London calling: Έφυγες για Σ/Κ στο Λονδίνο!

Πήγαμε και σου ετοιμάσαμε πλήρες πρόγραμμα με ό,τι πρέπει να δεις και να κάνεις. Μόνο έτσι παλεύονται οι Δευτέρες.
London calling: Έφυγες για Σ/Κ στο Λονδίνο!



Tο Λονδίνο δεν είναι μόνο το Βig Ben, το Βρετανικό Μουσείο, οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, το Μπάκινχαμ, το Soho και το Harrod’s.  Είναι η πολυπολιτισμικότητά του, οι διαφορετικές κουλτούρες, το ρομαντικό Notting Hill με το Portobello του, το σχεδόν αναρχικό Camden Town, το «μυρωδάτο» Borough Market.

Είναι μια πόλη με άπειρες επιλογές, από ποδηλατάδα στο famous Hyde Park, μέχρι ψώνια στην Oxford και Regent Sreet (αν το αντέχει η τσέπη σου), θέατρο για να δεις μεγάλους κινηματογραφικούς ηθοποιούς επί σκηνής, να κάνεις την «ρόδα» σου στο London Eye, βλέποντας όλη τη θέα της πόλης, να χαθείς ανάμεσα στον κόσμο στο Picadilly Circus, να απολαύσεις καλή, διεθνή κουζίνα, να επισκεφτείς ενδιαφέροντα μουσεία και εκθέσεις. Σε αυτή την πόλη γίνονται (όντως) πράγματα.

Πρωινό
Αδιαμφισβήτητα στο Breakfast Club. Μην αποθαρρυνθείς από την ουρά. Να περιμένεις γιατί θα φας όντως το πιο φημισμένο πρωινό του Λονδίνου. Σε διάφορες περιοχές της πόλης, όπου βρεις το συγκεκριμένο μαγαζί, κυριολεκτικά όρμα! Eggs benedict και pancakes με φρούτα του δάσους και maple syrup (κοινώς σιρόπι σφενδάμου).

 

Τώρα αν απλώς θες κάτι να τσιμπήσεις στο δρόμο, ακολούθα τη μύτη σου και κατευθύνσου προς Ben’s Cookies. Πάρε δύο-τρία μπισκότα και γέμισες ενέργεια για να συνεχίσεις την βόλτα.

Φαγητό
Οπωσδήποτε στο Patty & Bun για να δοκιμάσεις ίσως το πιο ωραίο burger της ζωής σου. Με μπριός αφράτο ψωμάκι, είναι τόσο νόστιμο που δεν θα το ξεχάσεις.  Από τα ορεκτικά μην παραλείψεις τις πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Θα έχει σίγουρα ουρά, αλλά δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα.

Ταϋλανδέζικη και ασιατική κουζίνα στο εξίσου φημισμένο Βusaba Eathai. Eκεί θα δοκιμάσεις  τραγανή πάπια ή καλαμάρι, πίνοντας παράλληλα το απολαυστικό cocktail σου. Είναι ένα μαγαζί -ορισμός του «value for money».

Ποτό
Αν θες να δεις την αγγλική πρωτεύουσα από ψηλά, με θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, θα πας στο Aqua Shard. Φόρα ό, τι πιο επίσημο έχεις (το εννούμε) για να ανέβεις στον 31ο όροφο και να απολαύσεις το ποτό σου. Ο κόσμος που διεκδικεί μία «θέση στον ήλιο» είναι πολύς, οπότε αν πας Σαβ/κο καλό θα ήταν να ντυθείς καλά (αλλά επίσημα επαναλαμβάνω) για να μην ξεπαγιάσεις κατά την αναμονή.

Για κρασί θα περάσεις σίγουρα από το Μews of Mayfair. Σε ένα ήσυχο δρομάκι, οι Λονδρέζοι πίνουν το χαλαρό κρασί ή την μπύρα τους μετά τη δουλειά. Άρα ο χαμός γίνεται περισσότερο στις 19:00, παρά στις 22:00.

Για μπύρα, τι άλλο να προτείνει κανείς από την «ανθισμένη» pub, The Churchill Arms. Σαν βγαλμένη από παραμύθι, η συγκεκριμένη pub θεωρείται μία από τις καλύτερες του Λονδίνου, με πολλά είδη μπύρας και  άριστες ταϋλανδέζικες γεύσεις.

Μουσεία
Ο αριθμός τους είναι ασύλληπτος: 256. Δεν θα σου προτείνουμε όμως μόνο τα κλασικά. Αν έχεις μέρες και χρόνο να διαθέσεις, φυσικά και θα πας, στο Βρετανικό, το Φυσικής Ιστορίας ή το Μadame Tussuads (αν θες να σπάσεις λίγη πλάκα). Ωστόσο ό, τι και να γίνει δεν πρέπει να παραλείψεις τα παρακάτω δύο.

Victoria and Albert Museum
Όλα τα μεγαλουργήματα της ανθρώπινης έκφρασης «μαζεμένα» σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα. Από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, μέχρι φωτογραφίες και δημιουργίες μεγάλων οίκων μόδας. Ό,τι μπορεί να θεωρηθεί τέχνη, στεγάζεται σε αυτό το μουσείο, το οποίο έχει πάντα και άκρως ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις.

Tate Modern Gallery
Πρόκειται για ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης που αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πινακοθήκες στο είδος της. Στεγάζεται σε έναν πρώην σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παρουσιάζει εκθέσεις διεθνούς μοντέρνας τέχνης από το 1900 έως σήμερα. Εκεί θα δεις έργα των σημαντικότερων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα. Picasso, Warhol και Dali παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια σου και (για έξτρα δόσεις χαράς) η είσοδος στη μόνιμη συλλογή του μουσείου, είναι ελεύθερη.

 

 

Εναλλακτικές βόλτες
Θα νοικιάσεις ποδήλατο από τις γνωστές στάσεις Βarclays. Θα κάνεις τη βόλτα σου στο Hyde Park και θα οδηγήσεις μέχρι το μαγευτικό Notting Hill, με «απόλυτο» προορισμό το Portobello. Θα το αφήσεις εκεί και θα περπατήσεις. Θα χαζέψεις τα μπιχλιμπίδια και θα πιεις το τσάι σου σε ένα από τα ρουχάδικα- φούρνους- εστιατόρια- καφέ (ναι τα περισσότερα μαγαζιά εκεί , είναι όλα τα παραπάνω μαζί).

Αλλιώς, Borough Market. Εκεί θα σπάσει η μύτη σου από τις μυρωδιές. Μαγαζάκια και πάγκοι με φαγητά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, γλυκά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, που θα μπορούσε να ικανοποιήσει όσφρηση, όραση και γεύση. 

Tέλος, Camden Town. Λονδίνο δίχως Camden δεν γίνεται. Οι προσόψεις τω κτιρίων αναγράφουν πολιτικά μηνύματα ή είναι βαμμένες με Pop Art χρώματα ή στοιχεία. Θα βρεις από Μartins μέχρι χλαπάτσες να αγοράσεις, ενώ παράλληλα θα χαζεύεις τις πιο ενδιαφέρουσες φάτσες γύρω σου. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω. Εκεί απλώς επιβάλλεται να πας.