Οι 10 καλύτερες σειρές όλων των εποχών

2.800 εργαζόμενοι στην κινηματογραφική βιομηχανία τις συνιστούν. Αυτοί ξέρουν.



 

779 ηθοποιοί, 365 παραγωγοί και 286 σκηνοθέτες, μεταξύ άλλων, σύνολο 2.800 νοματαίοι του Hollywood έβαλαν τα μυαλά, τις αναμνήσεις και τα γούστα τους κάτω και κατέληξαν στη λίστα με τις 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Ξεκινώντας από το 10 και κατεβαίνοντας προς το 1, οι πιο έμπειροι του πλανήτη πάνω στο θέμα, αποφάσισαν:

10. The Simpsons

Από το 1987 που πρωτοέσκασαν μύτη στη μικρή οθόνη, μέχρι και σήμερα που ετοιμάζονται για το 30ό season τους, τα πέντε μέλη της αστείας μεσοαστικής οικογένειας έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τις περιπέτειές τους.

9. Mad Men

Ο υπερφιλόδοξος και υπερταλαντούχος Don Draper, στέλεχος μίας από τις πιο πρεστιζάτες διαφημιστικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, κρατούσε τους τηλεθεατές κολλημένους μπροστά στους δέκτες τους για εφτά seasons, όσο δηλαδή κράτησε η τηλεοπτική εξιστόρηση των επαγγελματικών του περιπετειών – από το 2007 έως το 2015.

8. I Love Lucy

Πιο all time classic δεν γίνεται. Ταξίδι πίσω στα ‘60s και στις απίστευτες κωμικές περιπέτειες της μεγάλης Lucille Ball, που παρέα με τον Desi Arnaz (που ήταν ο άντρας της και στη σειρά και τη ζωή), τη Vivian Vance and τον William Frawley (που υποδύονταν το φιλικό τους ζευγάρι), έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία –έξι seasons από το 1951 έως το 1957.

7. Saturday Night Live

Η μακροβιότερη και πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά σκετς υπήρξε το φυτώριο δεκάδων κωμικών. Κι ακόμα είναι. Παίζεται με τρέλα από το 1975.

6. The Sopranos

Έκανε opening το 1999 και θεωρείται από τις σειρές που έθεσαν τις βάσεις για μια τηλεόραση που θυμίζει κινηματογράφο ως θεματική προσέγγιση, παραγωγή και ερμηνείες. Το φινάλε της, επίσης, υπήρξε ένα από τα πιο αξέχαστα τηλεοπτικά επεισόδια που προβλήθηκαν ποτέ. Έξι seasons, από το 1999 έως το 2007.

5. Seinfeld

Οι ακατάπαυστες περιπέτειες ενός νευρωτικού Νεοϋορκέζου stand-up comedian, του Jerry Seinfeld, και των εξίσου νευρωτικών τριών φίλων του αγαπήθηκαν από τους τηλεθεατές και χάρισαν μεγάλες στιγμές γέλιου. Η απολαυστική σειρά τέλειωσε όταν έπρεπε, αφήνοντας τους θεατές με το χαμόγελο στα χείλη και όχι με το χέρι στο στόμα από το χασμουρητό. Από το 1989 έως το 1998.

 

4. Game of Thrones

Βασισμένη στα δημοφιλή βιβλία του συγγραφέα George R.R. Martin είναι η σειρά-έπος που δεν φοβάται να σκοτώσει τους ήρωές της και να εκπλήξει τους θεατές με τις συνεχείς ανατροπές.  Όταν προβληθεί και το τελευταίο season, που αναμένεται να είναι ακόμα πιο εκπληκτικό, μπορεί να ανέβει κι άλλες θέσεις στη λίστα.

3. The X-Files

Καμία έκπληξη δεν νιώθουμε για την παρουσία της θρυλικής σειράς σε αυτήν τη λίστα. Ο Mulder και η Scully επιχειρούν να εξιχνιάσουν τα ανεξιχνίαστα κι εμείς προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε από την τηλεόραση. 1993-2001, και δύο seasons-δώρο, το 2016 και το 2018. Κι ακόμα δεν έχει γράψει τίτλους τέλους.

2. Breaking Bad

Ο καθηγητής χημείας που γίνεται «μάγειρας» μεταμφεταμίνης που γίνεται μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Πέντε άψογα seasons χωρίς ούτε μισό δευτερόλεπτο κοιλιά. Οι fans περιμένουμε εναγωνίως την ταινία που βρίσκεται στα σκαριά. Από το 2008 έως το 2013.

1. Friends

Έκαναν μόδα τα μαλλιά τους, το στυλ τους και πάνω απ’ όλα το να είσαι μέλος μιας παρέας που μοιράζεται τα πάντα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα φρέσκο θα φαίνεται. Δέκα σούπερ seasons, από το 1994 έως το 2004.

Tags: