Kingdom: Το κορεάτικο Walking Dead

Ζόμπι από την Ασία κάνουν επίθεση στο Netflix.
Kingdom: Το κορεάτικο Walking Dead



Οι fans του Walking Dead, όσο περιμένουν να προβληθεί το επόμενο season, μπορούν να πάρουν μια ιδέα για το πώς βλέπουν τα ζόμπι στην Κορέα. Η νέα σειρά του Neftlix έχει τίτλο Kingdom και σε μόλις έξι επεισόδια δίνει νέα διάσταση στους ζωναντούς νεκρούς. Τουλάχιστον αυτούς που έχουν καταγωγή από την Άπω Ανατολή. 

Το story πάνω-κάτω πάει κάπως έτσι: Σε ένα βασίλειο πυκνώνουν οι φήμες ότι ο βασιλιάς είναι βαριά άρρωστος από μια αλλόκοτη επιδημία και η μόνη ελπίδα τους πλέον είναι ο εστεμμένος πρίγκιπας. Στο μεταξύ, η βασίλισσα και μητριά του πρίγκιπα και ο πατέρας της από τη μία κρύβουν από τον λαό ότι ο βασιλιάς έχει ήδη πεθάνει και έχει μεταλλαχθεί σε ζόμπι και από την άλλη σχεδιάζουν να κλέψουν τον θρόνο από τον πρίγκιπα. Κι όσο γίνονται αυτά στα βασιλικά παρασκήνια, το ζόμπι βασιλιάς αρχίζει να μετατρέπει σε ζόμπι όλο και περισσότερους. Και ο πανικός ξεκινάει. 

Δεν θα πούμε άλλα για το story, αλλά θα σου δώσουμε ένα-δύο hints για τα ζόμπι του Kingdom που είναι πολύ διαφορετικά από τα ζόμπι του Walking Dead. Καταρχάς είναι πολύ γρήγορα -δεν σέρνονται όπως τα ζόμπι που ξέραμε. Κατά δεύτερον κοιμούνται τη νύχτα και δρουν μόνο στο φως της ημέρας -τα λες και νέου τύπου βαμπίρ. Και κατά τρίτον, η μετάλλαξή τους γίνεται αστραπιαία, μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά το δάγκωμα, με αποτέλεσμα ο πλυθυσμός τους να μεγαλώνει με απίστευτη ταχύτητα κι εκεί που σκοτώνεις ένα, να γεννιούνται άλλα δέκα. 

Το Kingdom έχει πάρει πολύ καλές κριτικές και σχεδόν λυπάσαι που κρατάει μόνο έξι επεισόδια. Δες το και πες μας.