Χριστούγεννα σε κρίση: Δεν έχει χιόνι το χωριό του Άι Βασίλη!

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία.
Χριστούγεννα σε κρίση: Δεν έχει χιόνι το χωριό του Άι Βασίλη!



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι έχουμε όνειρο να βρεθούμε στην Λαπωνία, στο χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι. Μόνο, που ειδικά για φέτος υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα: Δεν έχει πέσει ίχνος χιονιού!

Το απροσδόκητο φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια και έχει προκαλέσει προβλήματα τόσο στον τοπικό τουρισμό όσο και στα γραφεία ταξιδιών καθώς οι ακυρώσεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Πάνω από 100 χιλιάδες επισκέπτες έχουν προγραμματίσει να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Ροβανιέμι αλλά το πρόβλημα με το χιόνι ολοένα και μειώνει της κρατήσεις.

The town of Rovaniemi is ready for tourists - but the weather isn't. Pic: rovaniemi.fi

«Το χιόνι στην Λαπωνία πέφτει από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο, ενώ είναι πιο έντονο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Φυσικά υπάρχουν και προβλέψεις στις οποίες λιώνει νωρίτερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος δεν μας έχει τύχει ποτέ ξανά», δήλωσε την Independent ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Transun.

Από την άλλη, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας, Thomas Cook, σχολίασε για το γεγονός: «Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση των ταξιδιωτών για το χιόνι. Υπάρχουν πολλές ακόμη δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν στην Λαπωνία».

Οι προβλέψεις πάντως δεν είναι και οι πλέον αισιόδοξες, καθώς υπολογίζεται πως το πρώτο χιόνι θα πέσει στις 14 Δεκεμβρίου!