O Μichael Scofield επιστρέφει απόψε στην ΤV

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που ο πιο ωραίος δραπέτης έμοιαζε (εντελώς) νεκρός, προς απογοήτευση των εκατομμυρίων fans της δημοφιλούς σειράς. Πού να ‘ξεραν τότε ότι απόψε, θα γιορτάζαμε τη νεκρανάστασή του, περιμένοντας το comeback του Michael Scofield, που τον βρίσκει πάλι ταλαίπωρο αλλά πάντα ετοιμοπόλεμο για μία ακόμα θεαματικότατη (όπως υπόσχονται οι παραγωγοί της σειράς) απόδραση.
O Μichael Scofield επιστρέφει απόψε στην ΤV



Η τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου του 2005 έγραψε τη δική της ιστορία στον τηλεοπτικό σταθμό Fox, αφού τέτοια νούμερα, καλοκαιρινούς μήνες, είχε να σημειώσει από την εποχή του Melrose Place. Το πρώτο επεισόδιο του Prison Break είδαν περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές, αναδεικνύοντας τελικά τον γεμάτο τατουάζ Michael σε αγαπημένο τηλεοπτικό ήρωα της χρονιάς (υποψήφιο μάλιστα και για Χρυσή Σφαίρα).

Η επιτυχία, δε, στην περίπτωση της συγκεκριμένης σειράς, πιάστηκε σαν διπλή αν αναλογιστεί κανείς πως είχε απορριφθεί δις από τους ανθρώπους του σταθμού, που την έβλεπαν περισσότερο ως μπελά - μετά τα ήδη μεγάλα σε διάρκεια και πλοκή Lost και 24, παρά ως άλλο ένα success series. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η σειρά αποφασίστηκε να βγει τελικά το 2005, με τον πρώτο κύκλο να μετρά μόλις 13 επεισόδια. Τη φρενίτιδα όμως ακολούθησε η προσθήκη εννιά ακόμα επεισοδίων για να χορτάσει το αδηφάγο τηλεοπτικό κοινό από αγωνία.  

Ο πρώτος κύκλος, με πολλά από τα γυρίσματα να γίνονται στις πραγματικές φυλακές Joliet που είχαν κλείσει από το 2002, δείχνοντας το πιο έξυπνο, καλοδουλεμένο σχέδιο απόδρασης για τον Scofield, τον αδίκως καταδικασμένο αδερφό του και έξι ακόμα συγκρατούμενούς τους, εκτός από την προτίμηση του κοινού, έλαβε και διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο. Οι New York Times έγραψαν ότι «Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες σειρές, ένα αυθεντικό θρίλερ, γεμάτο σασπένς» και το φανατισμένο κοινό τής έδωσε κάμποσα αστέρια σε forum και πλατφόρμες τύπου IMDb.

Η επιχείρηση Prison Break δεν περιορίστηκε μόνο σε μερικά επεισόδια, αλλά έγινε και περιοδικό, και βιβλίο, και video game, και attraction που περιόδευσε ανά τον κόσμο. Και επειδή όποτε γίνεται τέτοιος χαμός για μια σειρά θέλουν κι άλλοι να φέρουν την επιτυχία στο σπίτι τους, ο Michael Scofield και η παρέα του έγιναν γνωστοί σε αρκετές ακόμα χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Κούβα, η Αργεντινή, η Βενεζουέλα, το Μεξικό, ο Παναμάς, η Κολομβία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία. Στην Ελλάδα, η σειρά ξεκίνησε το 2008 στον ΑΝΤ1 και, παρότι πολλά series freaks την είχαν δει ήδη λαθραία διαδικτυακά, κατάφερε να συγκεντρώσει ανέλπιστα καλά νούμερα, κάνοντας κατά μέσο όρο 20% (και κοντά 30% στο νεανικό κοινό), κάτι που είχε να συμβεί με ένα τηλεοπτικό προϊόν στο είδος του από την προβολή σειρών όπως τα Φιλαράκια.

 
Η πορεία όμως του Prison Break, που είχε έναν από τους πιο δυνατούς πρώτους κύκλους στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών, πήρε παγκοσμίως την κατιούσα, χάνοντας τελικά μέχρι το τέλος του τέταρτου κύκλου περίπου τρία εκατομμύρια τηλεθεατές. Δικαίως. Την ολοκλήρωση αυτού του TV story επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Scofield (κατά κόσμον Wentworth Miller), λέγοντας σε συνέντευξή του το 2010: «Νομίζω πως ό,τι είχαμε να πούμε με αυτή την ιστορία το είπαμε, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία, πράγμα σπάνιο για την τηλεόραση, να βάλουμε και ένα τέλος, ολοκληρώνοντάς τη σωστά». Αυτό για να διαψευστεί μια επταετία αργότερα. 

Δες το trailer:

Πηγή: Περιοδικό DownTown