METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength

Κωνσταντίνος Ράπτης, ο 5ος Metaxa Master
METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength



Ο Κωνσταντίνος Ράπτης, ο 5ος Metaxa Master, σας προσκαλεί να γνωρίσετε την πιο πρόσφατη έκφραση της τέχνης του, το METAXA Angels' Treasure Single Cask Strength, N°1019. Ανακαλύψτε το μοναδικό φαινόμενο που συμβαίνει στα κελάρια του METAXA και το μυστήριο του εξαιρετικού Angels’ Treasure, που φυλαγμένο μέσα σε ένα μόνο βαρέλι, μετουσιώνεται  σε ένα blend μοναδικού χαρακτήρα.

Το METAXA Angels’ Treasure είναι ένα spirit με χαρακτήρα, που σπάνια βρίσκει κανείς στα αποστάγματα. Εμπνευσμένος από το ασυνήθιστο φαινόμενο που συμβαίνει στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, ο Metaxa Master, Κωσταντίνος Ράπτης, θέλησε να εξερευνήσει  βαθύτερα τη δυναμική που έκρυβε μέσα του. Ανακάλυψε την απόλυτη έκφραση του METAXA Angels’ Treasure, τοποθετώντας μεμονωμένα βαρέλια  σε διαφορετικές, κρυφές γωνιές των κελαριών του. Τα βαρέλια αυτά, παραμένοντας στα κελάρια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, απέδωσαν το μυστήριο του METAXA Angels’ Treasure με έναν τρόπο ανεκτίμητο. Χάρη στις ιδιαίτερες  συνθήκες που επικρατούν στις ξεχωριστές  γωνιές των κελαριών, το blend σε κάθε βαρέλι εξελίσσεται διαφορετικά, ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας.

Η νέα εποχή του METAXA Angels' Treasure αφηγείται τη μοναδική ιστορία που βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε κάθε ένα από τα βαρέλια αυτά. Η ιστορία του κάθε βαρελιού θα αποκαλύπτεται σταδιακά σε κυκλοφορίες περιορισμένης έκδοσης: Η κάθε έκδοση θα έχει το δικό της χαρακτηριστικό αλκοολικό βαθμό, και έναν ιδιαίτερο και προσωπικό χαρακτήρα.

"Το 2019 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την πρώτη έκδοση του METAXA AngelsTreasure Single Cask Strength. Επέλεξα το Βαρέλι N°1019, καθώς είχε φτάσει στην ιδανική έκφρασή  του. Είμαι υπερήφανος που αποκαλύπτω αυτό το έντονα αρωματικό blend, που έφτασε στο απόγειο της έκφρασής του στους  42,2% αλκοολικούς βαθμούς. " δηλώνει ο Metaxa Master

Καθώς τα βαρέλια περιμένουν υπομονετικά, το καθένα τη σειρά του, για να απελευθερώσουν το περιεχόμενό τους τα επόμενα χρόνια, σήμερα γιορτάζεται η μοναδικότητά του εξαιρετικού ποτού, που κρύβεται μέσα τους  με την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης από το Βαρέλι N°1019. ‘Ένα μοναδικό ποτό, με βαθύ και στιβαρό χαρακτήρα αλκοολικού βαθμού 42,2% .

"Κάθε έκδοση του METAXA Angels' Treasure Single Cask Strength θα έχει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και θα έρχεται να προστεθεί σε μια εξαιρετική σειρά από σπάνια, συλλεκτικά αποστάγματα" δηλώνει ο Κωσταντίνος Ράπτης.

Το blend στο Βαρέλι N°1019 είναι τόσο πολύτιμο που εμφιαλώθηκαν  μόλις 4.500 φιάλες. Η κάθε φιάλη χαρακτηρίζεται  από κομψό design με καμπύλες που θυμίζουν φτερά αγγέλων και φέρει έναν μοναδικό αριθμό, καθώς και τον «Σαλαμινομάχο», το έμβλημα του Οίκου, σε χρυσό. Το ιδιαίτερο πώμα αναπαριστά μια σταγόνα από το πολύτιμο υγρό που φυλάσσεται στο εσωτερικό της φιάλης και  είναι ένα πραγματικό κόσμημα που συμβολίζει τη σπανιότητα του κεχριμπαρένιου υγρού.

Τι είναι το μυστήριο του Θησαυρού των Αγγέλων

Το 2015, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης δημιούργησε την πρώτη έκδοση του METAXA Angels’ Treasure, ενός blend από παλαιωμένα Μοσχάτα και εξαίσια αποστάγματα. Ένα εξαιρετικό ποτό που οφείλει τα πιο σπάνια χαρακτηριστικά του στις συνθήκες που επικρατούν στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, στην Αττική.

Στα κελάρια σε όλο τον κόσμο, τα αποστάγματα παλαιώνουν στα βαρέλια τους, «συνομιλώντας» με το περιβάλλον γύρω τους. Μέσω της εξάτμισης, μέρος του νερού και του οινοπνεύματος, που περιέχουν, χάνονται αργά από τους πόρους των βαρελιών. Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, η εξάτμιση επηρεάζει περισσότερο το οινόπνευμα από το νερό, αφήνοντας το παλαιωμένο απόσταγμα με χαμηλότερο αλκοολικό βαθμό. Αυτό το  «πνεύμα» που ξεφεύγει από το βαρέλι λένε πως είναι το μερίδιο του ποτού που είναι προορισμένο για τους Αγγέλους, και γι’ αυτό έχει ονομαστεί το «Μερίδιο των Αγγέλων».

Στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, στην Αττική, το φαινόμενο αυτό δεν συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο. Η δική μας είναι μια μοναδική, σχεδόν μαγική ιστορία. Στην Αττική́, η υγρασία είναι χαμηλή όλο το χρόνο. Έτσι, εξατμίζεται περισσότερο νερό από αλκοόλ, αφήνοντας στο βαρέλι  ένα πιο συμπυκνωμένο κι έντονα αρωματικό blend.

Ξεκλέβοντας μεγαλύτερο μερίδιο νερού, οι Άγγελοι αφήνουν πίσω τους ένα ποτό με σημαντικά́ υψηλότερο αλκοολικό́ βαθμό́ από́ αυτόν που είχε όταν τοποθετήθηκε αρχικά στο βαρέλι.

Ένα παλαιωμένο blend απαλό, αλλά και με ιδιαίτερη αρωματική ένταση, που εκφράζει απόλυτα την δεξιοτεχνία  που χαρακτηρίζει τον Οίκο:

Το METAXA Angels’ Treasure.

Τα χαρακτηριστικά του Angels Treasure ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, με χάλκινες αντανακλάσεις. ΜΠΟΥΚΕΤΟ: Αποξηραμένο δαμάσκηνο και σύκο, μοσχοκάρυδο, κανέλλα Κεϋλάνης, τζίντζερ, μέλι άγριων μελισσών, αποξηραμένα λουλούδια και νότες παλαιωμένης βελανιδιάς ΓΕΥΣΗ: Πλούσια και συμπυκνωμένη. Γλυκά μπαχαρικά, λευκή σταφίδα, δαμάσκηνο, πετιμέζι και μείγμα πιπεριών. ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Γεμάτη  και μακρά επίγευση με νότες από μέλι άγριων μελισσών  και γλυκά μπαχαρικά στο τέλος. ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: 42,2%

Το METAXA Angels' Treasure Single Cask Strength απολαμβάνεται καλύτερα σκέτο.