά και γραφική πόλη Sana’a της Υεμένης.

#9 Κατά τη διάρκεις μιας παραδοσιακής θρησκευτικής λειτουργίας, άστεγοι χατζήδες κοιμούνται στον ναό Virupaksha στο Hampi.

#10 Μικρά αγόρια παίζουν βόλεϊ στους ήσυχους δρόμους της ιστορικής πόλης Thula της Υεμένης.

#11 Μια ορθόδοξη χριστιανική λειτουργία στην Αιθιοπία.

#12 Μοναχοί από το Θιβέτ επισκέπτονται τον πολιτικό και πνευματικό ηγέτη τους Δαλάι Λάμα, στο μοναστήρι Ki.

#13 Βοσκοί οδηγούν το κοπάδι τους σπίτι ένα σούρουπο στην Υεμένη.

#14 Ένας πιστός κάνει την καθημερινή ιεροτελεστία του στον ποταμό Γάγγη στην Ινδία.

#15 Μαθητές στην Ινδία, διδάσκονται Μαθηματικά.

#16 Ένας σκύλος, προσπαθεί να κοιμηθεί πάνω σε ένα ύφασμα και φαίνεται ότι δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από τον σκουπιδότοπο γύρω του.

#17 Ζητιάνοι στριμώχνονται για να ακούσουν τη διδασκαλία του Δαλάι Λάμα και ζητούν λίγο φαγητό και μερικά χρήματα.

#18 Ένας Κούρδος αγναντεύει το χωριό του, Urmantakht κατά τη διάρκεια ενός παραδοσιακού φεστιβάλ στο Κουρδιστάν.

#19 Στο νοτιοδυτικό Νεπάλ άνθρωποι ψάχνουν για χρυσό.

#20 Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μάσκας ένας άντρας χορεύει.

#21 Παιδάκια από το Θιβέτ περιμένουν τους γονείς τους που έχουν πάει να προσκυνήσουν στο ιερό βουνό Kailash, στο δυτικό Θιβέτ.

#22 Ένας βοσκός ξεκουράζεται στον ποταμό Νίγηρα.

#23 Ένα γυμναστήριο στο Varanasi όπου τα αγόρια της περιοχής γυμνάζουν το κορμί τους και προετοιμάζονται για την παραδοσιακή Ινδική πάλη, το Kushti.

#24 Ένας ινδουιστής ασκητής διαβάζει εφημερίδα, μπροστά στον ποταμό Γάγγη.

Δες ΕΔΩ τις χώρες που θα συναντήσεις τους πιο όμορφους ανθρώπους.