Πάμε μια βόλτα στη Λισαβώνα; Είναι η πόλη των ανακαλύψεων

Κοσμοπολίτικη, με εύκολη πρόσβαση και λίγες ώρες μακριά από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Μια πόλη που έχει επηρεαστεί από πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς και αυτό φαίνεται καθαρά σε όποια γειτονιά κι αν περπατήσεις.
Πάμε μια βόλτα στη Λισαβώνα; Είναι η πόλη των ανακαλύψεων



Πού θα κάνεις τη βόλτα σου

Αρχικά, για να γυρίσεις τη Λισαβόνα πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα δεις τα πάντα. Από άποψη καιρού, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα, μια και το μεσογειακό κλίμα βοηθά αρκετά έτσι ώστε να μη χρειαστείς το μπουφάν σου. Κάνε μια βόλτα μέσα στο δίκτυο δρόμων Pombaline, στην περιοχή Baixa και στη συνέχεια ακολούθησε το ποτάμι για να ανακαλύψεις όλα τα όμορφα σημεία της πόλης. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου θα βρεις παραλίες και παραλιακά θέρετρα που συνδυάζουν βίλες και ξενοδοχεία από τις αρχές του 20ού αιώνα, με μαρίνες, βεράντες και εξαιρετικά γήπεδα γκολφ.

Μην παραλείψεις όμως να ακούσεις Fado, μια και το μουσικό αυτό είδος αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά. Θα τη βρεις σε παραδοσιακές γειτονιές και σε όλα τα μπαρ στις βραδινές σου εξορμήσεις. Ετοιμάσου για  πολύ χορό λοιπόν!

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ                                                                        

Tágide Wine and Tapas Bar
Αν θέλεις να χαλαρώσεις, το υπέροχο tapas bar που βρίσκεται στην αριστοκρατική περιοχή Chiado είναι ιδανική επιλογή. Οι χαμηλές τιμές και το κλασικό πορτογαλικό πιάτο Amêijoas à bulhão pato (μύδια με λευκό κρασί και σκόρδο) θα σε πείσουν να το επισκεφτείς πάνω από μία φορά. Largo da Academia Nacional de Belas Artes 18 and 20, Chiado (+351.213.404.010).

Belcanto

Με δύο αστέρια Michelin, o chef José Avillez και η ομάδα του σε προσκαλούν σε ένα ασύγκριτο γαστρονομικό και αισθητικό ταξίδι. Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία που κάθε επισκέπτης πρέπει να εξερευνήσει μόνος του. Extra πόντους κερδίζουν οι υπέροχοι πίνακες που κοσμούν το εστιατόριο και θα σε ταξιδέψουν νοσταλγικά στο ρομαντικό παλιό Chiado. Largo de Sao Carlos, 10, Chiado  (+351.213.420.607).

Crisfama

Το μικρό εστιατόριο, που διευθύνεται από ένα ζευγάρι, διαθέτει ένα λιτό αλλά υπέροχο menu, με τα πιάτα με τα ψάρια και τα καλαμάρια να ξεχωρίζουν. Μην ξεχάσεις προτού το επισκεφτείς να κάνεις κράτηση, γιατί το μαγαζί διαθέτει μόνο έξι με επτά τραπέζια.

R. Cruz de Sta. Apolónia, 58-60A (+351.218.148.822).

 

ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΦΕ

Botequim

Το ρετρό cafe που άνοιξε για πρώτη φορά το 1968 από τη συγγραφέα Natália Correia, εκτός από εκπληκτικό καφέ, στον χώρο φιλοξενεί και μια μεγάλη συλλογή από βιβλία με ποιήματα. Πολλά βράδια διοργανώνονται και εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική και ποτό.

Largo Graça 79 (+351.218.888.511).

Bois

Σε μια όμορφη τοποθεσία, το cafe με τη μοναδική αισθητική θα σου μείνει αξέχαστο τόσο για τον μυρωδάτο καφέ του όσο και για το υπέροχο τιραμισού του. Μην ανησυχείς, θα βρεις τραπέζι για την παρέα σου, μια και είναι πολύ ευρύχωρο.

R. de São João da Praça 93-95 (+351.218.862.497).

Noobai

Στο συγκεκριμένο καφέ θα βρεις νέους ανθρώπους που παίζουν με την κιθάρα τους και απολαμβάνουν τη μοναδική θέα από την ταράτσα. Στο εσωτερικό, τα έπιπλα αντίκα και η vintage αισθητική ξεχωρίζουν. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τα παιδιά είναι ιδανικός για οικογένειες.

Miradouro Do Adamastor (+351.213.465.014).

 

ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΠΟΤΟ

Winston Bar

Bρίσκεται σε ένα πολύ διακριτικό δρόμο κοντά στη γειτονιά Campo de Ourique και η ιδιαίτερη διακόσμησή του θα σε ενθουσιάσει. Με μια πολύ σύγχρονη ματιά, στους τοίχους του bar θα δεις γραμμένες εκφράσεις διασήμων που δίνουν ένα σύνθημα ξεχωριστό για κάθε βραδιά. Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις ποτά που θα θυμάσαι για πολλά χρόνια.

B, Rua do Sol AO Rato 61 (+351.913.380.601).

Procópio

Ιστορικό bar που μετρά ήδη 40 χρόνια ζωής και τη δεκαετία του ’80 το όνομά του είχε συνδεθεί με σημαντικούς δημοσιογράφους και πολιτικούς. Η ζεστή και οικεία διακόσμηση, αλλά και το πιάνο που χρησιμεύει ως τραπέζι, θα σε βάλουν αμέσως στο κλίμα του παλιού και all-time-classic bar.

Alto de São Francisco 21 (+351.213.852.851).

 
Maria Caxuxa

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα bar στο Bairro Alto. Θα πιεις το ποτό σου μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα και ρετρό διακόσμηση. Το εσωτερικό του κάνει τη διαφορά με τους άνετους καναπέδες και τους χάρτες στους τοίχους.

R. da Barroca 12.

 

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ

-  Το Lisbon Oceanarium είναι το μεγαλύτερο κλειστό ενυδρείο στην Ευρώπη, το οποίο δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

- To 1994, ανακηρύχτηκε  Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού.

- Έχει χαρακτηριστεί Πόλη του Οδυσσέα , Πόλη των Μεγάλων Θαλασσοπόρων – Εξερευνητών, όπως και Πριγκίπισσα του Ωκεανού.

- Η πόλη απολαμβάνει 250 μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο.

- Η περιοχή της Λισαβόνας είναι κατά πολύ η πλουσιότερη στην Πορτογαλία.

 

Famous & Fado

H Mariza, γεννημένη στις 16 Δεκέμβρη του 1973, είναι η πιο διάσημη τραγουδίστρια Fado μουσικής.