Έχεις μήνυμα αγάπης από τη Νέα Υόρκη!

Η Ματίνα Δεμελή μας θυμίζει τι είναι πραγματικά έρωτας...
Έχεις μήνυμα αγάπης από τη Νέα Υόρκη!



Ο Βαλεντίνος στην Αμερική είναι ο αγαπημένος μετά τον 'Αι Βασίλη! Δίπλα στο κόκκινο έρχεται να προστεθεί και το ροζ. Τα σπίτια γεμίζουν ροζ καρδιές, μπαλόνια καρδιές, σοκολάτες καρδιές, τούρτες καρδιές... Ας μην μιλήσουμε για τις πληγωμένες και μοναχικές καρδιές που ουκ ολίγες είναι κι αυτές.

Εντάξει, εμπορευματοποίηση θα μου πεις αλλά και μια ευχάριστη νότα στην ...καρδιά (νάτο πάλι) του χειμώνα. Τόσο χιόνι φάγαμε, άσε να κάνουμε μια αγκαλίτσα παραπάνω. Να φάμε σοκολάτες και να ανταλλάξουμε καρτούλες (με σήμα την καρδιά φυσικά). Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον 145 εκατομμύρια κάρτες πωλούνται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Στην Αμερική, το "έθιμο" δεν απευθύνεται μόνο στους ερωτευμένους. Το πνεύμα είναι..δείχνουμε και δίνουμε την αγάπη μας σε όσους αγαπάμε. Στους γονείς, τα αδέλφια, τους φίλους, ακόμη και.. στην δασκάλα... Στο σχολείο γίνεται πάρτυ με ανταλλαγή σοκολάτας, καραμέλας και άλλων ζαχαρωτών απολαύσεων ενώ οι μαθητές μπορούν να ντυθούν σε αποχρώσεις κόκκινου, λευκού και ροζ!

Happy Valentine's Day λοιπόν. Και μην ξεχνάτε πως δεν περιμένουμε τον Βαλεντίνο να μας θυμίσει να αγαπάμε και να το δείχνουμε. Το κάνουμε κάθε μέρα, με ή χωρίς κάρτες, λουλούδια, σοκολάτες... Ή μια ζωγραφιά... (το πρώτο δώρο που έλαβα δυο μέρες νωρίτερα από το μικρό βαλεντινάκι μου).

Ματίνα Δεμελή, από τη Νέα Υόρκη με πάρα πολύ αγάπη! 

ΥΓ Η ζωγραφιά λέει "I love my mom so much. She even bring me pretzels!" (Αγαπώ την μαμά μου τόσο πολύ! Μου φέρνει ακόμη και πρέτζελ!).