Οι καλύτερες σειρές του 2014! Εσύ ποιες είδες;

Αν δεν τις έχετε δει, είναι η κατάλληλη περίοδος για binge-watching
Οι καλύτερες σειρές του 2014! Εσύ ποιες είδες;



Το να επιλέγω τις καλύτερες σειρές της χρονιάς είναι τόσο δύσκολο για μένα όπως το να επιλέγει παπούτσια η Carrie Bradshaw. Αβάσταχτο, τραβάει ώρα, αλλά είναι αναγκαίο. Είναι όλες τους παιδιά μου, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω ποια θα πάρουν τα καλύτερα δώρα, θα ήταν οι επόμενες.

Orange is The New Black

Το πιο δύσκολο για μια πολύ καλή πρώτη σεζόν, είναι να την ξεπεράσει ή έστω να την επαναλάβει η δεύτερη. Το OITNB έσκισε,  με την πρωταγωνίστρια Piper να γίνεται όσο πιο κυνική πάει και τους fans να ικανοποιούνται με την εκπληξούλα στο τέλος. Spoilers δεν κάνουμε, αλλά η Alex Vause θα επιστρέψει στην φυλακή στην 3η σεζόν. 

The Good Wife

Η καλύτερη σειρά της σεζόν. Αναμφισβήτητα. Έδιωξε έναν βασικό χαρακτήρα πανέξυπνα και χρησιμοποιήσε την έξοδο του ως έναυσμα για να προχωρήσει η σειρά και οι χαρακτήρες. Το καλό με την καλή γυναίκα είναι ότι ποτέ δεν νιώθεις ότι ο χρόνος παραμένει σταθερός. Κάθε επεισόδιο λες τι θα δω τώρα. Και δεν χρειάζονται οι θάνατοι και οι βαναυσότητες του Game of Thrones να σε εντυπωσιάζουν. 

The 100

Η νεανική σειρά που φέρνει λίγο από Battlestar Galactica και λίγο από Lost κάνει κάτι πολύ καλά. Κάθε εβδομάδα είναι και μια νέα περιπέτεια για τους κατοίκους του διαστημικού σταθμού που φτάνουν στην Γη ύστερα από εκατοντάδες χρόνια στο διάστημα. Νέοι κίνδυνοι, νέες συμμαχίες, χαρακτήρες ξεπροβάλλουν συνεχώς, δύσκολες αποφάσεις λαμβάνονται ανά πάσα στιγμή. 

Tyrant

Μια από τις καλά κρυμμένες σειρές και τις καλύτερες εκπλήξεις του καλοκαιριού. Το Tyrant μιλάει για την ιστορία ενός άραβα που φεύγει από την χώρα του για να αποφύγει τον δικτάκτορα πατέρα του και επιστρέφει χρόνια μετά,  όταν ο πατέρας του πεθαίνει. Με αμερικανική οικογένεια και αραβική ανατροφή, προσπαθεί να βοηθήσει τον τύραννο αδερφό του να διοικήσει δίκαια την χώρα του. 

The Leftovers

Ακόμα και τώρα να με ρωτήσεις τι γίνεται στην σειρά, δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να απαντήσω 100%. Ξαφνικά εξαφανίζεται το 2% του ανθρώπινου πληθυσμού και οι εναπομείναντες στην Γη συνειδητοποιούν ότι είναι εκείνοι που δεν επιλέχθηκαν στην Δευτέρα Παρουσία. Σέκτες, περίεργα σκυλιά, ψευδοπροφήτες ή προφήτες πραγματικοί, ένας τρελός πατέρας που μιλάει με πνεύματα, μια κατεστραμένη οικογένεια κι ακόμα δεν μας έχουν αποκαλύψει τίποτα. Θα έπρεπε να το περιμένω βέβαια από τον δημιουργό του Lost.