Τι να δεις ή να ξαναδείς στο Netflix

Πέντε δημοφιλείς σειρές για τις οποίες όλοι συζητούν.



Φαντάσματα που αιωρούνται πάνω από το κεφάλι σου ενώ κοιμάσαι, Ιρλανδοτσιγγάνοι γκάγκστερ που σε σφάζουν με το χαμόγελο, ναρκοντίλερς που «μαγειρεύουν» τα καλούδια τους σε τροχόσπιτα στην έρημο και μια νεαρή βασίλισσα που προσπαθεί να συμμορφωθεί με το βασιλικό πρωτόκολλο. Αυτοί είναι οι βασικοί πυρήνες γύρω από τους οποίους περιστρέφονται μερικές από τις πιο δημοφιλείς -αυτή τη στιγμή- σειρές στο Netflix.

 

The Haunting of Hill House

Τα πέντε αδέρφια μιας οικογένειας προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τα φαντάσματα του παρελθόντος τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Κι όταν λέμε φαντάσματα, το εννοούμε. Το σπίτι που πέρασαν κάποια από τα παιδικά τους χρόνια ήταν στοιχειωμένο. Η σειρά έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο της Shirley Jackson, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία για φαντάσματα που γράφτηκαν ποτέ.

 

Peaky Blinders

Λίγο μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μια οικογένεια γκάνγκστερ με ιρλανδοτσιγγάνικες ρίζες προσπαθεί να επικρατήσει στους εγκληματικούς κύκλους του Birmingham. Πρωταγωνιστεί ο πολύ hot Cillian Murphy, ενώ σε ρόλο κλειδί εμφανίζεται ο ακόμα πιο hot Tom Hardy.

 

Breaking Bad

Ένας καθηγητής χημείας ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο και προκειμένου να αποκαταστήσει οικονομικά την οικογένειά του, αποφασίζει να συνεργαστεί με έναν νεαρό «μάγειρα» μεταμφεταμίνης. Ως εργαστήριό τους χρησιμοποιούν ένα τροχόσπιτο στην έρημο. Η σειρά έχει ολοκληρωθεί, αλλά ετοιμάζεται ένα sequel της, το οποίο οι αμέτρητοι fans περιμένουν πώς και πώς μετρώντας ήδη νοερά τις φορές που θα ακουστεί η λέξη-κατατεθέν «bitch».

 

Better Call Saul

Για τους fans του Breaking Bad, ο Saul είναι οικείος χαρακτήρας, καθώς είναι ο δικηγόρος που ξελασπώνει τον καθηγητή από τα νομικά προβλήματα και τον βοηθάει να ξεπλύνει το άφθονο βρόμικο χρήμα που βγάζει. Αυτή η σειρά είναι ένα είδος sequel, που περιγράφει τη ζωή του δικηγόρου τα προηγούμενα χρόνια πριν φτάσει να γίνει ο Νο1 ξελασπωτής των εγκληματιών.

 

The Crown

Η ιστορία της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε το θέμα μιας από τις πιο καλοφτιαγμένες σειρές του Netflix, που έχει πάρει και την έγκριση από το βρετανικό παλάτι. Έχουν ήδη προβληθεί τα δύο πρώτα seasons με πρωταγωνίστρια την Claire Foy, που υποδύεται τη βασίλισσα στα νεανικά της χρόνια. Φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλα seasons, με δεδομένο ότι η Ελισάβετ, ζωή να έχει, έχει ήδη καβαντζάρει τα 90 και καλπάζει προς τα 100.