Οι 6 πιο δυναμικές ηρωίδες της οθόνης

Από την Ellen Ripley μέχρι την Arya Stark, ποιες μας έχουν κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση.



Αν και συνήθως τη μερίδα του λέοντος στους δυναμικούς κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς χαρακτήρες την έχουν οι άντρες, υπάρχουν κάποιες ηρωίδες που έχουν καταφέρει να επιβληθούν για τη δυναμικότητά τους – και να μας έχουν μείνουν αξέχαστες.

Wonder Woman: Ως ηρωίδα κόμιξ έτσι κι αλλιώς είναι πανίσχυρη. Στην κινηματογραφική μεταφορά της ενσαρκώνεται από την Diana Prince. Είναι θεά άρα αθάνατη, οι δυνάμεις της είναι τόσο μεγάλες που θα μπορούσε να κάνει σκουπίδι τον Batman και τον Superman αν έπεφταν στον δρόμο της και ταυτόχρονα μπορεί να δείξει και συμπόνια - όταν θέλει. 

Sarah Connor: Το χαρακτηριστικό παράδειγμα της γυναίκας της διπλανής πόρτας, που για να προστατεύσει το παιδί της και τον υπόλοιπο πλανήτη γίνεται super woman.Υπεργυμνασμένη, υπερατρόμητη, πάντα έτοιμη για όλα. Τι θα ήταν ο Terminator χωρίς αυτήν; Και εννοείται ότι την προτιμούμε στην κινηματογραφική της εκδοχή με τη Linda Hamilton.

Ellen Ripley: Δύσκολα η Sigourney Weaver θα μπορούσε να πείσει σε ρόλο αδύναμης. Οπότε ο ρόλος της Ripley στα Aliens που τα βάζει με το τρομακτικό εξωγήινο τέρας και επιβιώνει είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της.

Dana Scully: Η πράκτορας του FBI στα X-Files, ενσαρκωμένη από την Gillian Anderson, έχει περάσει τα πάνδεινα επί σχεδόν 25 χρόνια: έχει φλερτάρει με τον θάνατο άπειρες φορές, έχει απαχθεί από εξωγήινους κι άλλες μυστηριώδεις δυνάμεις, έχει δει την αδερφή της να πεθαίνει. Αλλά είναι πολύ έξυπνη, πολύ γενναία και πολύ έτοιμη να τα βάζει με τον ET και την παρέα του και να κερδίζει παράταση για το επόμενο επεισόδιο. 

Hermione Granger: Η κολλητή του Harry Potter είναι σπασικλάκι, θυμάται τα καλύτερα ξόρκια, ξέρει να ταξιδεύει στον χρόνο και να προλαβαίνει να είναι σε όλα τα μαθήματα και βοηθάει πάντα τον Harry να ξελασπώσει, γιατί είναι η πιο ψύχραιμη από όλους. Άντε να βρει ξανά ανάλογα δυναμικό ρόλο η Emma Watson.

Arya Stark: Αν και πιτσιρίκα, η μικρότερη κόρη των Starks από το Game of Thrones - aka Maisie Williams- έχει επιβιώσει από κακουχίες που καμία καλοαναθρεμμένη πριγκίπισσα δεν θα άντεχε, έχει μάθει να χειρίζεται το σπαθί καλύτερα κι από τους δασκάλους της και δεν διστάζει να λερώσει τα χέρια της με το αίμα του αντιπάλου της. Άσε που έχει φτιάξει ολόκληρη λίστα με τους εχθρούς της και δεν θα ησυχάσει πριν ξεπαστρέψει και τον τελευταίο. Είναι πολύ σκληρό αυτό το κορίτσι.