Βαρσοβία: Ό,τι πιο hot παίζει στην Ευρώπη

Η πόλη που κυριολεκτικά χτίστηκε από την αρχή και είναι ο απόλυτος ευρωπαϊκός προορισμός!
Βαρσοβία: Ό,τι πιο hot παίζει στην Ευρώπη



Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, οικονομική και πεντανόστιμη κουζίνα, underground στέκια και περιποιημένοι δρόμοι. Η Βαρσοβία είναι μια πόλη που κινείται σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς και εξελίσσεται συνεχώς. Είναι μια πόλη όπου γίνονται πράγματα.

Μουσεία & Βόλτες

Centrum Nauki Kopernik

Το καλύτερο μουσείο επιστήμης με interactive εκθέσεις, εργαστήρια και ένα πλανητάριο που όμοιό του δεν έχεις ξαναδεί.

Wybrzeże Kościuszkowskie 20 (Τηλ.: +48 225964100)

 

Muzeum Neonów

Πάνω από 100 επιγραφές νέον στο hip «Soho Factory». Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα standard αξιοθέατα και να δουν κάτι διαφορετικό.

Mińska 25 (Τηλ.: +48 665711635)

 

Plaża Miejska

Τεχνητή αμμουδιά δίπλα από το ποτάμι για να απολαύσεις μια ηλιόλουστη μέρα, πίνοντας την μπίρα σου και τρώγοντας ένα hot dog. Αν είσαι και πιο αθλητικός τύπος, μπορείς να παίξεις beach volley.

Πρωινό

Charlotte. Chleb i Wino

Ζεστά κρουασάν για να τα γεμίσεις με σοκολάτα ή μαρμελάδα, πεντανόστιμα αυγά και ένας φούρνος που φουρνίζει λιχουδιές ολημερίς. Για πρωινό ή brunch στο διπλανό (ή στο ίδιο) τραπέζι με τους πιο όμορφους hipster της πόλης.

Αl. Wyzwolenia 18 - pl. Zbawiciela (Τηλ.: +48 662204555)

 

Φαγητό

Podwale 25 Kompania Piwna

Παραδοσιακή κουζίνα, huge μερίδες, πάμφθηνες και ποιοτικές. Θα σκάσεις από το φαγητό, ακούγοντας live πολωνική μουσική. Μην παραλείψεις φεύγοντας να αγοράσεις ένα εμαγιέ για το σπίτι, με το χαρακτηριστικό λογότυπο του μαγαζιού.

Podwale 25 (Τηλ.: +48 226356314)

 

Dziurka Od Klucza

Στην «κλειδαρότρυπα» (αυτό σημαίνει το όνομά του) της οδού Radna κρύβεται μια μικρή ιταλική κουζίνα με πεντανόστιμα homemade μακαρόνια διαφόρων ειδών. Εξαιρετικό service και cozy περιβάλλον. Κάνε κράτηση προτού πας.

Radna 13 (Τηλ.: +48 500150494)

 

Sushi Zushi

Με διαφορά το πιο νόστιμο και οικονομικό sushi που έχεις δοκιμάσει ever. Δεν χρειάζεται συστάσεις, χρειάζεται μόνο να το επισκεφθείς (όχι την πρώτη μέρα, γιατί δεν θα φας πουθενά αλλού).

Żurawia 6/12 (Τηλ.: +48 224203373)

 

Ποτό

6 cocktails

Χτυπάς το κουδούνι και οι επιλογές είναι δύο,  ή τρως πόρτα ή περνάς την πύλη του ναού των cocktails. Σκηνικό που παραπέμπει σε Gatsby και μπορείς να ξενυχτήσεις έως τις 8 το πρωί.

Mokotowska (Τηλ.: +48 606696915)

 

Same Krafty

Στην Παλιά Πόλη βρίσκεται μια από τις πιο ωραίες μπιραρίες, με ένα μακρύ κατάλογο σε μπουκάλια και draft. Ωραίος εσωτερικός χώρος και κατάλληλος για μεγάλες παρέες.

Nowomiejska 10 (Τηλ.: +48 793802523)

 

Ήξερες ότι

-Στις 17 Ιανουαρίου 1945, 650.000 Πολωνοί και εβραίοι αφανίστηκαν κάτω από την ισοπεδωμένη πόλη της Βαρσοβίας. Η πόλη ξαναχτίστηκε από την αρχή.

-Στους δρόμους της θα δεις δεκάδες vintage αυτοκίνητα.

-Στην πλατεία Zbawiciela υπάρχει ένα ουράνιο τόξο ύψους εννέα μέτρων από ψεύτικα χρωματιστά λουλούδια (σύμβολο των ομοφυλόφιλων), το οποίο έχει πέσει τέσσερις φορές θύμα εμπρησμού των πουριτανών της πόλης και έχει στηθεί ξανά από την αρχή.

Αυτά είναι τα πιο ζεν μέρη του πλανήτη για να πας διακοπές!