Οι πιγκουίνοι μπορούν και πετούν!

Οι μαγικές φωτογραφίες χαρούμενων πιγκουίνων.
Οι πιγκουίνοι μπορούν και πετούν!



Ένα μαγικό φωτογραφικό άλμπουμ δημιούργησε ο Αυστραλός Frederique Olivier, ένας παθιασμένος επιστήμονας που ειδικεύεται στα θαλάσσια ζώα.

Ο 38χρονος, συγκεκριμένα, βρέθηκε στα νησιά Windmill της Ανταρκτικής και τράβηξε πολύ κοντινές φωτογραφίες πιγκουίνων που πηδούν έξω από τον  ωκεανό. Σε αυτές μπορείς να δεις τους πιγκουίνους μετά το άλμα τους έξω από το νερό, να φέρνουν τα φτερά τους προς τα πίσω και να κλωτσούν ώστε να έχουν μία ομαλή προσγείωση.

Ο Frederique σχετικά με τη δραστηριότητά του είπε στην Daily Mail:

«Θα πρέπει να είσαι εξαιρετικά υπομονετικός για να τραβήξεις αυτές τις φωτογραφίες με τον σωστό φωτισμό. Και επίσης, θα πρέπει να υπομείνεις τη θερμοκρασία των μείον 30 βαθμών».

Επίσης, ο φωτογράφος χρειάστηκε να περάσει απαρατήρητος χωρίς να ενοχλήσει με την παρουσία του. «Οι πιγκουίνοι δεν μου έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή. Η διάθεσή τους ποικίλοι και κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα φιλικοί. Σε κάνουν να νιώθεις ταπεινός μπροστά τους γιατί είναι απίστευτα προσαρμοσμένοι στο περιβάλλον τους, ενώ για εμάς η επιβίωση είναι πρόκληση» είπε χαρακτηριστικά.