«Πώς με έσωσαν τα Φιλαράκια»

O Matt Le Blanc ήταν μπατίρης πριν πάρει τον ρόλο του Joey.



«Είχα μόλις 11 δολάρια στην τράπεζα», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Matt Le Blanc, αναφερόμενος στην εποχή  που πάλευε να επιβιώσει ως ηθοποιός. «Υπήρχαν φορές που ήμουν τόσο απελπισμένος, που σκεφτόμουν να βρω δουλειά ως σερβιτόρος. Αλλά μετά σκεφτόμουν ότι ακόμα κι έτσι, μέχρι να πάρω τον πρώτο μου μισθό, αυτά τα 11 δολάρια θα τελείωναν».

Κι επειδή η φτώχεια τέχνες κατεργάζεται, όταν κάποια στιγμή ένας σκηνοθέτης, που τον τσεκάριζε για άλλο ένα μικρορολάκι, του είπε ότι φαινόταν στην κάμερα το κούφιο δόντι του, ο Le Blanc κάλυψε το κενό με σμυριδόπετρα που αγόρασε από το φαρμακείο, «γιατί ο οδοντίατρος μου είπε ότι θα έπρεπε να τον πληρώσω 80 δολάρια». 

Μετά ήρθαν τα Φιλαράκια κι ο ρόλος του Joey Tribbiani, και δίπλα στο 11 του τραπεζικού λογαριασμού προστέθηκαν και κάμποσα μηδενικά. Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, ο ρόλος του Joey δεν ήταν και τόσο κόντρα στον πρότερο βίο του Le Blanc: και πάλι τον μπατίρη ηθοποιό έπαιζε. Και ήταν τόσο καλός, που μετά του έφτιαξαν σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του: το Joey.