7 βιβλία για την άνοιξη! Δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις

7 βιβλία για την άνοιξη! Δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις



Η άνοιξη σε κάνει να θες να φύγεις από όλα τα βαρετά, να οργανώσεις μια απόδραση απ’ όλα. Κάνε μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου, άφησε τη  μυρωδιά του χαρτιού να σε οδηγήσει ανάμεσα στα ράφια, νιώσε τη δύναμη των ιστοριών. Διάλεξε ένα βιβλίο, βγάλε εισιτήρια για κάπου ωραία (ή έστω βγες στο μπαλκόνι με ένα ποτήρι λεμονάδα) και δες τη ζωή αλλιώς. 


ΝΕΑΡΟ ΑΣΠΡΟ ΕΛΑΦΙ 

Συγγραφέας: Χ.Α. Χωμενίδης 
(Εκδόσεις Πατάκη, σελ. 320, τιμή €16,60)
Μόλις κυκλοφόρησε και σίγουρα θα το αγαπήσεις. Τη στιγμή του βίαιου θανάτου του, το νεαρό άσπρο ελάφι εκκρίνει μια ουσία ψυχοτρόπο, αγχολυτική, αφροδισιακή, που δεν έχει ανιχνευτεί πουθενά αλλού στη φύση. Σκλαβώνει ισόβια όσους ποτέ το έφαγαν. Στην προοπτική μιας δεύτερης φοράς, είναι πρόθυμοι να πατήσουν όρκους, να γκρεμίσουν τον κόσμο τους, να προδώσουν τους ανθρώπους τους. Γιατί να σταθώ εγώ εξαίρεση; Θέλεις να το διαβάσεις, ε;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 
Συγγραφέας: Jennifer Donnelly
(Εκδόσεις Διόπτρα, σελ. 928, τιμή €17,91) 
Το δεύτερο βιβλίο της επικής ερωτικής τριλογίας (Τριανταφυλλάκι, Το Άγριο Τριαντάφυλλο) θα σε κάνει να ερωτευτείς την άνοιξη, να νιώσεις αναστάτωση, ευεξία, έτοιμος για νέες προκλήσεις. Στους καταθλιπτικούς λονδρέζικους δρόμους του 1900, η Ίντια συναντά τον γκάγκστερ Σιντ Μαλόουν, ο οποίος είναι ακριβώς το αντίθετο από τον αριστοκράτη αρραβωνιαστικό της. 

ΜΙΣΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ 
Συγγραφέας: Joe Abercrombie
(Εκδόσεις Μεταίχμιο, σελ. 424, τιμή €14,94)
Προσοχή! Αν πας εκδρομή με φίλους αυτό το βιβλίο θα σταθεί η αιτία να σου γκρινιάζουν όλοι. Δεν θα το αφήνεις από τα χέρια σου. Όταν η τραγωδία και οι δολοπλοκίες τον ξεριζώνουν από τη ζωή που γνώριζε, ο Γιάρβι ορκίζεται ν’ ανακτήσει έναν θρόνο που ποτέ δεν επιθύμησε. Πρώτα όμως πρέπει να επιβιώσει από τη σκληρότητα, τις αλυσίδες και τα πικρά νερά της Τσακισμένης Θάλασσας – κι όλα αυτά με μονάχα ένα γερό χέρι. Συναρπαστικό, γρήγορο, γεμάτο προδοσία, εκδίκηση, δράση.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ 
Συγγραφέας: Kristina Ohlsson 
(Εκδόσεις Μεταίχμιο, σελ. 496, τιμή €6,60) 
Για εσένα που λατρεύεις τα αστυνομικά αινίγματα και τα pocket books. Μικρό σχήμα, χαμηλή τιμή, αριστοτεχνική πλοκή… ό,τι ακριβώς λατρεύουμε ως μέρος των μικρών μας αποδράσεων από την πόλη (και την καθημερινότητα). Όλα ξεκινούν από ένα λάθος. Στα μέσα ενός βροχερού σουηδικού καλοκαιριού, κάποιος αρπάζει ένα κοριτσάκι από ένα τρένο γεμάτο επιβάτες. Το παιδί ανακαλύπτεται νεκρό στη βόρεια Σουηδία με τη λέξη «ανεπιθύμητο» χαραγμένη στο μέτωπό του...

ΗΤΑΝ ΦΩΤΙΑ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ 
Συγγραφέας: Paullina Simons 
(Εκδόσεις Ωκεανίδα, σελ. 600, τιμή €16,90) 
Η αγαπημένη μας συγγραφέας υμνεί τις αντοχές του έρωτα και τις συγκρούσεις του πάθους σε ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις προτού πάρεις στα χέρια σου το θρυλικό έπος του Μπρούτζινου Καβαλάρη. Η ιστορία της Τζίνα και του Χάριτα, των γονιών του Αλεξάντερ που τα εγκαταλείπουν όλα για να ζήσουν μαζί είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να ξαναβρείς τη διάθεση να αγαπήσεις αληθινά.

ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 
Συγγραφέας: Rosamunde Pilcher
(Εκδόσεις Ωκεανίδα, σελ. 376, τιμή €9) 
Με τρυφερότητα και χωρίς καμία επικριτική διάθεση, όπως πάντα, η Pilcher στις λιτές, γεμάτες συναισθήματα, απόλυτα οικείες ιστορίες της καταγράφει καθοριστικές στιγμές στην καθημερινότητα των ηρώων της που ωριμάζουν και προχωρούν στη ζωή τους με πίστη και χαμόγελο. Όταν κλείσεις το βιβλίο θα νιώθεις ήδη πολύ καλύτερα. Για όλα.  

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ 
Συγγραφέας: Mathew Thomas
(Εκδόσεις Ωκεανός, σελ. 816, τιμή €19,18) 
Παγκόσμιο best seller, μεταφράστηκε σε 31 χώρες και θα σε κάνει να αγαπήσεις τις επιθυμίες και τις αδυναμίες σου! Η Αϊλίν Τούμολτι μεγάλωσε φροντίζοντας τους αλκοολικούς γονείς της, ωστόσο πάντα ονειρευόταν μια καλύτερη ζωή, μακριά από την ταραγμένη παιδική της ηλικία. Όταν συνάντησε τον Εντ Λίρι, έναν επιστημονικό ερευνητή, η Αϊλίν πίστεψε ότι μαζί του θα ζούσε την κοσμοπολίτικη ζωή που λαχταρούσε.