Kεμπαπτζίδικον Αγοραστός: Η πολίτικη κουζίνα στα καλύτερά της!

Κεμπάπ, πεϊνιρλί, βετούλι φρικασέ και αρμενοβίλ στο ίδιο τραπέζι, που σε πάει κατευθείαν στον παράδεισο της Ανατολής
Kεμπαπτζίδικον Αγοραστός: Η πολίτικη κουζίνα στα καλύτερά της!



Ο Δημήτρης Αγοραστός είναι μεγάλος μάγειρας. Aπό εκείνους δηλαδή που τους αποκαλείς «σεφ» και ξέρουν να κάνουν αφρούς, να χειρίζονται το sous-vide και να σφαιροποιούν την ελιά και όχι μόνο. Στο πρώτο δικό του μαγαζί, πριν από πολλά χρόνια, μας έδειξε την γκουρμέ του άποψη για την ελληνική δημιουργικότητα.

Aπό την Ελένη Ψυχούλη

Πλην όμως, ο Δημήτρης είναι και έξυπνο παιδί και γρήγορα αντιλήφθηκε πως για να επιβιώσεις ως επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίσεις τις ορέξεις του λαού, να ακούσεις τα καθημερινά του γούστα, που λατρεύουν το σουβλάκι, το κεμπάπ και το λαχματζούν. Και επειδή και ο ίδιος αγαπά και παίζει στα δάχτυλά του το κρέας, μαζί και το κεμπάπ που έμαθε να το κάνει στην Πόλη, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του κεμπαπτζίδικο, που όμως δεν μοιάζει με τ’ άλλα. Εδώ, επειδή έχεις να κάνεις με έναν μεγάλο μάγειρα, μπορείς να βρεις και άγριες, φρέσκες μορχέλες σοτέ, αλλά και τα εκπληκτικά μαγειρευτά του που σιγομαγειρεύονται στη σχάρα, μέχρι το κρέας να λιώσει και να μεταμορφωθεί σε βελούδινη μπουκιά.

Εδώ θα συμφιλιωθείς με το βετούλι φρικασέ, με μια προβατίνα, ένα ζυγούρι, τα οποία στα χέρια του Δημήτρη αποκτούν την πιο υψηλή τους μαγειρική υπόσταση και, όχι, δεν μυρίζουν, όπως ίσως σου έτυχε στις χασαποταβέρνες της σειράς. Αν πάλι δεν το τολμήσεις, θα μαγευτείς με ένα λαβάς με σουτζούκι και παστουρμά ή με ένα σπιτικό πεϊνιρλί με κιμά, αβγό και κασέρι, αφού ο Αγοραστός είναι ο μάγος της χειροποίητης ζύμης, που την κάνει σαν άυλη δαντέλα.

Ο γκιοζλεμές του, που ψήνεται στο τηγάνι γεμιστός με βουτυράτο τυρί, αλλά και τα αυγά με σαγανάκι με πατάτες και παστουρμά, μιλούν κατευθείαν στο αυτί των ουρί του παραδείσου, προτού περάσεις στο κυρίως θέμα ενός μαγικού κεμπάπ, ανάλαφρου, αρωματικού και ραφινάτου, έτσι όπως δεν το δοκίμασες ποτέ. Άδανα, καϊσερλί, γιαουρτλού, φιστικλί, πατλιτζάν, με αρνί ή με κοτόπουλο και σε όλες τις εκδοχές που το αγάπησε κάθε μερακλής ανατολίτης, με σπιτικές πίτες και αληθινές πατάτες.

Και για το τέλος, το σουξέ του Δημήτρη, αρμενοβίλ παγωτό με αμύγδαλα και δική του καραμέλα. Κάπως έτσι έτρωγαν οι σουλτάνοι στο Τοπ Καπί!

Θα πάω: για το πιο γκουρμέ κεμπάπ και το σπιτικό πεϊνιρλί, για να νιώσω πασάς.
Καλύτερη ώρα: τα μεσημέρια της Κυριακής στην περαντζάδα.
Μου άρεσε: όλα! Να πας με μεγάλη παρέα.
Τιμή: περίπου €25.

Tip
Κεμπάπ, πεϊνιρλί, βετούλι φρικασέ και αρμενοβίλ στο ίδιο τραπέζι, που σε πάει κατευθείαν στον παράδεισο της Ανατολής

Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, τηλ.: 210-6617353