3 σειρές που ξεκινούν τον Νοέμβρη και δεν πρέπει να χάσετε

Και όχι, δεν έχουν ζόμπι, freaks, ούτε καν τονSheldon.
3 σειρές που ξεκινούν τον Νοέμβρη και δεν πρέπει να χάσετε



Το φθινόπωρο για την αμερικανική τηλεόραση είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αν μια σειρά δεν είναι μέσα στα The Walking Dead, American Horror Story, Grey’s Anatomy, Scandal, The Big Bang Theory, Homeland ή μια από τις εκατοντάδες με αστυνομικές υποθέσεις,είτε δεν θα ακουστεί πολύ είτε που θα κοπεί στα πρώτα επεισόδια. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν συγκεκριμένες σειρές που αποφεύγουν τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη σαν ημερομηνία πρεμιέρας.

Μπορεί λοιπόν ο Νοέμβρης να έχει λιγότερες πρεμιέρες, αλλά ξεκινούν 3 σειρές, τις οποίες περίμενα πως και πως και ήρθε η ώρα να τις μάθετε κι εσείς.

The Newsroom

Αν έχετε δει Δυτική Πτέρυγα, τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε το The Newsroom, το οποίο προέρχεται κι αυτό από τον Aaron Sorkin (Social Network). Είναι μακράν η καλύτερη σειρά που έχει να επιδείξει το HBO τα τελευταία χρόνια (και ναι, συμπεριλαμβάνω και το Game of Thrones σ’αυτό), καθώς βασίζεται σε έξυπνους και γρήγορους διαλόγους, ηθοποιούς που παθαίνουν νευρικό κλονισμό με πολύ πιο ενδιαφέρον και διακριτικό τρόπο απ’ ό,τι συμβαίνει στο Scandal και αποτελείται από επεισόδια που βρίσκουν τους δημοσιογράφους ενός δελτίου ειδήσεων να καλύπτουν γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στην πραγματικότητα. Δυστυχώς τελειώνει φέτος, αλλά προλαβαίνετε να δείτε τις προηγούμενες 2 σεζόν. Ο 3ος κύκλος ξεκίνησε στις 9/11.

The Fall

Να ξεκαθαρίσω ότι αποφεύγω τις βρετανικές σειρές. Εκτός από τον Sherlock και το Orphan Black, οι υπόλοιπες συνήθως είναι πιο αργές κι από την καθυστέρηση ή να το πω τηλεοπτικά, πιο αργές κι από τις σειρές της καλωδιακής τηλεόρασης. Για κάποιο λόγο αυτός ο αργός ρυθμός στο The Fall, όχι μόνο δεν μ’ ενοχλεί, αλλά νομίζω προσθέτει στην όλη δολοφονική ατμόσφαιρα της σειράς. Η Gillian Anderson του The X- Files πρωταγωνιστεί ως ντετέκτιβ, ο Jamie Dornan του Fifty Shades of Grey είναι ο μανιακός δολοφόνος που έχει πάθει εμμονή μαζί της και η βρετανική βροχή είναι η... βρετανική βροχή. Ο 2ος κύκλος ξεκινάει στις 13/11.  

State of Affairs

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και έχει κερδίσει ήδη μεγάλη δημοσιότητα, κυρίως επειδή πρόκειται για την επιστροφή της άσωτης Katherine Heigl στην τηλεόραση μετά την άσχημη αποχώρηση της από το Grey’s Anatomy. Όμως το State of Affairs έχει τις προδιαγραφές να μείνει στο μυαλό μας για κάτι παραπάνω. Η πολιτική σειρά βρίσκει στην Heigl ως αναλύτρια της CIA και σύμβουλο της Προέδρου της Αμερικής. Είναι η 2η φετινή σειρά (μετά το Madam Secretary που σκίζει) που παρουσιάζει γυναίκα στην Αμερικανική Κυβέρνηση και πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος για να προετοιμαστούν οι Αμερικανοί να ψηφίσουν Hillary Clinton.  Μην το γελάτε, δεν είναι η πρώτη φορά που η τηλεόραση προετοιμάζει τους συντηρητικούς Αμερικανούς για κοινωνικοπολιτικές αλλαγές. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 17/11.