A Game of Thrones, inside stories & spoilers

Αν δεν είσαι ένας από τους εκατομμύρια τηλεθεατές που έχασαν τον ύπνο τους με τις ραγδαίες εξελίξεις στο Westeros, μην κλικάρεις. Αν δεν θα ήθελες για συμβουλάτορα τον διαόλου κάλτσα Tyrion, μην κλικάρεις. Αν δεν θα ψήφιζες για άρχοντά σου τον απέθαντο (και σέξι) Jon Snow, μην κλικάρεις. Αν η Cersei είναι το είδωλό σου, δεν είσαι δικός μας, αλλά κλίκαρε. Γιατί η 7ησεζόν του GOT, ξεκινάει σε λίγες μέρες και ο χειμώνας που φέρνει μαζί της (μέσα στον δικό μας καύσωνα) θα είναι πιο αιματηρός από ποτέ.
A Game of Thrones, inside stories & spoilers



Δεν είναι ακόμα μια από τις εκατοντάδες σειρές που βγήκαν τα τελευταία χρόνια. Είναι η σειρά φαινόμενο που έχει στα έξι χρόνια μετάδοσης της σημειώσει το μεγαλύτερο ρεκόρ τηλεθέασης στην ιστορία του HBO, τα περισσότερα παράνομα downloads και έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία Emmy.

Η σειρά που έχει αδίστακτα σκοτώσει δεκάδες πρωταγωνιστές της, που έχει δημιουργήσει δική της γλώσσα (αυτή των βάρβαρων Dothraki) και που κάθε επεισόδιο της γίνεται Νο1 trend στο Twitter παγκοσμίως σε κάθε πρώτη προβολή του. Είναι η σειρά που θα γίνει επιλεγόμενο μάθημα στο Πανεπιστήμιο του Harvard, το ακαδημαϊκό έτος 2018, υπό τον τίτλο «Το πραγματικό Game of Thrones: Από τους μοντέρνους μύθους στα μεσαιωνικά μοντέλα».

Είναι η σειρά που δεν ξέρει τι σημαίνουν πρωταγωνιστικοί βεντετισμοί (κανένας ηθοποιός της δεν έχει παίξει σε όλα τα επεισόδια), που έγινε αφορμή από το 2011 και μετά να γεννηθούν περισσότερες από 2,000 Aryas, περισσότεροι από 100 Tyrions, περίπου 241 Khaleesis και πάνω από 100 Daenerys και που τα βιβλία στα οποία βασίστηκε μέχρι την έκτη της σεζόν (τόμοι ολόκληροι) διαβάστηκαν παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις τους, απνευστί. Γιατί στο Game of Thrones οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός, χωρίς λάθη και παραλήψεις, χωρίς ανεξήγητα φαινόμενα.

Μπορεί η 7η σεζόν να άργησε περισσότερο από κάθε άλλη, αλλά -thanks Lord (Commander)- σε λίγες μέρες επιστρέφει. Με επικές μάχες, απρόσμενες συναντήσεις, σκληρές προστριβές, προδοσίες και συμμαχίες. Κι επειδή η 16η Ιουλίου, μοιάζει να είναι μακριά, μαζέψαμε spoilers και δηλώσεις, υπεραναλύσαμε κάθε teaser και trailer και βγάλαμε κάποια σημαντικά συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι στον έβδομο και μόλις επτά επεισοδίων νέο κύκλο.

Η επανένωση των Starks

Ήδη η 6η σεζόν μας είχε προετοιμάσει πως ο οίκος των Stark θα κάνει δυναμικό comeback. Μετά από αρκετούς κύκλους που το βαρέλι δεν είχε πάτο, ο Jon και η ετεροθαλής αδερφή του (ή πιο σωστά ξαδέρφη του) Sansa παίρνουν ξανά τα ηνία του Winterfell, ο χαρισματικός Bran βρίσκεται προ των πυλών  του Τείχους και η Arya επιστρέφει παρέα με το άλογό της, για να ενώσουν τα αδέρφια ξανά τις δυνάμεις τους. Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζει η μικρότερη αδερφή της οικογένειας και κατά κόσμον Maisie Williams που δήλωσε στο Time «Αυτή είναι η ελπίδα μου για το μέλλον. Θα ήταν πολύ ωραίο να μοιραστώ τελικά μια τέτοια σκηνή μαζί τους, γιατί γι 'αυτό έχουμε δουλέψει τόσο καιρό».

Ωστόσο η άλλη χιλιοβασανσμένη αδερφή, Sansa φαίνεται πώς δεν είναι σίγουρη για αυτή την ένωση, μιας και ένας κίνδυνος ονόματι  Petyr Baelish καραδοκεί για να σπείρει τον σπόρο της διχόνοιας ανάμεσα στα αδέρφια (οι καλοί οιωνοί βέβαια λένε -- λατρεμένο spoiler- πώς θα τον ξεφορτωθούμε μια για πάντα σε αυτόν τον κύκλο). Το γεγονός δε ότι ο Jon Snow (που όπως αποκάλυψε το ταξίδι στο παρελθόν του Bran) δεν είναι νόθο παιδί του Nedd Stark, αλλά ένας γνήσιος απόγονος της οικογένειας, καθότι γιος της αδερφής του Nedd, Lyanna Stark και του Πρίγκιπα Rhaegar Targaryen (μεγαλύτερου αδερφού της Daenerys) φαίνεται πώς αλλάζει ξανά το χάρτη της διεκδίκησης του στέμματος στον Βορρά.

Η επέλαση της αποφασισμένης Daenerys Targaryen

Μάνα τριών δράκων που μεγαλώνουν με την ταχύτητα του φωτός (φέτος λέγεται ότι θα έχουν το μέγεθος μεγάλων αεροπλάνων), με μια στρατιά εκατοντάδων χιλιάδων Dothraki στο πλευρό της, μια ακόμα στρατιά πιστών Άσπιλων, με δεξί χέρι τον σπιρτόζο διπλωμάτη Tyrion (που διάλεξε να σταθεί απέναντι στα αδέρφια του) και αριστερό τον μουλωχτό αλλά μέσα σε όλα Varys, τους Οίκους των Martell και Tyrell ξοπίσω της και τον στόλο των αδερφών Greyjoy που (μέχρι τώρα αλλά ίσως όχι για πολύ ακόμα) γλίτωσαν από το ανθρωποκυνηγητό του αδίστακτου θείου τους Euron Greyjoy –ακόμα πιο διεστραμμένου κι από τον διεστραμμένο των διεστραμμένων Ramsey- μοιάζει ανίκητη.

Η (με νέο επιβλητικότατο outfit) Daenerys, φθάνει στο Dragonstone όπου θα συγκρουστεί με τον στρατό των Lannister διεκδικώντας αυτό που της ανήκει. Γιατί όπως συχνά υπενθυμίζει η ίδια «γεννήθηκε για να κυβερνήσει τα Επτά Βασίλεια. Και θα το κάνει».

Τhe mad-mad  Lannisters

Ποια ήταν η αχίλλειος πτέρνα της Cersei; Τα τρία της παιδιά. Πόσα της έμειναν; Κανένα. Τι της απέμεινε; Να γίνει βασίλισσα και να πάρει την εκδίκησή της, παίρνοντας το κεφάλι όποιου βρεθεί στον δρόμο της. Με μοναδικούς συμμάχους της τον αδερφό και εραστή της Jaime, το Βουνό και τον επίσης τρελάρα Eugon Greyjoy και με μια ακόμα επικείμενη εγκυμοσύνη (και στην πορεία μια επικείμενη αποβολή) που σπάει την κατάρα που είχε προβλέψει ότι  θα αποκτήσει τρία παιδιά που θα πεθάνουν όλα, η Cersei που έχει χάσει για τα καλά την μπάλα, είναι έτοιμη να κατακτήσει με κάθε κόστος όσα θεωρεί ότι της ανήκουν.

Μια λεπτομέρεια όμως στην ενδυμασία του Jaime, ρίχνει λάδι στη φωτιά, καθώς εμφανίζεται να φοράει την κόκκινη- χρυσή πανοπλία των Lannister και όχι την μαύρη ασημένια του στρατού την Βασίλισσας και πολλοί μιλούν για την οριστική ρήξη τελικά ανάμεσα στους δύο εραστές. Προχωρώντας δε τις φήμες ένα βήμα παραπέρα, ειδικά έπειτα από δήλωση της ηθοποιού που υποδύεται τη μανιασμένη βασίλισσα, πως δεν βλέπει να την βγάζει ζωντανή μέχρι το τέλος, οι άγριας φαντασίας fans λένε ότι θα πεθάνει από το χέρι του μικρού της αδελφού. Guess who.

Υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο

Ένας μόνο φωνάζει για τον Μεγάλο Πόλεμο που είναι εδώ. Ο Jon Snow που είδε τι γίνεται πίσω από το τείχος, είναι και ο μοναδικός που επισημαίνει πως η μεγαλύτερη μάχη με τον ισχυρότερο εχθρό δεν έχει ακόμα δοθεί. Η μάχη νεκρών- ζωντανών. Η μάχη με τους Λευκούς Οδοιπόρους που όπως όλα δείχνουν ήδη από τις προηγούμενες σεζόν, έχουν χαράξει πορεία προς τον κόσμο του Westeros.

Ο Jon Snow που προσπαθεί να πείσει την Daenerys για την ύπαρξη των πραγματικών εχθρών (σύμφωνα με το σενάριο που υποτίθεται πως διέρρευσε τον περασμένο Οκτώβριο) ηγείται μιας μικρής ομάδας που κατευθύνεται προς το ανατολικό κάστρο της Νυχτερινής Φρουράς με σκοπό να αιχμαλωτίσει έναν από τους Λευκούς Οδοιπόρους και να ενώσει όλους τους «κυνηγούς» του θρόνου για τη μία και μοναδική μάχη που αξίζει να δώσουν ενωμένοι. Ωστόσο το πλάνο δεν πηγαίνει κατ΄ευχήν και (σύμφωνα πάντα με τις φήμες) στην ομάδα επιτίθενται οι σχεδόν αήττητοι Λευκοί Οδοιπόροι.

Η μάχη μοιάζει χαμένη από χέρι, μέχρι την σωτήρια επέμβαση της Daenerys με τους δράκους της. Με μια σημαντική απώλεια: Τον ένα δράκο της, Viseron, που το χειρότερο, αλλά αρκετά πειστικό σενάριο, λέει ότι θα αναστηθεί στο πλευρό πια των Νεκρών Λευκών Περιπατητών.

Ηοt & burning rumors

Σο μεταξύ, ανάμεσα σε αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις και σκληρές μάχες, ο γλυκούλης Sam μαζί με τη Gilly θα ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του Jon Snow με το όνομα «Αegon», η Arya με την δύναμη που έχει αποκτήσει, θα «φορέσει» το πρόσωπο του ζοφερού και πεθαμένου εδώ και πολλές σεζόν Walder Frey προκειμένου να εκδικηθεί τον «αιματοβαμμένο γάμο», ο Τyrion θα δείξει στην Daenerys μια μυστική δίοδο για να κατακτήσει με ευκολία το Casterly Rock, η Sansa θα καταδικάσει σε θάνατο τον Baelish και η Daenerys θα κάνει σεξ για πρώτη φορά με τον (ανιψιό της) Jon Snow σε μια βάρκα. Αυτά και άλλα πολλά σοκαριστικά που θα μας ξενυχτήσουν τις επόμενες επτά Κυριακές.

 

FACT

Η σειρά καθυστέρησε να βγει στον αέρα τρεις μήνες και είναι ο μοναδικός κύκλος που θα έχει μόλις επτά επεισόδια. Ωστόσο, κάποια από αυτά θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας, με το τελευταίο να σημειώνει ρεκόρ διάρκειας (81 ολόκληρα λεπτά)!

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DOWNTOWN