Robert Downey Jr.: Η πιο επική ατάκα του Ironman ήταν δική του ιδέα

O αυθορμητισμός του σφράγισε τη μοίρα των ταινιών Ironman και Avengers!



Στο μυαλό των fans του Ironman ειδικά και των Avengers γενικότερα, ο Robert Downey Jr. είναι ο ιδανικός για να ερμηνεύσει τον ιδιόρρυθμο κροίσο Tony Stark που όταν φοράει τη σιδερένια περσόνα του είναι έτοιμος να σώσει τον κόσμο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι πριν καν γυριστεί το πρώτο Ironman, οι παραγωγοί είχαν στο μυαλό τους και μερικούς ακόμα υποψήφιους Tony Starks -δεν αποκάλυψαν ποιους- εκτός από τον Downey Jr., τον οποίο αν και αναγνώριζαν ως εξαιρετικό ηθοποιό, τον θεωρούσαν μεγάλο ρίσκο λόγω του παρελθόντος του με τα drugs και το αλκοόλ.

Ευτυχώς γι’ αυτόν και τους αμέτρητους fans της ταινίας, ο σκηνοθέτης Jon Favreau ήταν στο πλευρό του από την αρχή και κατάφερε να πείσει τους παραγωγούς να τον προσλάβουν. Και η αλήθεια είναι ότι αν είχαν αναθέσει τον ρόλο σε κάποιον άλλον, εκτός του ότι θα βλέπαμε έναν πολύ διαφορετικό Ironman από αυτόν που πλέον γνωρίζουμε και αγαπάμε, δεν θα ακούγαμε και μία από τις πιο επικές ατάκες της ταινίας, που στην ουσία όρισε και την κατεύθυνση που θα έπαιρναν τα sequels.

Στην τελευταία σκηνή του Ironman 1, o Tony Stark μιλάει στους δημοσιογράφους και τελειώνοντας δηλώνει: «Εγώ είμαι ο Ironman». Αυτή η ατάκα δεν υπήρχε στο σενάριο ούτε καν στη σειρά κόμιξ της Marvel, όπου η αληθινή ταυτότητα του Ironman αποκαλύπτεται πολλά χρόνια αργότερα: ήταν αυτοσχεδιασμός της τελευταίας στιγμής του Downey Jr. Και κάπως έτσι σφράγισε τη μοίρα των ταινιών Ironman και Avengers και δικαίωσε όσους πίστεψαν σ’ αυτόν από την αρχή. Γιατί, ναι, ο Robert Downey Jr. είναι ο Ironman.

Info: Ο Robert Downey Jr. ξαναντύνεται Ironman και μπαίνει σε νέες περιπέτειες με τους υπόλοιπους super ήρωες της παρέας. Το  Avengers: Endgame βγαίνει στις αίθουσες στις 26 Απριλίου.