Διαβάσαμε και σου προτείνουμε: Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει

Ένα μυθιστόρημα για το trafficking, την εφηβεία, τη φιλία και τον έρωτα.
Διαβάσαμε και σου προτείνουμε: Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει



"Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει", υπόσχεται ο Ντιμίτρι στη Σόνια. Όταν δυο έφηβοι αγαπιούνται παρά τις δυσκολίες και παλεύουν για αυτή την αγάπη με όποιο τρόπο μπορούν, τότε μιλάμε για μια ιστορία αθώα ρομαντική. Το βιβλίο μπορεί να ανήκει σε αυτά της νεανικής λογοτεχνίας, αλλά το θέμα του είναι τέτοιο που διαβάζεται "νερό" από κάθε ηλικία.

Trafficking, εφηβεία, φιλία, έρωτας. Η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μητσιάλη, προσεγγίζει με ευαισθησία ένα θέμα δύσκολο, αυτό της εμπορίας των ανθρώπων, που απασχολεί τις αναπτυγμένες κοινωνίες του σήμερα.

"Μια σκοτεινή νύχτα του Μάρτη ο Ντιμίτρι ανεβαίνει κρυφά στο τρένο με τα ξύλινα βαγόνια έχοντας ένα σκοπό: να σώσει την αγαπημένη του που κινδυνεύει. Θα περάσει τα σύνορα και θα βρεθεί μόνος και εκτεθειμένος σε μια άλλη χώρα για να εφαρμόσει ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει καλά. Θα βρει αναπάντεχο σύντροφο στην προσπάθειά του έναν συνομήλικό του από την άλλη πλευρά των συνόρων, που θαρραλέα θα σταθεί δίπλα του. Όμως οι αντίπαλοι, που εμπορεύονται παιδιά και εφήβους για κάθε χρήση, κρατούν όπλα και δεν έχουν ενδοιασμούς.

Η Σόνια και η φίλη της η Γκάλια απειλούνται κάθε στιγμή. Φτάνει η λαχτάρα του ήρωά μας και το πείσμα του για να νικήσει μια μαφία που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα; Πόσο βαθιά πρέπει να είναι μια αγάπη για να κατορθώσει να υψωθεί πάνω από τα εμπόδια; Πόσο δύσκολο είναι να βρει ο Ντιμίτρι τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του για να διορθώσει όχι μια αλλά πολλές αδικίες και να υπερασπίσει το όνειρό του για μαι αλλιώτικη ζωή με τη Σόνια".

Κι αν όσο διαβάζεις το βιβλίο, συναντήσεις κάπου τον "Άνθρωπο που γελά" του Βικτόρ Ουγκώ, μην απορήσεις. "Φταίει" που η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται... 

 

Διάβασε εδώ την πρότασή μας για ένα βιβλίο διασκεδαστικό και χειμαρρώδες, αθυρόστομο και πνευματώδες. Το "True Love" του Άρη Μαραγκόπουλου.