Τα μαγαζιά της Αθήνας για να πιεις τα πιο ωραία χαρμάνια καφέ

Παραγωγής τους.



Σάββατο μεσημέρι, έχεις ξυπνήσει αργά. Τα πρώτα τηλέφωνα πέφτουν ήδη, ενώ τα μηνύματα έχουν έρθει από νωρίς. Σάββατο. Η ημέρα των φίλων, με γεύση καφέ και άρωμα εκλεκτού χαρμανιού.

Τα καφέ της Αθήνας πια, το έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω, και κάποια από αυτά παράγουν δικές τους ποικιλίες, τις οποίες σερβίρουν, αλλά και πουλούν στους πελάτες τους.

Νοmad
Στον πεζόδρομο της Θουκιδίδου, άνοιξε πριν από πολλά χρόνια, ένα μαγαζί το οποίο φημιζόταν για την εξαιρετική ποιότητα καφέ που σέρβιρε. Πριν ένα χρόνο ανακαινίστηκε, άλλαξε όνομα (από Shine σε Nomad) και πλέον έχει μετατρέψει τον καφέ σε επιστήμη. 

Παρασκευάζει και πουλάει διάφορες ποικιλίες (τις προτείνουν όλες σχεδόν σκέτες για να μη χάνεις τη γεύση του εξαιρετικού χαρμανιού), οι οποίες ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Είναι super, ειδικά για τώρα που χειμωνιάζει, γιατί οι ξυλόσομπες που έχει στον εξωτερικό του χώρο, δίνουν μια υπέροχη ρουστίκ αισθητική.

Θουκιδίδου 3-5 Χαλάνδρι | 210 6856056

Τailor Made 
Άνοιξε στις 27 Ιουλίου του 2011, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι, ένα μαγαζί κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Η ιδιοκτήτρια και manager του μαγαζιού, με αφορμή την αγάπη της για τον καφέ και την ανάγκη της να τη μεταδώσει. 

Το Τailor Made έγινε σύντομα το hot spot του Κέντρου αν ήθελες να πιεις καλό καφέ. Σήμερα κρατάει ακόμα το χαρακτήρα, την ποιότητα και τον κόσμο του.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα | 213004 9645

Yellow Cafe
Απέχει περίπου 100 μέτρα από το μετρό της Πανόρμου. Είναι ένα local καφέ που μπαίνοντας στον εσωτερικό του χώρο (όπου απαγορεύεται το κάπνισμα), θα δεις διάσπαρτα ανθρώπους με laptop ή βιβλία. 

Είναι ο ιδανικός χώρος για να συγκεντρωθείς, πίνοντας όποια ποικιλία καφέ σου αρέσει από τον κατάλογο ή διαλέγοντας ένα από τα πολλά τσαγάκια του καταλόγου. Το brand του Υellow, είναι το "Red", όπου μπορείς να διαλέξεις το αγαπημένο σου χαρμάνι για το σπίτι.

Λουκά Μπέλλου 12, Αμπελόκηποι | 216 700 6053

Molliz
Aν έχει ένα καφέ στο Γαλάτσι κόσμο, αυτό είναι σίγουρα η Molliz, αποδεικνύοντας ότι αν σέβεσαι τον πελάτη σου, αυτός θα επιστρέψει. Κι αν επιστρέψει, εσύ θα συνεχίσεις να εξελίσσεσαι. Κι αν εξελίσσεσαι, ίσως πας σε κάτι καλύτερο από αυτό που είχες πέρυσι. Κάπως έτσι, οι άνθρωποι της Molliz, αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα παρακάτω και τον καφέ τους, παράγοντας δικές τους ποικιλίες.

Είτε είναι σοκολατένιος από την Γουατεμάλα, είτε βραζιλιάνικος με γεύση ξηρών καρπών είτε με νότες βατόμουρου από Κένυα, σε αυτό το στέκι του Γαλατσίου δεν θα φύγεις χωρίς να έχεις απολαύσει το καφεδάκι σου. Κι όλα αυτά με άψογη εξυπηρέτηση.

Σύρου 7, Γαλάτσι | 210 2920229 

Δες εδώ τις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας (Προλαβαίνεις ακόμα να πας).