Μπουκωμένη μύτη! Τώρα το πρόβλημα λύνεται στη στιγμή με τον φυσιολογικό ορό

Mάθε ποια είναι η σωστή χρήση
Μπουκωμένη μύτη! Τώρα το πρόβλημα λύνεται στη στιγμή με τον φυσιολογικό ορό



Αν ρωτούσαμε όλες τις μανούλες, τι τις απασχολεί περισσότερο την άνοιξη όσον αφορά τα παιδιά και την υγεία τους, σίγουρα με μια φωνή θα απαντούσαν, η βουλωμένη μύτη. Ο παιδικός σταθμός και οι καιρικές συνθήκες συμβάλλουν έτσι ώστε η μύτη των παιδιών να είναι συνεχώς μπουκωμένη κάτι που προκαλεί γκρίνια και νεύρα στην καθημερινότητα. Μια βουλωμένη μυτούλα αποτελεί εστία μόλυνσης που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του μωρού/παιδιού αλλά και για την ποιότητα ζωής, τόσο της δικής του όσο και όλης της οικογένειας. 

Follow me experience:

Προσωπικά, σαν μαμά ενός αγοριού 3,5 χρονών (του Θάνου) και έχοντας ήδη περάσει εδώ και πολύ καιρό την φάση του νεογέννητου, από την πρώτη μέρα γέννησης του, χρησιμοποιώ τις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar όλες τις εποχές και για όλες τις περιπτώσεις. Ευτυχώς η παιδίατρος σε κατευθύνει από την πρώτη στιγμή και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τονίσει πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα στο συρτάρι σου, στην τσάντα σου ακόμα και στο αυτοκίνητο, αμπούλες φυσιολογικού ορού. 

Πια και εγώ σαν κλασική μαμά μόλις καταλαβαίνω ότι μπουκώνει η μυτούλα του (πολύ συχνά συμβαίνει αυτό μιας και πηγαίνει παιδικό σταθμό και παθαίνει συνέχεια ωτίτιδες), του βαζω μια αμπούλα και όλα μετά φαίνονται πιο εύκολα. Στην αρχή μπορεί κάπως να δυσανασχετεί, αλλά μετά αφού του εξηγώ πως θα ανακουφιστεί και μετά θα παίξουμε ακόμα καλύτερα, κάνει πίσω και το δέχεται. Αυτό πρέπει να κάνεις με τα παιδιά, να τους περνάς οτιδήποτε ''δύσκολο'' σαν παιχνίδι!

Θες να μάθεις παραπάνω πράγματα;

Αναλυτικότερα η μπουκωμένη μύτη στα παιδιά:

- Μπορεί να προκαλέσει δευτερεύουσες λοιμώξεις, όπως ωτίτιδες, βρογχιολίτιδες κλπ.

 - Εμποδίζει τη σωστή θρέψη του παιδιού/ βρέφους (σκεφτείτε π.χ. ένα μωρό να προσπαθεί να θηλάσει χωρίς να μπορεί να ανασάνει από τη μυτούλα του. Θα λαχανιάσει, θα εκνευριστεί, θα κλάψει και τελικά δε θα τραφεί σωστά!).

- Δυσκολεύει τον ύπνο του και μαζί και τον ύπνο των γονιών του.

Kαι ποια είναι η λύση;

Το ‘’πρόβλημα’’ ευτυχώς λύνεται με τον πιο εύκολο τρόπο. Δηλαδή με την σωστή χρήση φυσιολογικού ορού Clinofar. Επειδή τα παιδάκια αρχίζουν να μαθαίνουν να φυσούν τη μύτη τους μετά τα 3 χρόνια, η εκπαίδευση του παιδιού να φυσάει τη μύτη έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι η μύτη είναι μια είσοδος του οργανισμού μας, σε σχέση με το περιβάλλον, που σημαίνει στην πράξη και είσοδο μικροβίων, ρύπων και αλλεργιογόνων. 

Πέρα από τα μωρά που δεν έχουν χρόνο αντίδρασης όταν οι γονείς τους χορηγούν τον φυσιολογικό ορό, για τα μεγαλύτερα παιδάκια πολλές φορές είναι μια δύσκολη διαδικασία. Το καλό όμως είναι ότι πολλοί γονείς τον περνούν ως παιχνίδι στο παιδί τους και τους εξηγούν με απλά λόγια για ποιό λόγο πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία. Και όμως πολλά παιδάκια καταλαβαίνουν! Νιώθουν αυτόνομα και χαίρονται γι' αυτό!

 

Οι αμπούλες Clinofar: 

Eίναι ένας πρακτικός και εύκολος τρόπος για τον καθαρισμό της βρεφικής και παιδικής μυτούλας, πάντα και παντού. Οι αμπούλες είναι εύκολες στη μεταφορά και τη χρήση και παραμένουν πάντα αποστειρωμένες - συγκριτικά με τη χρήση μπουκαλιού φυσιολογικού ορού & σύριγγας, που είναι 1. μη αποστειρωμένο μετά το άνοιγμα, 2. επικίνδυνο για τραυματισμούς  3. δύσχρηστο/ δύσκολο στη μεταφορά.

Πότε να χρησιμοποιείς αμπούλες;

- Καθημερινά για πρόληψη.
- Πριν το θηλασμό/ το τάϊσμα.
- Πριν τον ύπνο.
- Μετά το σταθμό/σχολείο.
- Μετά την παιδική χαρά / παιχνίδι/ παιδότοπο.
- Μετά  τη βόλτα στο πάρκο/ στην εξοχή.
- Όταν η μυτούλα «τρέχει».

Extra info: Oι ισότονες αμπούλες Clinofar μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των ματιών, των αυτιών και των πληγών (άλλοι 3 λόγοι για να βρίσκονται ΠΑΝΤΑ στην τσάντα της μαμάς!).
 

Eυτυχώς για τα παιδιά (αλλά και τους γονείς), εκτός από τις αμπούλες, υπάρχει και ο ρινικός αποφρακτήρας.  Αφού έχουν ρευστοποιηθεί οι βλέννες όταν η μυτούλα είναι «βουλωμένη»  ή όταν οι εκκρίσεις είναι ήδη ρευστές- με τη χρήση ισότονης αμπούλας Clinofar χρησιμοποιείς τον ρινικό αποφρακτήρα Clinofar για να απομακρύνεις τις ρινικές εκκρίσεις σε παιδιά/βρέφη που δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους.

-  Ο αποφρακτήρας Clinofar έχει εύκαμπτο ρύγχος κάτι που το κάνει κατάλληλο για τις βρεφικές και ευαίσθητες μυτούλες.

Σημαντικό tip: τα ρύγχη πρέπει να αντικαθίστανται μετά από κάθε χρήση.

 

Tα απαραίτητα κάθε μαμάς (και τα δικά μου φυσικά):

Αμπούλες 15, 30 ή 60 τεμαχίων - πλαστικές αμπούλες μιας χρήσης των 5ml, ρινικός αποφρακτήρας για βρέφη και ανταλλακτικά ρύγχη για το ρινικό αποφρακτήρα, Clinofar.

Tέλος η μπουκωμένη μύτη χειμώνα/άνοιξη!

Ευχαριστώ Clinofar!

Για περισσότερες πληροφορίες για τον φυσιολογικό ορό και τα άλλα προϊόντα Clinofar, δες εδώ περισσότερα!