Δίπλωμα οδήγησης: πώς θα το πάρεις με την πρώτη!

Μια συντάκτρια του followme διάβασε τοαπόλυτο online εγχειρίδιο και πέρασε τις εξετάσεις χαλαρά!
Δίπλωμα οδήγησης: πώς θα το πάρεις με την πρώτη!



Ουκ ολίγες ιστορίες έχουν φτάσει στα αυτιά μου για το πόσο έχουν δυσκολέψει οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Και ομολογώ πως έναν φόβο της αποτυχίας τον είχα, γιαυτό και ανέβαλα εδώ και κάμποσο καιρό να μπω στη διαδικασία να γίνω υποψήφια οδηγός. Μια αναγκαστική συνθήκη ήταν η αιτία που πήρα βαθιά ανάσα και το αποφάσισα: θα δώσω εξετάσεις και ο Θεός βοηθός! 

Τα πράγματα τελικά ήταν πιο εύκολα από όσο νόμιζα. Ας είναι καλά μια φίλη φίλης, που σε μια κοινή μας έξοδο όπου έλεγα τον πόνο μου (και τον φόβο μου) για τις εξετάσεις, μου είπε την τέλεια ιδέα που μου έκανε... κλικ: "Υπάρχει ένα βιβλίο που είναι τόσο πλήρες, καλογραμμένο και αναλυτικό, που θα σε κάνει όχι απλά να τα καταλάβεις όλα και να παίζεις την ύλη στα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά θα το απολαύσεις κιόλας!" μου είπε. Εννοείται πως το επόμενο πρωί κατέβασα το βιβλίο που έγραψε ο Απόστολος Μπουγατσάς, και θέλω να πω μέσα από αυτό εδώ το post ότι του χρωστάω άπειρη ευγνωμοσύνη γιατί πράγματι ήταν το κλειδί για να γίνουν οι εξετάσεις τόσο απλές, σα μια βόλτα στο πάρκο! 

Το βιβλίο λέγεται "Δίπλωμα αυτοκινήτου - Πως να το πάρετε με την πρώτη / Θεωρία-Πρακτικά-Εξετάσεις" και σου προτείνω με κλειστά μάτια να το αγοράσεις με ένα κλικ εδώ- θα με θυμηθείς από τις πρώτες σελίδες του! Το βιβλίο δίνει επεξηγήσεις για όλη τη θεωρία για δίπλωμα αυτοκινήτου, όπως και τις ασκήσεις για το γραπτό τεστ. Επίσης περιλαμβάνει και κεφάλαια για εξειδικευμένη οδηγηση (πραγματική)!  

Ο Απόστολος και ο Ιωάννης Μπουγατσάς είναι πατέρας και γιός που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο, με μεγάλη σοβαρότητα. Ο Πατέρας Πτυχιούχος οικονομικού πανεπιστημίου ίδρυσε το 1986 την σχολή οδηγών σε Καναδικά πρότυπα- μια και εργάσθηκε στον Καναδά και είναι Καναδός υπήκοος και ο γιός απόφοιτος ΤΕΙ Μηχανολογίας, συνεχίζει να λειτουργεί την ΠΡΟΤΥΠΗ ( πλέον) ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ και ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, από το 2005 στην Σπύρου Λέκκα 6 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.  Όχι απλά γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα πάντα για το αυτοκίνητο, αλλά έχουν και μια μοναδική ικανότητα να μεταδίδουν τις γνώσεις τους με τρόπο άμεσο και κατανοητό- και μην γελιόμαστε, δεν είναι και πολύ εύκολο να μπεις σε αυτό τον κόσμο και να μην σου φαίνονται ακαταλαβίστηκα τα πάντα!

Ε, με αυτό το βιβλίο θα δεις πως σελίδα - σελίδα, αποκωδικοποιούνται τα πάντα στο μυαλό σου, αφού τα πάντα αναλύονται ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ στη θεωρία και την πρακτική εκπαίδευση. Όλη η θεωρία αποτυπώνεται τέλεια και σε εικόνες με τα σχετικά σχόλια ώστε να μην αναγκάζεσαι να παπαγαλίζεις (και να ξεχνάς τα μισά) αλλά να κατανοείς, οπότε όταν έρθει η ώρα της εξέτασης οι απαντήσεις απλά να τρέχουν νεράκι- εντάξει, η αλήθεια είναι πως το βιβλίο έχει ερωτήσεις και απαντήσεις που πέφτουν στις εξετάσεις, οπότε έχεις ένα ακόμα ατού στα χέρια σου! Και θα δεις, πως μέσα από το βιβλίο αυτό, όχι απλά έχεις εξασφαλίσει την επιτυχία στις εξετάσεις αλλά θα έχεις κατακτήσει και την ουσία: θα μάθεις να είσαι εξαιρετική οδηγός, να αποφεύγεις τις παγίδες στο δρόμο και να προβλέπεις τον κίνδυνο. 

Κάτι άλλο που εκτίμησα πολύ σε αυτό το βιβλίο, είναι πως οι συγγραφείς του δεν διστάζουν να τα πούν έξω από τα δόντια: μιλάνε για τις απαιτήσεις αλλά και τις υποχρεώσεις των Σχολών Οδήγησης, τις παραβατικές συμπεριφορές των σχολών οδήγησης αλλά και των υποψηφίων οδηγών, τις υποχρεώσεις και απαιτήσεις των εξεταστών, τις παραβατικές συμπεριφορές και τον τρόπο εξέτασης αλλά και πώς να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου ως υποψήφιος- ναι, γίνεται! 

Θα το ξαναπώ: Το "Δίπλωμα αυτοκινήτου - Πως να το πάρετε με την πρώτη / Θεωρία-Πρακτικά-Εξετάσεις" του Απόστολου Μπουγατσά είναι το εγχειρίδιο που χρειάζεσαι για να περάσεις τις εξετάσεις με την πρώτη. Είναι, όμως, και το εγχειρίδιο που θα πρέπει να διαβάσουν ΟΛΟΙ όσοι πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους, γιατί η οδική εκπαίδευση και η σωστή οδική συμπεριφορά μας λείπει και είναι το μυστικό για λιγότερα ατυχήματα!