H σειρά του netflix με θέμα την ζωή των drag-gueen στα 80ς

Με θέμα την εποχή που άνθιζαν η υπερβολή η φιλοδοξία και το AIDS θέριζε όλη την gay κοινότητα, είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορείς να δεις αυτήν τη στιγμή στην τηλεόραση,
 H σειρά του netflix με θέμα την ζωή των drag-gueen στα 80ς



Μια σειρά που έχει σαν παραγωγό τον Ryan Murphy αποτελεί πάντα μεγάλη υπόθεση για τους θαυμαστές της μικρής οθόνης. O δημιουργός των Nip Tuck, Glee και Feud είναι πάντα ένα σημαντικό δέλεαρ. Η νέα σειρά του στο Netfilx (που μαζί του υπέγραψε ένα χρυσό συμβόλαιο 240 εκατομμύριων δολαρίων για 10 χρόνια), το Pose, είναι το πρώτο show που έχει προβληθεί στην τηλεόραση και έχει σαν πρωταγωνιστές 5 διεμφυλικούς ηθοποιούς (MJ Rodriguez, Indya Moore, Hailie Shar, Angelia Ross και Dominique Jackson). Διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1987 και κύριο θέμα της θα είναι το ball culture (Balls όπως αναφέρει ο M.J. Rodriguez είναι «συγκεντρώσεις ανθρώπων που δεν είναι ευπρόσδεκτοι να συγκεντρωθούν οπουδήποτε αλλού»).

 To σύνθημα; Μια απόρριψη από γονείς, σχολές, κοινωνικό περίγυρο, ένα bulling  αν δεν σε σκοτώσει, μπορεί να γίνει μια καλή αφορμή να ξεκινήσεις να ζεις το όνειρό σου.

Στη σειρά ζωντανεύει όλη η δεκαετία των ‘80s. Η υπερβολή, το κιτς, οι εθισμοί, η Wall Street. Μία στην ουσία πολύ σκληρή ιστορία με ήρωες που ζουν στο περιθώριο (κάποια στιγμή η ηρωίδα λέει: «Στην κλίματα της Νέας Υόρκης είναι οι πλούσιοι, οι φτωχοί, οι μαύροι, οι gays, τα ζώα και μετά εμείς»), αλλά πάντα αμπαλαρισμένη αστραφτερά και άκρως στυλιζαρισμένα, όπως όλα στο τηλεοπτικό λαμπερό ιδιοφυές σύμπαν του δημιουργού της.

Είναι από τις σειρές όπου θα δεις για ένα άρτιο αποτέλεσμασε ερμηνείες, ρούχα, σκηνικά, σενάριο, αλλά και γιατί είναι ταυτόχρονα αρκετά αισιόδοξη, δυνατή και με το σύνθημα«ο μόνος ανταγωνιστής είναι ο κακός εαυτός σου».

 

Για το τέλος μια ακόμη ατάκα που λέει μια από τις ηρωίδες: «Δεν μετράει μόνο η καλή τεχνική. Πρέπει να υπάρχει και οδύνη για να γίνει τέχνη». Και υπό αυτή την έννοια η σειρά είναι τέχνη. Ήδη ο δεύτερος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαΐου.