Πού να πας για πικ-νικ και χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Ξέμεινες στη πόλη; Κανένα πρόβλημα!



Έρχεται Καθαρά Δευτέρα! Για να ολοκληρωθεί τέλεια το τριήμερο ακόμα και αν δεν κατάφερες να κάνεις εκείνη την απόδραση που ήθελες, οι εναλλακτικές που έχεις  στην πόλη είναι τόσες πολλές που καθόλου δεν θα απογοητευτείς! Πάρε την παρέα σου, το καλαθάκι σου (που θα το έχεις εφοδιάσει με χαλβά, ταραμοσαλάτα, ελιές, λαγάνα και άλλες νηστίσιμες λιχουδιές) και κάνε εξόρμηση σε προορισμούς κοντινούς και ίσως και πιο μακρινούς, οι οποίοι θα σε αποζημιώσουν και  θα σε καταπλήξουν συνάμα!

Σου δίνουμε την αφορμή που ήθελες για έξοδο και νηστίσιμο φαγοπότι. Γι' αυτό άπλωσε τραπεζομαντηλάκι, απόλαυσε τον ήλιο, πέταξε χαρταετό και απόλαυσε την ομορφιά της φύσης!

Πάρνηθα

Από την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας (έξοδος Μεταμόρφωση  Πάρνηθα, 13ο χλμ) έχεις πρόσβαση στο ψηλότερο βουνό της Αττικής! Φυσικά είναι η πρώτη επιλογή για μία ημερήσια απόδραση. Καλή ιδέα είναι τα καταφύγια της περιοχής Μπάφι και Φλαμπούρι! 

Πεντέλη

Θα σας αποκαλύψουμε ένα κοινό μυστικό πια: Το καταρράκτη στην περιοχή Ντράφι! Τι καλύτερο από το να κάνεις πικ νικ στη σκιά του καταρράκτη. Μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα αθηναϊκά μυστικά, αλλά πλέον έχει αρχίσει να διαρρέει.

Χαλκίδα

Από την Εθνική Οδό Αθηνών  Λαμίας, βγαίνεις στην έξοδο για Χαλκίδα. Ιδανική πρόταση γι' αυτούς που θέλουν να απολαύσουν χαλαρό καφέ και ουζομεζέδες με θέα τα γαλάζια νερά του Ευρίπου! 

Ναύπλιο

Από την Εθνική Οδό Αθηνών  Κορίνθου, βγαίνεις στην έξοδο για Ναύπλιο. Αδιαμφισβήτητα ο πιο αγαπημένος προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου! Εάν δεν θέλεις να κάνεις πικ νικ και θέλεις να βολτάρεις και να αλλάξεις παραστάσεις τότε δεν έχεις καλύτερο από το να  περπατήσεις τον πυρήνα της παλιάς πόλης που απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη και είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα.  Ο κεντρικός πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα γίνει σημείο αναφοράς σε κάθε περιήγησή σας στην παλιά πόλη, καθώς τη διασχίζει σχεδόν ολόκληρη και καταλήγει στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, το σημείο συνάντησης που θυμίζει έντονα ιταλική piazza.

Λόφος Φιλοπάππου 

Θέλεις να στρώσεις το τραπεζομάντιλο σου έχοντας απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο και το Λυκαβηττό; Να αναρωτιέσαι που ήταν κρυμμένη τέτοια όαση στην καρδιά της πόλης; Εφτακόσια ολόκληρα στρέμματα πνιγμένα στα πεύκα και τα ξύλινα γεφυράκια με καταπράσινο γκαζόν σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις και να πετάξεις τον χαρταετό σου!

Δάσος Συγγρού
Ανάμεσα στο Μαρούσι, Μελίσσια και Κηφισιά, αναδύεται ένα φυσικό δάσος του οποίου την ύπαρξη λίγοι  γνωρίζουν και εκτιμούν. Το ειδυλλιακό τοπίο που σφύζει από πεύκα, αμυγδαλιές, ελαιώνες και περιβόλια προσφέρεται για πικ νικ. Μέσα στο χώρο υπάρχει επίσης μια μικρή παιδική χαρά για να απασχολούνται τα πιτσιρίκια και μονοπάτια για βόλτες μετά το φαγητό!

Επειδή ο καιρός είναι απρόβλεπτος και μπορεί να μας χαλάσει αν όχι όλο το τριήμερο, την τελευταία ημέρα ολοκλήρωσής του, καλό είναι να έχουμε μία εναλλακτική πρόταση για το τι μπορούμε να κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση! Δες το παρακάτω άρθρο!