Brigitte Bardot: «Ξέρω πώς είναι να σε κυνηγούν»

Στη νέα της αυτοβιογραφία εξηγεί πώς τα ζώα έφεραν γαλήνη στη ζωή της.



Στη νέα της αυτοβιογραφία Tears of Battle: An Animal Rights Memoir, η 84χρονη Brigitte Bardot κάνει flash back στα χρόνια της δόξας της, τότε που ένιωθε ότι η διασημότητα την έπνιγε και άγνωστοι την κυνηγούσαν όπου κι αν πήγαινε, προσπαθώντας να την αγγίξουν και να την αγκαλιάσουν. «Ξέρω πώς είναι να σε κυνηγούν», δήλωσε.

Έγινε διάσημη με την ταινία Και ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα το 1956, αναγορεύτηκε σε Εθνική Σταρ της Γαλλίας, θεωρήθηκε τεράστιο style icon στα ‘60s και στα ‘70s και εγκατέλειψε τον κινηματογράφο το 1973, όταν ήταν ακόμα στα καλύτερα της καριέρας της. Έχοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Marilyn Monroe και τη Marlene Dietrich που πέθαναν μόνες, θα δήλωνε αργότερα: «Η πλειοψηφία των μεγάλων stars είχαν τραγικό τέλος,. Όταν είπα αντίο σ’ αυτή τη δουλειά, σ’ αυτή τη ζωή της χλιδής και της λάμψης, της εικόνας και της λατρείας, της αναζήτησης του να είσαι επιθυμητή, έσωσα τη ζωή μου».

Από την τελευταία φορά που πάτησε το πόδι της σε κινηματογραφικό πλατό μέχρι και η σήμερα, η Brigitte Bardot έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. Στο βιβλίο της περιγράφει την απελπισία της για τους ανθρώπους, οι οποίοι προκαλούν όλα τα δεινά και τα βάσανα για να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες και τη δική τους ευχαρίστηση. Έχει πει: «Οι άνθρωποι με έχουν πληγώσει. Βαθιά. Μόνο με τα ζώα και τη φύση βρήκα τη γαλήνη μου».

Το Tears of Battle: An Animal Rights Memoir κυκλοφορεί στη Γαλλία από την περασμένη χρονιά, αλλά τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει και μεταφρασμένο στα αγγλικά.