Η κόρη του Jackson καταρρέει

'Επαθε νευρικό κλονισμό μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον πατέρα της.



Την περασμένη Παρασκευή, προβλήθηκε σε επίσημη πρώτη το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Michael Jackson, στο πλαίσιο του Sundance Festival. Το Leaving Neverland του Dan Reed δεν πλέκει το εγκώμιο του megastar. Αντιθέτως, σχεδόν 10 χρόνια μετά τον θάνατό του, ανακυκλώνει τις κατηγορίες περί παιδεραστίας που του είχαν κολλήσει σαν ρετσινιά μέχρι το τέλος της ζωής του, παρότι ο ίδιος τις είχε αρνηθεί κατ' επανάληψη και ούτε είχαν επιβεβαιωθεί στο δικαστήριο. Η κόρη του, Paris, 20 χρονών, ξανθιά, γαλανή, μοντέλο και ηθοποιός στο επάγγελμα, λέγεται ότι κατέρρευσε όταν είδε μπροστά στα μάτια της να αναβιώνει ο εφιάλτης που στοίχειωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του πατέρα της. Σύμφωνα με φίλους, αποφάσισε να απομονωθεί για να αποφύγει την αναγκαστική δημοσιότητα. Σύμφωνα με μη φίλους μπήκε σε κέντρο ψυχιατρικής παρακολούθησης, γιατί έπαθε ισχυρό νευρικό κλονισμό.

Το σχεδόν 4ωρο ντοκιμαντέρ βασίζεται στις μαρτυρίες του Wade Robson και του James Safechuck που ισχυρίζονται ότι υπήρξαν θύματα του Jackson όταν ήταν παιδιά και φιλοξενούνταν στην περιβόητη έπαυλή του-παιδική χαρά, τη Neverland. Οι λεπτομέρειες που καταγράφονται είναι τόσο σοκαριστικές, που ο σκηνοθέτης της ταινίας, Dan Cooper, πριν από την προβολή ανακοίνωσε στους θεατές ότι υπήρχαν στη διάθεσή τους ψυχιατρικοί σύμβουλοι για να τους βοηθήσουν αν οι περιγραφές τούς κάθονταν πολύ βαριές στο στομάχι. Οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στην προβολή δεν σταμάτησαν να τουιτάρουν την απέχθεια και την αηδία τους για τους ισχυρισμούς του Robson και του Safechuck.

Όσο για την Paris είναι δεδομένο ότι γενικά δεν είναι στα καλύτερά της. Η ίδια είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στα 15 της. Η νέα ταινία-λασπολογία στη μνήμη του πατέρα της απλώς είναι μία ακόμα σταγόνα σε ένα ποτήρι που ξεχειλίζει.