10 σκέψεις για την 10η Εντολή, 10 χρόνια μετά

Κάθισα αναπαυτικά στον καναπέ μου και κατέγραψα ό,τι συνέβη στο μυαλό μου.
10 σκέψεις για την 10η Εντολή, 10 χρόνια μετά



Είπαμε ότι οι συντάκτες του followme θα κάτσουμε την Τετάρτη στον καναπέ μας για να δούμε «10η Εντολή» και έτσι έγινε. Τα συμπεράσματα; Σε εμένα τουλάχιστον άρεσε αρκετά αν και τα δύο άτομα που κάθονταν παραδίπλα μου φώναζαν να αλλάξω κανάλι γιατί αρρώστησαν από τη στεναχώρια και ο κόμπος στο στομάχι δεν έφευγε με τίποτα. Ο αδερφός μου ο Κώστας μάλιστα παράτησε το τοστ με διπλό τυρί που έτρωγε γιατί δεν κατέβαινε μπουκιά. Πράγμα λογικό αφού είχε μπόλικη βία, αίμα και σεξ. 

Η «10η Εντολή» πάντως είχε όλα όσα θα ήθελα να δω 10 χρόνια μετά: Σύγχρονη αισθητική, εκλεκτούς ηθοποιούς, ατμοσφαιρική μουσική, σασπένς και εκδίκηση. 

Εσείς που το είδατε θα ξέρετε ότι διηγείται την πραγματική και τραγική ιστορία μεταναστριών που έχουν πέσει θύματα trafficking στην Ελλάδα. 

Από εκεί και πέρα θα κρατήσω 10 σκέψεις που έκανα όταν έβλεπα την πρεμιέρα της θρυλικής σειράς: 

-Ωραία ξεκίνησε. Μου αρέσει που η εισαγωγή παρέμεινε η ίδια, 10 χρόνια μετά. Ξύπνησαν αναμνήσεις από τις βραδιές που είχα αυπνίες και έβλεπα για χιλιοστή φορά το ίδιο επεισόδιο. 

-Παίζει και η ηθοποιός Σοφία Γεωργοβασίλη! Την είχα δει στην ταινία «Μαύρο Λιβάδι» και από τότε την αγάπησα. Μα πώς την έπεισαν να κάνει τηλεόραση; Θα ήθελα να την δω σε πιο μεγάλο ρόλο. 

-Όλα τέλεια μέχρι εδώ μόνο που ο ήχος από τα χαστούκια σαν να μην μας πείθει. 

-Τόση βία και σεξ δεν πρόκειται να συναντήσουν όσοι θα τρέξουν να δουν τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι» (15 λεπτά σεξ σε ταινία που διαρκεί 125 λεπτά). Τώρα, πού κολλάει ο σαδομαζοχισμός με το σεξ σε έναν οίκο ανοχής; Ίσως δεν έπρεπε να το πω. Μάλλον το μυαλό μου έχει θολώσει από τη δίαιτα

-Το πρωί στη Μενεγάκη άκουσα ότι η Λένα Παπαληγούρα που συνυπογράφει το σενάριο με τον Κοκκινόπουλο έμαθε νοηματική για τη σειρά. Πρέπει να τη δυσκόλεψε… 

-Ο γεροδεμένος-μισητός διακινητής και Βούλγαρος ηθοποιός Κρις Ραντάνοφ δεν είναι ο σύντροφος της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη; Ναι αυτός είναι.

-Σαν να το παράκαναν με το αίμα. Εντάξει, τελείωσε η σκηνή μπορείς να κατεβάσεις το πάπλωμα. 

-Τι; 1 στους 4 Έλληνες έχει κάνει σεξ με γυναίκα που βρέθηκε στη χώρα μας μέσα από κύκλωμα trafficking; Σοκ. 

-Μάλιστα… Το club –λέει- στο οποίο στεγαζόταν ο παράνομος οίκος ανοχής και έγιναν τα φονικά λειτουργεί ακόμα. Άραγε αύριο, μεθαύριο θα υπάρξει κάποιος σε αυτή τη χώρα να μας πει και ποιο είναι αυτό το club; 

-Να μην ξεχάσω να λινκάρω το άρθρο που είχα μεταφράσει για το πώς μπορείς να αναγνωρίσεις ένα θύμα trafficking στο αεροδρόμιο.