Samantha Jones πόσα λεφτά έβγαζες στα αλήθεια; Οι πραγματικοί μισθοί των λατρεμένων μας ρόλων

Η Samantha Jones "δικαιολογεί" την Hermes, τα ακριβά κοσμήματα και τις γούνεςτης;
Samantha Jones πόσα λεφτά έβγαζες στα αλήθεια; Οι πραγματικοί μισθοί των λατρεμένων μας ρόλωνΘα ήθελες κι εσύ να είσαι διευθύντρια PR σε κάποια εταιρία ή chef ή επικεφαλής κάποιας χειρουργικής μονάδας ή καθηγήτρια νομικής σχολής ή έστω σερβιτόρα, όπως οι αγαπημένοι σου χαρακτήρες στην τηλεόραση; Ζηλεύεις που δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή τους; Έστω ότι γινόσουν λοιπόν κάτι από τα παραπάνω, πιστεύεις θα κατάφερνες τελικά να ζεις όπως αυτοί; Μάλλον όχι!

Η περίπτωση της Samantha Jones από το Sex and the City
Επάγγελμα: Public Relations Director

Η φαντασία: Η Samantha, όπως και κάθε single γυναίκα του ΗΒΟ, έχει μια γκαρνταρόμπα μόνο με επώνυμα ρούχα, Birkin τσάντες, ακριβά κοσμήματα. Τρώει μόνο σε τετράστερα εστιατόρια και διαθέτει ένα διαμέρισμα στην Meatpacking District.

Η πραγματικότητα: Μια γυναίκα με αντίστοιχη θέση, κερδίζει συνήθως από $60,000 έως $140,000 ετησίως, με ένα μέσο όρο στα $91,629. Ήταν ρεαλιστικό λοιπόν η Samantha να ζει με μια άνεση (αφού είναι χρόνια στο χώρο), ωστόσο για να ανανεώνει τόσο συχνά την ντουλάπα της και να διατηρεί το σπίτι της σε μια από τις πιο hot περιοχές της Nέας Υόρκης, λογικά οι κάρτες της θα πρέπει να είναι πολύ (πολύ όμως) φουσκωμένες.

(Δες τις best of στιγμές της αγαπημένης σου "ηρωίδας")

Η περίπτωση της Monica Geller από το Friends
Επάγγελμα:Chef

Η φαντασία: Μπορεί να χρειάστηκε να κάνει πολλές δουλειές του ποδαριού, όμως η Monica είχε ένα στόχο. Να γίνει chef και τα κατάφερε. Έκτοτε μπόρεσε να ζήσει άνετα, κάνοντας διακοπές, φορώντας ωραία ρούχα και διοργανώνοντας έναν grande γάμο, με ελάχιστη βοήθεια από τον Chandler.

Η πραγματικότητα: Ένας αντίστοιχος chef βγάζει ετησίως $74,250. Με αυτό το ποσό θα ήταν περισσότερο από δύσκολο να μπορεί κάποιος να συντηρεί ένα διαμέρισμα στο West Village (ίσως βέβαια γι' αυτό το λόγο συγκατοικούσε πάντα. Παλιότερα με τη Rachel κι αργότερα με τον Chandler).

(Δες τις best of στιγμές της αγαπημένης σου "ηρωίδας")

Η περίπτωση της Meredith Grey από το Grey’s Anatomy
Επάγγελμα: Επικεφαλής χειρουργικής μονάδας

Η φαντασία:Η Meredith πέρασε 12 κύκλους μέσα σε μια ποδιά, με διάφορα δεινά να τη "χτυπούν" αλύπητα. Δεν την είδαμε ποτέ να κάνει τα λούσα της.

Η πραγματικότητα: Δεδομένης της θέσης της, η αγαπημένη Grey θα κέρδιζε $235,000, το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν παντρεμένη με νευροχειρουργό, θα της επέτρεπε σίγουρα, εκτός από το να μένει σε ένα ίσης και ακόμα μεγαλύτερης αξίας σπίτι, να κάνει και τις ακριβές της διακοπές και να φοράει και τα Louboutin της.

(Δες τις best of στιγμές της αγαπημένης σου "ηρωίδας")

 

Η περίπτωση της Annalise Keating από το How To Get Away With Murder
Επάγγελμα: Καθηγήτρια νομικής σχολής

Η φαντασία: Η Annalise διδάσκει, μπλέκεται σε μυστήριες δολοφονίες που στη συνέχεια μπλέκει και τους μαθητές της, δεν έχει σταθερές ώρες γραφείο αλλά έχει πολύ περιποιημένο ντύσιμο.

Η πραγματικότητα: Οι καθηγητές κερδίζουν $127,530, γεγονός που δικαιολογεί τον τρόπο που ζει η Annalise Keating, αλλά όχι και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι κανονικά, θα έπρεπε να διδάσκει, να κάνει έρευνα, να εκδίδει και να έχει φυσικά συγκεκριμένες ώρες γραφείου.

(Δες το λόγο της Annalise στο δικαστήριο)

Η περίπτωση των Max και Caroline από το 2 Broke Girls
Επάγγελμα: Σερβιτόρες

Η φαντασία: Οι δύο φίλες εργάζονται για να τρώνε, να διασκεδάζουν και να βάλουν λίγα χρήματα στην άκρη προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η πραγματικότητα: Πολύ ρεαλιστικό το σενάριο, ωστόσο με $15.30 την ώρα σε κάποιο μπεργκεράδικο της Νέας Υόρκης, δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλα όνειρα.
 

(Δες εδώ τις δύο φίλες να παραδέχονται πόσο αγαπούν η μια την άλλη)

Δες εδώ γιατί ο Chandler Bing αρνήθηκε να παίξει στο reunion επεισόδιο.