Διαβάζουμε (πάλι) τις Ερωτικές Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας, του Charles Bukowski

Το βιβλίο που συντάραξε την αμερικανική κοινωνία το 1967, με τις άγριες και -εκ πρώτης όψεως- χυδαίες ιστορίες του, μοιάζει σήμερα πιο σύγχρονο από ποτέ.
Διαβάζουμε (πάλι) τις Ερωτικές Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας, του Charles Bukowski



Το βιβλίο Ερωτικές Ιστορίες Kαθημερινής Τρέλας (αγγλιστί Εrections, Ejaculations, Exhibitions and General Tales of Ordinary Madness) κυκλοφόρησε στην Αμερική το 1967, γραμμένο σε πρώτο ενικό, παρουσιάζοντας τον Bukowski ως έναν κυνικό αλλά και τρυφερό άνδρα, που ζει ανεξάρτητα από οποιουδήποτε είδους δέσμευση.

Αλκοολικοί, πόρνες, περιθωριακοί, άνθρωποι που για να επιβιώσουν κάνουν δουλειές του ποδαριού, χίπηδες, απελευθερωμένοι σεξουαλικά και τοξικομανείς πρωταγωνιστούν στις σελίδες του. Ο ίδιος, έντονα πολιτικοποιημένος, χλευάζει και λοιδορεί την αμερικανική κοινωνία και τα στεγανά της. Για να μπεις λίγο σε κλίμα, θα σου αναφέρουμε μόνο τους τίτλους κάποιων από τα κεφάλαια του βιβλίου: 

Η ζωή σ' ένα μπορντέλο του Τέξας
Η γέννηση, η ζωή και ο θάνατος μιας αντεργκράουντ εφημερίδας
Στη φυλακή παρέα με τον υπ' αριθμόν ι δημόσιο κίνδυνο
Οι ηλίθιοι Χριστοί
Βιασμός! Βιασμός!
Ένα δολάριο και είκοσι σεντς 

Και άλλα πολλά. 

Ένας βασικός λόγος για να διαβάσεις τις "Ιστορίες", είναι για να δεις πίσω από τον κυνισμό, το χιούμορ και την χυδαιότητα με την οποία ο Charles γελοιοποιεί το "american dream".

Για την ιστορία, το περιοδικό Time χαρακτήρισε κάποτε τον Bukowski ως τον "δαφνοστεφανωμένο ποιητή της αμερικανικής χαμοζωής".