Shonda Rhimes: Αυτή είναι η γυναίκα που σκότωσε τον McDreamy!

Aποθέωσε την δύναμη της γυναίκας και μας έκανε να tweetάρουμε #TGIT!
Shonda Rhimes:  Αυτή είναι η γυναίκα που σκότωσε τον McDreamy!



Για τον περισσότερο κόσμο (των series freaks εξαιρουμένων) το όνομα Shonda Rhimes δεν έλεγε απολύτως τίποτα, μέχρι που συνέβη ένα από τα πιο σοκαριστικά γεγονότα του 2015: O θάνατος του Dr McDreamy και το σούσουρο που συνόδευσε τον... συγχωρεμένο! Ναι, αυτή η γυναίκα είναι υπεύθυνη της πιο απρόσμενης ανατροπής στον πλανήτη των σίριαλ. 

Η 45χρονη σεναριογράφος Shonda Rhimes θεωρείται αυτή τη στιγμή  η πιο ισχυρή γυναίκα της αμερικάνικης τηλεόρασης. Με την έμπνευση και την φαντασία της καθηλώνει εκατομμύρια ανθρώπους μπροστά στη μικρή οθόνη αφού ό,τι γράφει προκαλεί φρενίτιδα - σκέψου το φαινόμενο Grey's Anatomy αλλά και τις πιο καινούριες σειρές όπως το Scandal και το How to Get Away with Murder. Αν είναι ευλογία  να κάνεις αυτό που σου αρέσει, η πραγματική επιτυχία είναι όταν με το ταλέντο σου παραφουσκώνεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου.

Το σενάριο της ζωής της Shonda Rhimes, όμως, δεν είναι τυλιγμένο με ροζ συννεφάκια. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας στο Σικάγο, η Shonda ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο πλάσμα από μικρή. Η ίδια, μιλώντας για την καμπάνια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφέρθηκε ανοιχτά στα δύσκολα παιδικά της χρόνια, την ομοφυλοφυλία της και το γεγονός πως γράφει για να ξορκίσει τη μοναξιά.

Δες 10 πράγματα που έχει πει για τον εαυτό της και συντονίσου από τη αυτή την Πέμπτη στο Fox Life για τηλεοπτικό μαραθώνιο με Grey's Anatomy, Scandal και How to Get Away with Murder (ή αλλιώς #TGIT - Ευτυχώς Θεέ μου, είναι Πέμπτη)- όλες με την υπογραφή της!  

1. "Δεν είχα φίλους. Κανείς δεν είναι πιο κακός από ένα κοπάδι ανθρώπων μπροστά σε κάποιον που είναι διαφορετικός. Ήμουν πολύ μόνη... Και έτσι ξεκίνησα να γράφω" αποκάλυψε. 

2. "Βλέπετε, η Shondaland (έτσι ονομάζει την εταιρεία παραγωγής που έχει), η φανταστική χώρα της Shοnda, υπήρχε από τότε που ήμουν 11 χρονών. Την έφτιαξα στο μυαλό μου για να φυλάω εκεί τις ιστορίες μου. Ένας ασφαλές μέρος. Ένα μέρος για να ζουν οι χαρακτήρες μου. Ένα μέρος για να ζω ΕΓΩ... μέχρι να βρω τους ανθρώπους μου στον αληθινό κόσμο". 

3. "Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει κανείς αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο γράφω είναι η μοναξιά. Ο φόβος να είσαι μόνος, η επιθυμία να μην είσαι μόνος, οι προσπάειες που κάνουμε να βρούμε τον άνθρωπό μας, να τον κρατήσουμε, να το πείσουμε να μην μας αφήσει, η χαρά να είμαστε μαζί του και να μην είμαστε πια μόνοι, η απογνωση οταν μας εγκαταλείπουν. Η ανάγκη μας να ακούμε τις λέξεις: δεν είσαι μόνη σου". 

4. "Μισώ τη λέξη "διαφορετικότητα". Σημαίνει κάτι... άλλο. Λες και είναι κάτι σπάνιο ή σπέσιαλ. Διαφορετικότητα! Λες και υπάρχει κάτι περάξενο στο να λες ιστορίες για γυναίκες και έγχρωμους, λεσβίες, γκέι, bisexual ή transexual. Εγώ έχω μια άλλη λέξη: κανονικότητα. Βάζω την κανονικότητα στην τηλεόραση. Την κάνω να είναι όπως ο πραγματικίς κόσμος. Γυναίκες, έγχρωμοι, LGBTQ, είναι πάνω απο το 50% του πληθυσμού. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, λοιπόν". 

5. "Είναι πολύ σημαντικό να ανοίγουν όλοι την τηλεόραση και να βλέπουν κάποιον που μπορεί να μην μοιάζει με εκείνους αλλά αγαπάει όπως εκείνοι. Γιατί ίσως τότε να μάθουν από αυτούς. Ίσως να μην τους απομονωνουν, να μην τους βγάζουν στο περιθώριο, να μην τους σβήνουν. Ίσως να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους σε εκείνους. Ακόμα και να μάθουν να τους αγαπούν". 

6. Υπήρχαν στιγμές όταν ήμουν παιδί, που αυτές οι ιστορίες που έγραφα στην Shondaland κυριολεκτικά μου έσωσαν τη ζωή. Και τώρα έρχονται παιδιά και μου λένε πως κυριολεκτικά σώζουν και τη δική τους ζωή. Και είμαι περήφανη γιαυτό". 

7. "Θέλω να πω αυτό: αν είσαι παιδί και είσαι εκεί έξω και είσαι γεματούλα και όχι και τοσο χαριτωμένη και nerd και ντροπαλή και αόρατη και πονάς, όποια και αν είναι η φυλή σου, όποιο και αν είναι το φύλο σου ή οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις, είμαι εδώ για να σου πω: δεν είσαι μόνη σου. Υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα εκεί έξω στον κόσμο. Σε περιμένουν". 

8. "Μπορώ να γράψω όπου κιαν βρίσκομαι, αρκεί να έχω ακουστικά. Αυτή την εποχή ακούω πολύ Prince, Donna Summer και disco. Αλλά την προηγούμενη σεζόν έγραψα το Grey's Anatomy ακούγοντας μόνο covers από τα 80s kαι το Scandal ακούγοντας Marvin Gaye."

9. "Όλα τα καλά πράγματα που σε περιμένουν δεν θα συμβούν ποτέ αν το μόνο που κάνεις είναι να περιμένεις κάποιον να στα δώσει. Πρέπει να τα διεκδικίσεις και να τα πάρεις μόνη σου". 

10. "Ο πατέρας μου μου έλεγε: "Το μόνο πράγμα που μπορεί να βάλει τρικλοποδιά στην επιτυχία σου είναι η ίδια η φαντασία σου". Το πίστευα αυτό, και η αλήθεια ε΄θναι πως ακόμα προσπαθώ να συμβιβαστώ με το γεγονός πως μάλλον δεν θα γίνω Ολυμπιονίκης στο πατινάζ. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν όρια. Απλά επέλεξα να μην τα υπολογίζω". 

Ψήθηκες για #TGIT (Thank God It's Thursday) βραδιές; 

GREY’S ANATOMY 12: Πρεμιέρα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου @ 21:00
SCANDAL 5: Πρεμιέρα, Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου @ 21:50
HOW TO GET AWAY WITH MURDER 2: Πρεμιέρα, Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου @ 22:40

Το κανάλι FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω NOVA, OTE TV, και CYTA Hellas.