Πίνουμε κοκτέιλ στις καλύτερες ταράτσες της Νέας Υόρκης

Πες μας μόνο τι θέα θέλεις να έχει!
Πίνουμε κοκτέιλ στις καλύτερες ταράτσες της Νέας Υόρκης



Δεν με έπιασε κάποια παράκρουση, και προφανώς ούτε συνηθίζω να περνώ τα Σαββατοκύριακά μου στο φωτεινότερο κέντρο του κόσμου. Ούτε καν σε κάποιο κοντινό σε λάμψη και ομορφιά προορισμό. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η έκφραση «φάτε μάτια ψάρια» αποτελεί λόγο επαρκή για ένα τέτοιο εγχείρημα. Άσε που αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, θα θυμηθείς σίγουρα να πιείς και ένα κοκτέιλ στην υγειά μου. Αν ακόμη δεν κατάλαβες περί τίνος πρόκειται, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πιο εντυπωσιακά, διάσημα και καλόγουστα roof garden της Νέας Υόρκης.

Ava Lounge

Θα πρέπει να φορέσεις τα καλά σου αν θες να μην «φας πόρτα» στην ταράτσα του Dream Hotel. Τα καπέλα, τα αθλητικά παπούτσια και τα σκισμένα τζιν είναι απαγορευτικά καθώς θεωρείται (δικαίως) ότι δεν ταιριάζουν με τη σικ αισθητική του χώρου. Το ηλιοβασίλεμα είναι η ιδανική ώρα για να χαζέψεις την Times Square.

Bookmarks Rooftop Lounge at the Library Hotel

Αν είσαι ο κλασικός βιβλιόφιλος, βάλε την καλή σου τη γραβάτα, ενίσχυσε το πορτοφόλι σου και πέρνα μια βόλτα από την πιο Hot ταράτσα της Νέας Υόρκης. Εκεί μπορείς να διαβάσεις Dostoyevsky σε ένα από τα δύο θερμοκήπιο, ή ακόμα και στην εξωτερική ταράτσα. Μπορείς ακόμη να περάσεις ώρες ατελείωτες χαζεύοντας την τεράστια συλλογή βιβλίων και φυσικά να αφήσεις το βλέμμα σου να χαθεί ανάμεσα στα πανύψηλα κτίρια του κέντρου της πόλης.

The Eagle

Αυτό το δημοφιλές θεματικό gay bar μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστικό για τους αμύητους. Θα ήταν για παράδειγμα κάπως αμήχανο να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο, να πας μέχρι τη Νέα Υόρκη, να διαλέξεις αυτή την ταράτσα από τη λίστα μας, και να εμφανιζόσουν Τετάρτη βράδυ στην πασίγνωστη JockStrap Night, χωρίς να φοράς Jockstraps. Bear Night Parties, Leather Parties και ένα σωρό ακόμη events με μοναδικά Dj-sets, εκρήξεις βαρελιών μπύρας και σύμβολο πάντα την Rainbow σημαία.

Penthouse808

Αν περπατήσεις λίγο πιο πέρα από την γέφυρα Queensboro, θα βρεις αυτό το bar ακριβώς στην κορυφή του Long Island City boutique, σε ένα roof garden που θα σου χαρίσει την πιο πανοραμική θέα της διασημότερης πόλης του κόσμου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανέβεις στον τελευταίο όροφο και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας τη μαγική θέα, ενώ από μπροστά σου περνούν τα πιο δροσερά cocktails που κοστίζουν από 12 εώς 14 δολάρια, μέσα από μια εξυπηρέτηση που θα θυμάσαι για καιρό.

Empire Hotel Rooftop

Δύο περίπου στρέμματα εξωτερικού χώρου, τρεις διαχωρισμένες μεταξύ τους ταράτσες με θέα στο Lincoln Center και το Central Park, καθώς και ένα από τα πιο κομψά bar της πόλης, βρίσκονται στο roof garden του Empire Hotel. Αν σε βγάλει ο δρόμος (και φυσικά αν το αντέχει η τσέπη σου), μπορείτε να περάσεις την είσοδο του ξενοδοχείου, να ανέβεις στην ταράτσα και να ζητήσεις ένα από τα πιο διάσημα cocktails της πόλης.

Juliette

Είσαι στη Νέα Υόρκη. Προχωρώντας στους δρόμους του Williamsburg θα δεις πολλά. Κάτι από αυτά που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείς, είναι ένα γαλλλικό bistro ιδιαίτερης ευρωπαϊκής αισθητικής, γεμάτο ξύλινες επιφάνειες και πολλά δέντρα, που λέγεται Juliette. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις την πιο εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα καθώς και κρασιά μέσα από μία τεράστια ποικιλία.

La Piscine at the Americano

Ή αλλιώς, μια πισίνα στο κέντρο του αμερικανικού ουρανού. Νιώσε την ελευθερία να βουτήξεις τα πόδια σου σε μία πισίνα που δεν είναι σαν τις άλλες. Αν έχεις θέμα με το ύψος, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς. Αν όχι, μπορείς εύκολα να ανέβεις μέχρι τον δέκατο όροφο του Americano Hotel, και να απολαύσεις τη μια και μοναδική θέα της υπέροχης αυτής ταράτσας, μέσα στην πιο lounge ατμόσφαιρα και με τη γεύση του πιο δροσιστικού cocktail της επιλογής σου.

The Metropolitan Museum of Art Roof Garden Café

Για σένα που αγαπάς την τέχνη λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους, αυτή ίσως είναι η πιο καλή επιλογή για να πιείς το cocktail σου, με θέα πάντα το Central Park. Η ταράτσα έχει φιλοτεχνηθεί από τον πακιστανικής προέλευσης Imran Qureshi, με το κόκκινο χρώμα να δεσπόζει δημιουργώντας αφαιρετικά σκηνικά, ενώ η ποικιλία των cocktails είναι φόρος τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του καλλιτέχνη.

The Rock Shop

Και εδώ είναι μια επιλογή για τους λάτρεις της Live rock μουσικής, με μία από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και συνάμα πιο οικονομικές επιλογές για ποιοτική και χαλαρωτική διασκέδαση στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Δύο όροφοι που κοσμούν το Manhattan με μία μοναδική επιλογή για συνδυασμό καλής μουσικής, κλασικών cocktails και μια απεριόριστη θέα με κέντρο το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Savings Bank Tower του Williamsburg. Μπορείς να βρεις ποτά και μπύρες που ξεκινούν από τέσσερα μόλις δολάρια.

Sheltering Sky at McCarren Hotel and Pool

Ένα από τα πιο πρόσφατα roof gardens της πόλης, πιστό στην Lounge και Minimal αισθητική του, υπόσχεται μία υπέροχη μέρα δίπλα στην πισίνα, με φαγητό από τον παγκοσμίου φήμης chef Paul Liebrandt, καθώς και βραδινά Dj set από παραγωγούς και Dj’s που θα έκαναν ακόμα και τον πιο σκληροπυρηνικό hipster να γνωρίσει την απόλυτη ευτυχία.

230 Fifth


 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να έχεις υπομονή, καθώς θα σου πάρει κάμποση ώρα μέχρι να καταφέρεις να μπεις στο συγκεκριμένο roof garden. Όχι λόγω κάποιας περίεργης πολιτικής του χώρου, αλλά λόγω της δημοτικότητάς του. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο αν σκεφτεί κανείς πως όταν τελικά τα καταφέρεις, θα μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα πολλά ξύλινα παγκάκια του και να χαζέψεις όλη την πόλη της Νέας Υόρκης με το Empire State, τη Metlife και ένα σωρό ακόμη κτίρια να βρίσκονται στα πόδια σου.

Upstairs

Μία ταράτσα. 360 μοίρες. Αν αποφασίσεις να ανέβεις στον τελευταίο όροφο του Kimberly Hotel, θα έχεις τη δυνατότητα ν’ απολαύσεις εκτός από το μοναδικό old-fashion περιβάλλον με τις τόσο σικ ταπετσαρίες και τον μοναδικά κλασικό βραδινό φωτισμό, την εμπειρία να απολαύσεις την θέα της Νέας Υόρκης σε όλο της το μεγαλείο, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του χώρου. Εκεί, εκτός από τα υπέροχα cocktails, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μία πολύ μεγάλη ποικιλία κρασιού και μπύρας σε πολύ λογικές τιμές.

Δες ΕΔΩ ολόκληρη τη λίστα του TIME OUT με τις καλύτερες ταράτσες της Νέας Υόρκης.