Σκέφτεσαι διακοπές στη Σαντορίνη; Που να πας και να το παίξεις έξυπνη στην παρέα!

7 must του νησιού που διαφέρουν από τα τετριμμένα
Σκέφτεσαι διακοπές στη Σαντορίνη; Που να πας και να το παίξεις έξυπνη στην παρέα!



Σαντορίνη: Νησί του ηλιοβασιλέματος ,της θέας ,των ερωτευμένων.Δεν είναι τυχαίο που η Σαντορίνη έχει επιλεχθεί ως ένας από τους τοπ προορισμούς παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Ο τουρισμός του νησιού χτυπάει κάθε καλοκαίρι κόκκινο και εσύ έχεις πάρει (επιτέλους)την απόφαση να το επισκεφτείς.Αν δε ξέρεις πολλά για αυτό τον προορισμό πάρε κάποιες ιδέες για το που πρέπει να πας και αυτές οι διακοπές είναι σίγουρο ότι θα σου μείνουν αξέχαστες!

1)Galini Café
Αν ονειρεύεσαι τη στιγμή που θα απολαύσεις τον υπέρτατο καφέ στο νησί πέπει να πας στο καφέ Galini.  Μπαλκόνι με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Φανταστικός καφές και ακόμα καλύτερο πρωινό!

2)Οινοποιείο Σιγάλας
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις γευτεί έστω και μία φορά ένα ποτήρι  κρασί από την υπέροχη ποικιλία κρασιών του Σιγάλα. Αν θες ,λοιπόν, να γευτείς και τα υπόλοιπα από την ποικιλία  του έχεις την ευκαιρία να το κάνεις μέσα στον αμπελώνα του! Οι επισκέπτες ξεναγούνται στους χώρους του οινοποιείου μαθαίνοντας για όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του οίνου, και φυσικά μπορούν να δοκιμάσουν τις οινικές δημιουργίες του Κτήματος συνδυάζοντας τις με γαστρονομικές προτάσεις από τις Κυκλάδες, μαθαίνοντας για τις ποικιλίες του Σαντορινιού αμπελώνα και απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου και τα χρώματα της Θηραϊκής γης.

3)Οινοποιείο Vassaltis
Αν είσαι φαν του κρασιού και δε σου έφτασε μόνο ένα οινοποιείο σου έχουμε και δεύτερο! Οι εγκαταστάσεις υποδοχής και οινοποίησης του ολοκαίνουργιου πανέμορφου οινοποιείου της οικογένειας Βαλαμπούς, στον Βουρβούλο βόρειο-ανατολικά του νησιού, είναι έτοιμες να σε υποδεχτούν και να σε ξεναγήσουν βήμα βήμα από τη διαδικασία του τρύγου μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού. Κι αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει το βασσάλτις , δε θα μπορούσε να είναι πιο προφανές! Είναι το πέτρωμα που προέρχεται από την ηφαιστειακή γη.

4)Sphinx restaurant Oia
Ένας εκπληκτικός χώρος που με το γούστο της διακόσμησης του αλλά και με τη γεύση των πιάτων του σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του εξωτερικού. Πέρα από την ατέλειωτη ποικιλία κρασιών θα βρεις τρομερά coctails και το καλύτερο ριζότο με πουρέ κολοκύθας και τρούφα που έχεις φάει ποτέ!

5)Alexandra’s custom made cakes
Σου άνοιξε η όρεξη και θες να φας ένα γλυκό διαφορετικό από τα άλλα; Κάνε στάση στο πιο γλυκό σημείο του νησιού στο Βόθωνα. Σε περιμένουν χειροποίητα cupcakes, carrot cakes, cheesecakes και ό,τι cakes έχεις ποτέ φανταστεί.

6)Κάθαρος Lounge
Αν θες να πας μια βολτίτσα και να τσιμπήσεις και κάτι ,αλλά όχι στα γνωστά μέρη Οία και Φηρά, σου έχουμε εναλλακτική. Το μαγαζί αυτό σου προφέρει πιάτο την εκπληκτική θέα της Σαντορίνης σε συνδυασμό με όμορφες γεύσεις χωρίς να αποτελέι τουριστική ατραξιόν. Δοκίμασε το guacamole τους και δε θα χάσεις!

7)Ο δρόμος για τα Φηρά
Έσκασες από το φαγητό , από τα γλυκά και τα κρασιά και θες να κάνεις μια βόλτα για να χωνέψεις. Η καλύτερη διαδρομή που θα μπορούσες να κάνεις είναι η διαδρομή από το Φηροστεφάνη στα Φηρά. Περπάτημα 10 λεπτών μέσα στα πανέμορφα σοκάκια του νησιού και παρέα σου αυτή η μαγική θέα του Αιγαίου.

Δες ακόμα Επισήμως Άνοιξη! Αυτά είναι τα 13 πιο ανθισμένα τοπία στον κόσμο!