Τravel around: Αυτές είναι είναι οι πιο καθαρές πόλεις στον κόσμο

Και δυστυχώς η Αθήνα δεν είναι ανάμεσά τους.
Τravel around: Αυτές είναι είναι οι πιο καθαρές πόλεις στον κόσμοΜια πόλη για να είναι όμορφη, πρέπει να έχει αρχιτεκτονική ομοιομορφία, χαρακτήρα, πολιτισμό. Πρέπει να τη σέβονται οι πολίτες της, να είναι εύκολα προσβάσιμη, να είναι καθαρή.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ανακαλύψαμε τις καθαρότερες πόλεις του κόσμου, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς και υποχόνδριους ταξιδιώτες.

Σινγκαπούρη, Μαλαισία
Το πρόστιμο αν πετάξεις χαρτί στο δρόμο είναι $100. Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει σκουπίδι κάτω.

 

Σάντα Φε, Νέο Μεξικό
Είναι από τις πόλεις με τα πιο χαμηλά ποσοστά ρύπανσης.

 

Κουριτίμπα, Βραζιλία
Αν θες να διατηρήσεις την πόλη σου καθαρή, υπάρχει τρόπος. Οι ιθύνοντες της πόλης ανταλλάσσουν τσάντες σκουπιδιών με φαγητό, εισιτήρια λεωφορείων και παιδικά παιχνίδια. Αν δεν είναι αυτό κίνητρο, τότε τι είναι;

 

Αδελαϊδα, Αυστραλία
Εκεί όπου το 85% των σκουπιδιών, ανακυκλώνεται.

 

Κάλγκαρι, Καναδάς
Υπόδειγμα πόλης. Το 75% τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ 100 εκατομμύρια λίτρα νερού καθαρίζονται καθημερινά. Αν δε, κάποιος πολίτης πετάξει το τσιγάρο του στο δρόμο, το πρόστιμο είναι $1.000.

 

Στοκχόλμη, Σουηδία
Το 60% της ενέργειας είναι υδροηλεκτρική, ενώ μέχρι το 2050, στόχος  είναι το ποσοστό της πόλης από ρύπους να φτάσει το... 0%.

 

Κομπ, Ιαπωνία 
Η πιο καθαρή της Ασίας, με το πιο αποδοτικό σύστημα αποχέτευσης.

Ανάμεσα στις πιο καθαρές πόλεις μπορεί να μην είναι, αλλά υπάρχουν 33 λόγοι που η Αθήνα θεωρείται το next big thing. Δες εδώ περισσότερα.