Ποια είναι η Russian Doll;

Μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για τη Natasha Lyonne.



Η νέα σειρά του Netflix, Russian Doll, έκανε πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου κι έχει ήδη γίνει το next best TV thing. Η Nadia, μια περίεργη τύπισσα, μπαίνει σε μια χρονική λούπα και ζει ξανά και ξανά τον θάνατό της στο πάρτι των γενεθλίων της. Την υποδύεται η Natasha Lyonne, η οποία είναι επιπλέον η δημιουργός της σειράς, γράφει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει και κάποια από τα επεισόδια. Τι άλλο, όμως, ξέρουμε γι’ αυτήν εκτός από το ότι ζει τη Μέρα της Μαρμότας στη μακάβρια τηλεοπτική της βερσιόν;

Ήταν παιδί-θαύμα. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1986, στα 7 της, στην ταινία Heartburn με τη Meryl Streep και τον Jack Nicholson. Από τότε δεν σταμάτησε να παίζει. Η πιο γνωστή τηλεοπτική δουλειά της είναι το Orange Is The New Black, που επίσης προβάλλεται στο Netflix.

Στα 13 της, την περίοδο που ζούσε στο Ισραήλ, είχε μείνει για λίγο σε μια στρατιωτική κατασκήνωση Ζιονιστών. Και οι δύο γονείς της είναι εβραϊκής καταγωγής.

Ζει μόνη της από τα 16 της, ενώ στα 17 παράτησε το NYU Tisch School of the Arts, και αγόρασε ένα διαμέρισμα με το ποσό των διδάκτρων.

Το τραγούδι Natasha του Rufus Wainwright έχει γραφτεί γι’ αυτήν.

Τον Αύγουστο του 2001, είχε συλληφθεί στο Μαϊάμι γιατί αφού προκάλεσε ατύχημα οδηγώντας μεθυσμένη, έφυγε χωρίς να κοιτάξει πίσω της. Στους αστυνομικούς δήλωσε: «Είμαι movie star. Μπορώ να μιλήσω με τον δικηγόρο μου;».

Από τα 7 της που πρωτάρχισε να παίζει μέχρι τα 33 της που υποδύθηκε την junky Nicky στο Orange Is The New Black (2013) πάλευε με την εξάρτησή της από την ηρωίνη. Όταν πλέον απεξαρτήθηκε οριστικά, έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για να καθαρίσει το σύστημα από τις ζημιές που του έκανε με τόση ναρκωκατάχρηση.