Bιβλία: Τι να διαβάσεις στο σπίτι ενώ είσαι χαλαρή

Από όλα έχει ο μπαξές ~> suspence, συγκίνηση, μεταφυσικές ανησυχίες...
Bιβλία: Τι να διαβάσεις στο σπίτι ενώ είσαι χαλαρή



Μόλις τελείωσες τη δουλειά και κάθεσαι επιτέλους χαλαρή στο σπιτάκι σου. Έχεις βάλει κάτι άνετο και έχεις χωθεί στον καναπέ σου. Δεν θέλεις να δεις τηλεόραση, άλλωστε τι έχει; Τα ίδια και τα ίδια πάλι. Σκέφτεσαι: " Μήπως να διαβάσω κάποιο βιβλίο;" Η φωνή της λογικής σου ξεσηκώνεται, αναπτερώνεται και σε ωθεί να πας στη βιβλιόθηκή σου. Τι επιλογές έχεις; 
(Ακόμα και αν οι παρακάτω επιλογές δεν βρίσκονται στη προσωπική σου συλλογή, σου έχω εναλλακτική να τα παραγγείλεις αμέσως!)

1. Breakfast at Tiffany’s, Truman Capote

Τι και αν είναι στα αγγλικά, αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα (που λέει ο λόγος). Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε έμπνευση και για την ταινία "Truman Capote".
Πρόκειται για μια θρυλική νουβέλα που εξιστορεί την συγκλονιστική ιστορία μιας starlet που ενώ στην αρχή όλα κυλούν ήρεμα στη ζωή της ξαφνικά όλα ανατρέπονται! Έχει πραγματικά πολύ suspense και ενδιαφέρον!

 

2. Το κορίτσι με το τατουάζ, Larsson Stieg

Yπόθεση: "H Χάριετ Βάνγκερ εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ στο σουηδικό θέρετρο Χέντεμπι. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δε βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος της δεκαεξάχρονης κοπέλας. Το έσκασε; Έπεσε θύμα απαγωγής; Ή δολοφονίας; Κανείς δε γνωρίζει: η υπόθεση έκλεισε κι όλοι ξέχασαν τις λεπτομέρειες. Όλοι, εκτός από το θείο της Χάριετ, τον Χένρικ Βάνγκερ, έναν ηλικιωμένο βιομήχανο, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει.

Στους τοίχους του γραφείου του υπάρχουν σαράντα τρία κορνιζαρισμένα λουλούδια. Τα επτά πρώτα ήταν δώρα από την ανιψιά του. Τα υπόλοιπα έφταναν ανώνυμα κάθε χρόνο στα γενέθλιά του. Έτσι αρχίζει το "Millennium", ένα θρίλερ εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής εξαπάτησης, αλλά και μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σ' έναν κατατρεγμένο δημοσιογράφο και ένα ανορεξικό κορίτσι με τατουάζ, άσο στα κομπιούτερ. "

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ένα βιβλίο που δεν θα αφήσεις από τα χέρια σου λεπτό. Το πιθανότερο είναι να το τελειώσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης θα σε κάνει να θέλεις να δεις και την ταινία του, που είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική. Και μην ανησυχείς ακόμα και το τέλος που θα ξέρεις, θα απολαύσεις την ταινία σαν να μην ξέρεις την υπόθεση!

3. Λάθος αστέρι, Green John

Υπόθεση: "Η Χέιζελ είναι για 16χρονη έφηβη η οποία, εδώ και πολλά χρόνια, ζει με καρκίνο στους πνεύμονες, μια από τις πιο σκληρές μορφές της ασθένειας αφού, είναι μη θεραπεύσιμη και το ότι θα πεθάνει, δεν αποτελεί μια πιθανότητα αλλά, ένα τετελεσμένο γεγονός. Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να κερδίσει περισσότερο χρόνο, να επιβραδύνει την πορεία της εξέλιξης του καρκίνου, προσπαθώντας παράλληλα να έχει, όσο το δυνατόν, πιο περιορισμένη κοινωνική ζωή έτσι ώστε ο θάνατός της, να αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερα τραύματα.

Στις συναντήσεις καρκινοπαθών που πηγαίνει, όμως, θα γνωρίσει τον Ογκάστους και από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση, δυνατή και τρυφερή, μια σχέση αλληλεπίδρασης που θα τους βοηθήσει, όχι μόνο να βρουν κατανόηση και συμπαράσταση ο ένας στο πρόσωπο του άλλου αλλά, μια αδελφή ψυχή που μπορεί και καταλαβαίνει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο και με την οποία, μπορεί να αναλύσει τις θεωρίες του γύρω από τη ζωή και τον θάνατο."

Το βιβλίο αυτό θα σε κάνει να περιμένεις πως και πως κάθε φορά που θα ξεκινάς κάθε κεφάλαιό του. Σου προκαλεί έντονα συναισθήματα από την κατάσταση που βιώνουν οι βασικοί χαρακτήρες της. Είναι ικανό να σε κάνει να ταυτιστείς με τους χαρακτήρες και σε βάζει σε σκέψεις για το τι θα έκανες εσύ στην θέση τους. Συμπάσχεις στα προβλήματά τους, σου δημιουργεί περαιτέρω προβληματισμούς και σκέφτεσαι έξω από τα καθιερωμένα.

4. Ανεξήγητα φαινόμενα και οι άγνωστες δυνάμεις του ανθρώπου, Αντωνιάδης Αντώνης

Aν είσαι μεταφυσική ψυχή και σου αρέσουν τα ψαγμένα, τα διαφορετικά, τα αλλόκοτα, τα ανεξήγητα θέματα τότε αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις και να αποτυπώσεις για τα καλά μέσα στο μυαλό σου. Διάβασε ένα ένα τα φαινόμενα και αποθήκευσε όλες τις πληροφορίες που διαθέτει. Έπειτα μπορείς να το εξελίξεις και ένα βήμα παρακάτω και να δοκιμάσεις ή έστω να προσπαθήσεις κάποια από αυτά που προτείνει (αν είσαι τολμηρή φυσικά)!

Αν θέλεις υποκίνηση για να το διαβάσεις, για να σε εξιτάρω εγκεφαλικά θα σε ενημερώσω για κάποια από τα θέματα που συμπεριλαμβάνει ~> τηλεκίνηση, φαντάσματα, υπνωτισμός, προφητεία κ.α!

5. H εξαφάνιση, Chevy Stevens

Υπόθεση: "Την ηµέρα που την απήγαγαν, η Aνν Ο’ Σάλιβαν, µία 32χρονη µεσίτρια ακινήτων, είχε τρεις στόχους. Να πουλήσει ένα σπίτι, να βγάλει από το µυαλό της τον πρόσφατο καβγά που είχε µε τη µητέρα της και να φτάσει έγκαιρα στο ραντεβού που είχε κανονίσει µε το αγόρι της. 
Η επίδειξη του σπιτιού δεν έχει πολύ κόσµο, αλλά εκεί που ετοιµάζεται να τα µαζέψει και να φύγει, καταφτάνει ο τελευταίος της επισκέπτης µε ένα βαν κι η Aνν σκέφτεται ότι ίσως τελικά σήµερα να είναι η τυχερή της µέρα. Έκανε πολύ µεγάλο λάθος...

Τελικά, η αλήθεια δεν είναι πάντα λυτρωτική..."

Αναμφίβολα είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα σε καταπλήξει το τέλος του γιατί δεν θα το περιμένεις και αυτό είναι που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον σαν υπόθεση. Μάλιστα το συγκεκριμένο βιβλίο κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (Best First Novel). 

9 (εφηβικά) βιβλία που πρέπει να τα διαβάσεις ξανά έχοντας πια μια πιο ενήλικη οπτική!