Ένα βιβλίο που θα αγαπήσεις: Το τετράδιο της ευτυχίας

ΔιάβασεΤο τετράδιο της ευτυχίας και νιώσε καλά! Συγκινήσου, αγχώσου, ζήσε μια ζωή που όλο και κάτι θα σου θυμήσει. Και στο τέλος, όταν διαβάσεις την τελευταία σελίδα θα χαμογελάς.
Ένα βιβλίο που θα αγαπήσεις: Το τετράδιο της ευτυχίας



 

«Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, δεν έχω τίποτα να χάσω, αφού δεν είναι τίποτα δικό μου: είμαι ελεύθερη (ή ηλίθια). Συμφωνώ με τον Καζαντζάκη. Αρκεί να πω τι συμβαίνει. Και μετά ό τι κι αν γίνει, θα έχει τη δυναμική που αξίζει στην ιστορία μας, θα είναι αληθινό, ειλικρινές και δίκαιο. Και μετά θα κλαίω. Θα πλαντάξω, θα αυτοαναιρούμαι, θα έχω δεύτερες σκέψεις»… Το πιο δυνατό ίσως σημείο στο Τετράδιο της Ευτυχίας είναι οι (πολλές) στιγμές που πιάνεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται με τους ήρωες, να αναγνωρίζει δικές του συμπεριφορές, να τρομάζει σχεδόν που κάποιος άλλος –ένας άγνωστος που δεν σε συνάντησε ποτέ ούτε καν τυχαία- έχει κάνει ακριβώς την ίδια σκέψη κι έχει ζήσει τα ίδια στριμώγματα και καταστάσεις!

Και να σκεφτείς ότι η ηρωίδα μας, η Αριάδνη, ζει πολύ μακριά από το σπίτι μας… Η Αριάδνη ζει στη Νέα Υόρκη, εγκλωβισμένη σε έναν γάμο φαινομενικά «καλό». Μια σειρά τυχαίων περιστατικών θα ανατρέψει τη ζωή της και θα την οδηγήσει στην απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα. Πρόσωπα από το παρελθόν της μπλέκονται «μαγικά» στη ζωή της, σε μια απρόβλεπτη διαδρομή αυτογνωσίας από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Μια άνεργη ηθοποιός που ξεσπάει στα μαλλιά της κάνοντάς τα κότσους ζαρζαβατικών.

Ο «Ωραίος κι η Ωραία» του σχολείου που «σαπίζουν» σε μια σαδομαζοχιστική σχέση. Ένας πολυπράγμων μαρμαράς που πλούτισε στην κρίση και ζει αναδρομικά το «ελληνικό του όνειρο» στην κιτς βίλα του. Ένα παιδί-θαύμα που πλέον εκδίδεται σε ευκατάστατους κυρίους με τη μητρική καθοδήγηση. Ένα αδίστακτο play girl που ψάχνει απεγνωσμένα να βρίσκεται στο «σωστό» μέρος με τους «λάθος» ανθρώπους. Ένας παλιός έρωτας, ένας συμβατικός γάμος κι ένας μυστηριώδης άγνωστος.

Διάβασε Το τετράδιο της ευτυχίας και νιώσε καλά! Συγκινήσου, αγχώσου, ζήσε μια ζωή που όλο και κάτι θα σου θυμήσει. Και στο τέλος, όταν διαβάσεις την τελευταία σελίδα θα χαμογελάς. 

ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Συγγραφέας: Κατερίνα Μπέη - Εκδόσεις: Σαββάλας

Κι αυτά είναι 13 βιβλία για να αντλήσεις έμπνευση και αυτοπεποίθηση! Κάνε κλικ ΕΔΩ