Ένα υπέροχο βιβλίο για το Σαββατοκύριακό σου: Καναδάς

Χαλάρωσε στο σπίτιμε ένα από τα μεγάλα βιβλία του 21ου αιώνα!
Ένα υπέροχο βιβλίο για το Σαββατοκύριακό σου: Καναδάς



Πόσες φορές έχεις πει «τι είναι μια στιγμή στην αιωνιότητα»; Για τον Richard Ford μια στιγμή αρκεί να αλλάξει τα πάντα γύρω σου. Μπορεί να αλλάξει κι εσένα τον ίδιο. 
 
Τελικά τι είναι ευτυχισμένη ζωή; Και πόσα από τα πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα είναι πραγματικά έτσι; Αν ένα πρωί, για παράδειγμα, ο μπαμπάς και η μαμά κατέληγαν στη φυλακή ως δράστες μιας φοβερής ληστείας; Τι θα συνέβαινε στον κόσμο σου; 
 
Αν έστω και μία από αυτές τις ερωτήσεις έχουν στροβιλιστεί στο μυαλό σου, αυτό το βιβλίο δεν θα θέλεις να τελειώσει ποτέ. Αριστοτεχνικά γραμμένο, υπέροχα μεταφρασμένο, σε παρασύρει σε σκέψεις, ανατροπές, συναισθήματα και δεν θα σε αφήνει να ησυχάσεις από όλα αυτά τα «τι θα γινόταν αν» που θα σε βασανίσουν!  
 
«Θα µιλήσω πρώτα για τη ληστεία που διέπραξαν οι γονείς µας. Στη συνέχεια, για τους φόνους, που έγιναν αργότερα. Το πιο σηµαντικό είναι η ληστεία, γιατί αυτή έκανε τη ζωή µου, καθώς και τη ζωή της αδελφής µου να πάρουν τον δρόµο που τελικά πήραν. Αν δεν ειπωθεί αυτό πρώτα, τα υπόλοιπα δεν θα βγάζουν νόηµα. Οι γονείς µας ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που θα περίµενε κανείς να ληστέψουν µια τράπεζα», ξεκινάει η αφήγηση για την ιστορία του Ντελ και της δίδυμης αδερφής του που ενώ μεγάλωναν κανονικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο εγκλεισμού σε ορφανοτροφείο! Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποφάσισαν για πρώτη φορά να διαλέξουν δρόμους χωριστούς: Η Μπέρνερ το έσκασε ενώ ο Ντελ βρέθηκε στον Καναδά υπό την εποπτεία ενός αλλόκοτου ανθρώπου… 
 
To βιβλίο "Καναδάς" (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη) είναι το πιο πρόσφατο µυθιστόρηµα του βραβευμένου με Πούλιτζερ Richard Ford (συγγραφέα του Independence Day), έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 16 γλώσσες και σίγουρα αξίζει να το πάρεις στα χέρια σου.