Σου'τυχε στραβή; Σκέψου τι θα έκανε η Olivia Pope!

7 πράγματα που μας έμαθε η πρωταγωνίστρια του Scandalγια να αντιμετωπίζουμε μια κρίση χωρίς να πάθουμε κρίση!
Σου'τυχε στραβή; Σκέψου τι θα έκανε η Olivia Pope!



Υπάρχουν πολλοί λόγοι που όταν έρχεται Πέμπτη νιώθουμε πολύ καλύτερα και παίζουμε το hashtag #TGIT: α) γιατί η Πέμπτη είναι η (προ)Παρασκευή, άρα σχεδόν Σάββατο και, κυρίως, β) γιατί έχει το αγαπημένο μας Scandal στο Fox Life, μια σειρά που τα έχει όλα: ευφυές σενάριο, ανατροπές, μαθήματα στυλ αλλά και μαθήματα ζωής- διότι η σεναριογράφος Shonda Rhimes δεν κάνει τίποτε στο πόδι.

Τι εννοούμε: ότι μπορεί η Olivia Pope να διαχειρίζεται πολιτικά σκάνδαλα και παιχνίδια εξουσίας, όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ακολουθεί και που μπορεί να είναι χρήσιμοι και εκτός οθόνης, σε προσωπικό επίπεδο, όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με... κρίσεις! 

1. Να είσαι ρεαλίστρια με τα γεγονότα 

Παραδέξου ό,τι δεν γνωρίζεις και σκέψου καλά όσα ξέρεις. Το να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. 

2. Μπες στη θέση του άλλου

Είναι ταλέντο να ξεκολλάς από την θέση σου και να αλλάζεις οπτική γωνία. Μόνο έτσι θα μπορείς να δεις τα υπέρ και τα κατά της κατάστασης που βρίσκεσαι και να προχωρήσεις στη δράση και τις σωστές στρατηγικές κινήσεις.

3. Μην κλαις πάνω από το χυμένο γάλα

Ό,τι έγινε έγινε. Μη χάνεις χρόνο να θρηνείς για την κατάσταση και να υπεραναλύεις τα γεγονότα- μπες σε διαδικασία δράσης, μελέτησε τις κινήσεις σου και στήσε τη στρατηγική σου. 

4.  Πάντα να έχεις ένα backup πλάνο

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι τροπή μπορεί να πάρει το σχέδιό σου, όσο άψογο και αν σου φαίνεται, σκέψου τι θα έκανες σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λένε οι αρχαίοι, και εσύ είναι ένα πανέξυπνο κορίτσι! 

5. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου

Η Olivia είναι εκπληκτική στο να 'διαβάζει" τους ανθρώπους και να παίρνει τις πληροφορίες που θέλει. Άρχισε να ακούς το ένστικτό σου περισσότερο και λιγότερο τι λένε οι άλλοι γύρω σου- θα γλιτώσεις από κάμποσες παγίδες και θα φτάσεις πιο εύκολα στις λύσεις που χρειάζεσαι. 

6. Μη διστάζεις να είσαι αδίστακτη

Η καθημερινότητα είναι ένα πεδίο μάχης και εσύ πρέπει να είσαι αποφασιστική. Δεν εννοούμε,βέβαια, να βάζεις τρικλοποδιές στους άλλους, όμως πρέπει να είσαι πάντα σε επιφυλακή, να προστατεύεις τον εαυτό σου και να μη διστάζεις να είσαι σκληρή αν κρίνεις πως πρέπει. 

7. Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς ακόμα πιο κοντά σου

Λένε οι αγγλοσάξονες και η Olivia Pope το τηρεί σαν ευαγγέλιο. Οι φιλίες είναι ιερό πράγμα, αλλά όταν τίθεται θέμα άκρως εμπιστευτικό θα πρέπει να είσαι σίγουρη για τους ανθρώπους που έχεις κοντά σου, και να κρατήσεις εκείνους που θα έκαναν τα πάντα για σένα! Όσο για τους εχθρούς σου, δεν χρειάζεται να ξέρουν πως τους ξέρεις- ο αιφνιδιασμός είναι η τακτική με τα πιο σίγουρα αποτελέσματα! 

Ψήθηκες για #TGIT (Thank God It's Thursday) βραδιές; 

Η 5η σεζόν του Scandal προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:50 (επίσης για περισσότερες σειρές μην ξεχάσεις το Grey's Anatomy κάθε Πέμπτη στις 21:00 και αυτή του How To Get Away With Murder κάθε Πέμπτη στις 22:40).

Το κανάλι FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω NOVA, OTE TV και CYTA Hellas. 

* Copyright των φωτογραφιών της σειράς: ©ABC Studios Irresistible TV.

Διάβασε ακόμα 

Επιτέλους η Ολίβια Πόουπ επιστρέφει! Οι στιλιστικές της εμμονές που λατρεύουμε