Ό,τι μάθαμε μετά το finale του The Walking Dead

Οι λόγοι πίσω από την μεγάλη απώλεια, η σεξουαλικότητα του Daryl, η μεγάλη γκάφα της επίσημης σελίδας στο Facebook, ο δρόμος του Rick και η συνέχεια
Ό,τι μάθαμε μετά το finale του The Walking Dead



Αν και είναι προφανές, θα ήθελα να το αναφέρω από την αρχή. Όσοι δεν έχετε δει το fall finale του The Walking Dead, το επεισόδιο της Κυριακής δηλαδή, μην συνεχίσετε να διαβάζετε. Θα σας εκνευρίσω και θα σας σπαράξω την καρδιά. Προτιμώ να το κάνει απευθείας η σειρά.

Οι υπόλοιποι έχετε ήδη «απολαύσει» το σοκ της τελευταίας απώλειας, η οποία κατά κάποιο τρόπο ήταν η πιο δραματική απ’ όλους τους θανάτους που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Κι αυτό γιατοί οι ήρωες έχουν περάσει πολλά προσπαθώντας να επιβιώσουν, έχουν κουραστεί και οι ίδιοι τους τόσους θανάτους κι αναζητούν τον πιο ήρεμο τρόπο να αντιμετωπίσουν νέους κινδύνους και ανθρώπους. Κι όμως, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, μετά από δυο επεισόδια που όλοι λένε στον Rick ότι πρέπει να κάνουν ειρηνική ανταλλαγή, κι ενώ δυο αντίπαλες ομάδες με όπλα στα χέρια βρίσκονται στον ίδιο χώρο με κάθε διάθεση να αποχωρίσουν αναίμακτα, η Beth πεθαίνει.

Σύμφωνα με τον παραγωγό της σειράς, Scott M. Gimple η Beth δεν πεθαίνει επειδή είναι αδύναμη, αλλά αντιθέτως επειδή έχει φτάσει στο σημείο όπου είναι πολύ δυνατή. Έχει κάνει έναν τεράστιο κύκλο στην σειρά και ύστερα από όλες τις απώλειες, εμπιστεύεται πια τον εαυτό της και τις δυνάμεις της και είναι αυτή η νέα δύναμη που νιώθει που την αναγκάζει να προσπαθήσει να σκοτώσει την δικτακτορική Dawn.

Ήθελε η Dawn να σκοτώσει την Beth; Μάλλον όχι. Μάλλον το όπλο ήταν ήδη στα χέρια της και ο πυροβολισμός ήταν η αντίδραση της στο σοκ της επίθεσης από την Beth. Η αντίδραση του Daryl από την άλλη μεριά, ήταν τόσο αυτόματη, που κανείς δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει. Κι αν δεν το έκανε εκείνος, θα σκότωνε ο Rick της Dawn.

Τώρα γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί έπρεπε να πεθάνει η Beth και όχι κάποιος άλλος; Ο δημιουργός της σειράς Robert Kirkman λέει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που πεθαίνει κάποιος την στιγμή που πεθαίνει, αλλά δεν τον πιστεύουμε. Αφού έχουν περάσει πάνω από 10 επεισόδια χτίζοντας την σχέση του Daryl με την Beth και την αβάσταχτη σχεδόν ανάγκη του να την ξαναβρεί, μπορώ να φανταστώ ότι ο βασικός λόγος που πέθανε η Beth (πέρα από το καθιερωμένο σοκαριστικό θάνατο των finale, φυσικά) ήταν για να προχωρήσει κι άλλο ο χαρακτήρας του Daryl και για να φτάσει στον νευρικό κλονισμό η αδερφή της, Maggie. Και θα γίνουν και τα δυο.

Βέβαια κάποιοι έμαθαν τι θα συμβεί με την Beth πριν καν προβληθεί το επεισόδιο, αφού η επίσημη σελίδα του TWD στο Facebook δημοσίευσε την φωτογραφία με τον Daryl να κουβαλάει την Beth ακριβώς μετά την προβολήτου επεισοδίου στην Αμερική. Όμως ξέχασαν την διαφορά ώρας που έχουν οι δυο ακτές και οι κάτοικοι της δυτικής ακτής δεν είχαν προλάβει να δουν το επεισόδιο. Καλή δουλειά.

Το άλλο μεγάλο σημείο του επεισοδίου έρχεται ήδη από τα πρώτα λεπτά. Ο Rick κυνηγάει τον αστυνομικό που διέφυγε, τον χτυπάει με το αυτοκίνητο του, τον πυροβολεί και ύστερα του λέει να σκάσει .Οι μισοί fans ανησύχησαν για την πνευματική κατάσταση του Rick, οι άλλοι μισοί απλά ενθουσιάστηκαν. Όμως ο ίδιος ο ηθοποιός, ο Andrew Lincoln είχε τις αντιδράσεις του πριν γυρίσει την σκηνή. Αν και ήθελε να τον πυροβολήσει, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί του λέει να σκάσει μετά. Ορίστε η σύνδεση: το «σκάσε» του Rick είναι αντίστοιχο με το «Δεν μπορούμε να πάμε πίσω, Bob» του Gareth. Κι αυτό είναι σχεδόν αριστουργηματικό.

Αν και δεν θα μάθουμε ποτέ το είδος της σχέσης του Daryl με την Beth, ξέρουμε πια ότι ο Daryl είναι straight, αφού ο Kirkman έδωσε τέλος στις φήμες σε συνέντευξη του. Μάλιστα δήλωσε ότι για αρκετό χρονικό διάστημα το σκεφτόντουσαν, και ότι αν όντως συνέβαινε, όλοι οι συντελεστές και το δίκτυο δεν θα είχαν καμία αντίρρηση.  Όμως είναι άλλος ο ομοφυλόφιλος χαρακτήρας που θα δούμε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Δεν έχει βέβαια ιδιαίτερη σημασία. Όπως και να είναι ο Daryl, είναι απλά ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς.