Δευτέρα του Πάσχα: Ευκαιρία για εκδρομή σε κοντινούς προορισμούς

Για να ξεσκάσεις!
Δευτέρα του Πάσχα: Ευκαιρία για εκδρομή σε κοντινούς προορισμούς



Δεν πήγες που δεν πήγες πουθενά το Πάσχα, βάλε δύο πράγματα σε μια τσάντα κι έφυγες για εκδρομούλα! Όλοι οι προορισμοί είναι κοντινοί και θα αλλάξεις και λίγο παραστάσεις.

Αγκίστρι
Το καταπράσινο νησάκι του αργοσαρωνικού απέχει μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά. Σε μία ώρα χονδρικά και βρέθηκες στη Σκάλα. Εκεί θα πιεις τα πρώτα ουζάκια στο παραθαλάσσιο ουζερί «Γιαλός» (22970 91602), όπου θα απολαύσεις και τους ψαρομεζέδες σου.

Μην πάρεις φυσικά αυτοκίνητο. Νοικιάζοντας ποδήλατο θα φτάσεις στο Μεγαλοχώρι, όπου είναι και η πρωτεύουσα του νησιού για να εξερευνήσεις και τις εκεί ομορφιές. Αν δε, η καρδιά σου τραβάει μια παραπάνω εκδρομή (μέσα στην εκδρομή) , αναζήτησε την Παναγία στο Μετόχι. Όταν φτάσεις στην εκκλησία, θα αποζημιωθείς από την θέα, η οποία είναι φανταστική.

 

Λουτράκι
Πάλι μία ώρα απόσταση (με το αυτοκίνητο αυτή τη φορά) για να φτάσεις στην «πόλη των νερών».  Ένα τουριστικό θέρετρο ιαματικών λουτρών για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς.  Οπωσδήποτε αφού θα φτάσεις μέχρι εκεί, πρέπει αν απολαύσεις ένα από τα spa της πιο αναγνωρισμένης λουτρόπολης, κοντά στην Αθήνα.

Αναζήτησε το Loutraki Thermal Spa για έξτρα περιποίηση. Αλλά το μέρος δεν προσφέρεται μόνο για αυτό. Υπάρχουν πάμπολλα αρχαιολογικά μνημεία για να επισκεφτείς (βλέπε τους μυκηναϊκούς τάφους στο Σκάλωμα) αλλά και ταβερνάκια για να τσιμπήσεις ωραίο φαγητό, όπως ο Άγιος Ευφρόσυνος (Αγίου Ιωάννου 17| 2744 022247) για πεντανόστιμη σπιτική κουζίνα (μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την κολοκυθόπιτά τους).

Και για τη συνέχεια; Καζίνο! Είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας και αξίζει να περάσεις μια βόλτα να αφήσεις τον οβολό σου.

Ύδρα
Απέχει μία ώρα και τριάντα λεπτά από τον Πειραιά, με το Ιπτάμενο Δελφίνι. Τι να πει κανείς για αυτό το νησί- διαμάντι;

Αυτοκίνητα δεν περνάνε, άρα η λύση είναι ή βόλτες με τα πόδια ή ποδήλατο ή … γαϊδουράκι. Θα απολαύσεις  την πιο γραφικές διαδρομές που έχεις κάνει τελευταία. Οι επιλογές σου είναι τόσες που δεν φαντάζεσαι. Ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι, εκθέσεις, πεζοπορικές διαδρομές που διοργανώνονται κάθε τόσο.

Η συμβουλή μας είναι να μην μπεις σε πρόγραμμα. Go with the flow, που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι.  Για φαγητό κάνε σίγουρα μία στάση στο Βλυχό και πέρνα από τη «Μαρίνα», όπου τα πιάτα από τα χεράκια της κυρα- Δέσποινας (22980 52496) και το φρέσκο ψαράκι θα σου μείνουν αξέχαστα. Κι αν περισσέψει χρόνος μέχρι την επιστροφή, πιες κι ένα καφεδάκι στο Εν Πλω (22980 52983) στο Λιμάνι.

Αίγινα
Επιμένουμε Σαρωνικό και όχι άδικα. Είναι μόλις μία ώρα και κάτι, απόσταση από τον Πειραιά με το αργό καράβι. Αν πάρεις το Δελφίνι, είσαι εκεί σε 35 λεπτά. Νεοκλασσικά κτίρια, χρώματα, πάγκοι με φιστίκια και άλλα καλούδια και φιλόξενοι άνθρωποι, θα είναι η πρώτη εικόνα από το νησί. 

Πάλι άμαξες διασχίζουν τους δρόμους και σε οδηγούν (αν θες) σε ένα από τα πολλά αξιοθέατα της περιοχής. Αξίζει να δεις τον Πύργο του Μαρκέλλου, όπου η θέα είναι καταπληκτική και τον Ναό του Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.

Που θα φας ψαράκι; Στον «Σκοτάδη»( 2297 024014) φυσικά. Είναι από τις παλιότερες ψαροταβέρνες του νησιού και η ποιότητα είναι εγγύηση. Παράγγειλε και μύδια και θα με θυμηθείς.       

 

Κι αν οι επιλογές δεν σου έφτασαν δες κι άλλες προτάσεις μας για μονοήμερες εκδρομές, ΕΔΩ.