Λευτέρης Πετρούνιας στο DownTown: «Aπό το αεροπλάνο πήγαινα για το χρυσό»

Όσα έγιναν και έφτασαν τον Λευτέρη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!
Λευτέρης Πετρούνιας στο DownTown: «Aπό το αεροπλάνο πήγαινα για το χρυσό»



Ο Λευτέρης έχει στο σπίτι του έναν χώρο που ονομάζει «βιτρίνα του εγωισμού». Εκεί τοποθετεί κάθε μετάλλιο που κερδίζει ύστερα από έναν ακόμη κρίσιμο αγώνα. Αυτήν τη φορά σήκωσε το χρυσό στους κρίκους του Ρίο και ετοιμάζεται να το βάλει ψηλά, στην πρώτη θέση της βιτρίνας. Ατόφιο χρυσό, να λάμπει και να αντανακλά όλες τις προσπάθειες του αθλητή που κρέμεται με ευκολία στον αέρα.

Πήγαινες κατευθείαν για το χρυσό μετάλλιο;

Πήγαινα για το χρυσό από το αεροπλάνο ακόμη, πριν καν φτάσουμε στο Ρίο. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος και, κρίνοντας από τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών, είχα κάθε λόγο πιστεύω να ελπίζω σε αυτό το μετάλλιο. Δούλεψα πολύ σκληρά για το χρυσό.

Ανακοινώνεται ότι είσαι ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους. Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις;

Η αλήθεια είναι ότι με το που είδα τον βαθμό και κατάλαβα ότι πιθανότατα παίρνω το χρυσό, ξέσπασα σε λυγμούς γιατί είχα δεχτεί μεγάλη πίεση όλο το προηγούμενο διάστημα. Όταν πια έληξε και επίσημα ο τελικός, προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω ότι ένα τεράστιο όνειρο πραγματοποιήθηκε στο τέλος, ακριβώς έτσι όπως το ονειρευόμουν.

Σε θεωρούσαμε όλοι το απόλυτο φαβορί. Σε άγχωσε περισσότερο αυτό;

Δεν αγχώθηκα, έχω πλέον καταφέρει να κοντρολάρω το άγχος μου. Αλλά, ναι, όλες αυτές οι προσδοκίες μού μεγαλώνουν την πίεση. Είπα από μέσα μου «πρέπει να τα καταφέρω για όλους αυτούς που πιστεύουν σε μένα».

Διάβασε ολόκληρη την συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια στο DownTown που κυκλοφορεί!