Το Amazon παρουσιάζει τα 100 καλύτερα βιβλία για το 2014

Τι θα διαβάσουμε φέτος τον χειμώνα;
Το Amazon παρουσιάζει τα 100 καλύτερα βιβλία για το 2014



Μπορεί να είναι ακόμα Νοέμβριος, αλλά το Amazon μας οδηγεί με ταχύτατους ρυθμούς στο τέλος του 2014, αφού παρουσίασε ήδη τα 100 Καλύτερα Βιβλία για τον χρόνο που θα αφήσουμε πίσω μας. Δεν παραπονιόμαστε όμως αφού δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι πιο ωραίο να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας από τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου.

Για να κάνουμε την αρχή, επιλέγουμε πέντε βιβλία που σίγουρα θέλουμε να διαβάσουμε. Οι βιβλιοφάγοι δεν έχουν παρά να συμβουλευτούν κατευθείαν τη λίστα του Amazon και να αρχίζουν να γεμίζουν από τώρα τα ράφια της βιβλιοθήκης τους.

Everything I Never Told You - Celeste Ng

Η πρώτη επιλογή στη λίστα του Amazon πρόκειται για ένα βιβλίο που αφηγείται την ιστορία μίας οικογένειας κινεζοαμερικάνων που ζει στο Οχάιο τη δεκαετία του 70. Το μεσαίο παιδί, η Lydia, είναι το αγαπημένο των γονιών Marilyn και James Lee και εκείνο στο οποίο έχουν εναποθέσει τα όνειρα που οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν. Όταν όμως το σώμα της Lydia βρίσκεται στην τοπική λίμνη, η οικογένεια αναγκάζεται να εξετάσει τα χρόνια μυστικά που την κρατούσαν χώρια.
 

All the Light We Cannot See - Anthony Doerr

Δεδομένου ότι η ιστορία τοποθετείται μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτό το βιβλίο δεν είναι στην πραγματικότητα ένα «πολεμικό μυθιστόρημα». «Ο συγγραφέας εστιάζει στις ζωές των δύο χαρακτήρων. Η Marie Laure είναι ένα τυφλό 14άχρονο κορίτσι που φεύγει στην εξοχή όταν ο πατέρα της εξαφανίζεται εξαιτίας των Ναζί στο Παρίσι. Ο Werner είναι ένα ορφανό από τη Γερμανία, του οποίου οι ικανότητας τον οδηγούν σε μία άγρα ομάδα της νεολαίας του Χίτλερ. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι τους δεν θα συναντηθούν παρά μόνο πολύ αργά στην ιστορία, αυτό δεν είναι ένα βιβλίο που το διαβάζεις για την πλοκή, αλλά για την ομορφιά της γραφής» γράφει το Amazon.
 

The Book of Unknown Americans by Christina Henriquez 

«Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία υποβαθμισμένη πολυκατοικία στο Delaware, όπου μένουν εννέα οικογένειες οι οποίες έχουν καταφθάσει στις ΗΠΑ από διάφορες χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, η καθεμία αναζητώντας μία καλύτερη τύχη για την επόμενη γενιά» γράφει το Amazon.
 

Revival - Stephen King

«Το Revival είναι vintage King… Η ιστορία επικεντρώνεται στον ερχομό ενός αιδεσιμότατου στην πόλη της Νέας Αγγλίας, ο οποίος γίνεται φίλος και μέντορας ενός νέου αγοριού. Όταν όμως έρχεται αντιμέτωπος με την απώλεια της οικογένειάς του, ο αιδεσιμότατος τρελαίνεται από τη θλίψη, γίνεται βλάσφημος και φεύγει από την πόλη. Μερικές δεκαετίες αργότερα, όταν το μικρό αγόρι, ναρκομανής πλέον, συναντιέται με τον ιερέα, αναπτύσσουν μία ιδιόρρυθμη σχέση, σχεδόν μία συμφωνία με τον διάβολο» σχολιάζει το Amazon.
 

Not That Kind of Girl - Lena Dunham

«Σε μία εποχή όπου τα 20 και κάτι κορίτσια δέχονται οδηγίες για το πώς να σκέφτονται, που να δουλεύουν, με ποιον να βγαίνουν και τι να φοράνε, είναι αναζωογονητικό να ακούγεται μία φωνή που προσπαθεί να σπάσει το καλούπι και να εμψυχώσει τις γυναίκες να κάνουν ένα πράγμα: Να είναι ο εαυτός τους με κάθε ελάττωμα και ψεγάδι» γράφει το Amazon.

Δες όλη τη λίστα εδώ κι επέλεξε τα δικά σου αγαπημένα!