Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που πρέπει να κάνεις διάλειμμα από τα social media

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτοί είναι οι 5 λόγοι που πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα social media μας.
Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που πρέπει να κάνεις διάλειμμα από τα social media



Τα social media είναι μια μορφή διασκέδασης και κοινωνικοποίησης. Μήπως όμως το παρακάνουμε με τη χρήση τους; Ίσως να μας επηρεάζουν περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτοί είναι οι 5 λόγοι που πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα social mediaμας.

1.Τελικά νιώθουμε μόνοι

Τα social media υποτίθεται ότι βοηθούν στην κοινωνικοποίηση και μέσω αυτών κάνεις καινούργιους φίλους. Ωστόσο, μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι απομονωμένος. Έρευνες από αμερικανικά πανεπιστήμια κατέληξαν στο ότι η χρήση του Snapchat, του Facebook και του Instagram μπορεί να αυξήσει το αίσθημα της μοναξιάς.

2.Μας προκαλούν κόμπλεξ για το σώμα μας

Παρά τα εκατομμύρια posts περί #BodyPositivity στο Instagram, τα social media έχουν στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα στους ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γιορκ. Όταν οι γυναίκες βλέπουν φωτογραφίες άλλων γυναικών, τις οποίες θεωρούν πιο όμορφες από τις ίδιες, τείνουν να αναπτύσσουν αρνητικά συναισθήματα για την εξωτερική τους εμφάνιση. 

3.Προκαλούν αρνητικές σκέψεις. 

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τακτικοί χρήστες των μέσων αυτών έχουν συχνά αρνητικές απόψεις σχετικά με το πόσο δημοφιλείς ή πόσο ευτυχισμένοι είναι. 

4. Είναι εθιστικά

Μελέτες δείχνουν ότι ένας μικρός αριθμός χρηστών εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που παρουσιάζουν τα άτομα με εθισμό, γεγονός που μπορεί να παρεμποδίζει τις καθημερινές τους δραστηριότητες. 

5.Χαλάνε τον ύπνο

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρήση των social media επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο στους ενήλικες, κάτι που θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας.