Lena Headey: «O Weinstein κατέστρεψε κι εμένα»

Η Cersei του Game of Thrones συμμετέχει στο #me too.



Η μία μετά την άλλη, όλο και περισσότερες ηθοποιοί δηλώνουν συμμετοχή στο κίνημα του #me too και καταγγέλουν τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση. Η πρόσφατη άφιξη στη λίστα με τα θύματα του μεγαλοπαραγωγού είναι η Lena Headey, που έγινε διαπλανητικά γνωστή ως η διαβολική Cersei Lanister του Game of Thrones. 

Σε συνέντευξή της στο Sunday Tinmes, η Headey κατέθεσε τη δική της εμπειρία και υπενθύμισε ότι και δύο χρόνια νωρίτερα, το 2017, είχε περιγράψει τις αλλόκοτες επαφές της με τον Weinstein σε μια σειρά από tweets που προφανώς πέρασαν και δεν άγγιξαν. Το 2005, όπως είχε τουιτάρει τότε και ανέφερε και πάλι πρόσφατα, ο Weinstein της είχε πετάξει ένα υπαινικτικό σχόλιο στη διάρκεια του Φεστιβάλ Βενετίας, το οποίο εκείνη δεν είχε πάρει στα σοβαρά. Στη συνέχεια, της είχε ζητήσει να ανέβει στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο για να συζητήσουν για ένα σενάριο. Η Headey είχε πάει υποψιασμένη και του είχε δηλώσει: «Ήρθα αποκλειστικά για επαγγελματικούς λόγους. Σε παρακαλώ μην πιστέψεις ότι βρίσκομαι εδώ μαζί σου για οτιδήποτε άλλο εκτός από δουλειά». Σύμφωνα με την ίδια, ο Weinstein είχε γίνει έξαλλος και την είχε πάει σπρώχνοντας πίσω στο ασανσέρ, ζητώντας της να μην πει τίποτα σε κανέναν. Μετά από αυτό, η Miramax, η εταιρεία στην οποία ο Weinstein ήταν συνιδρυτής, δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί της βάζοντας την καριέρα της σε πάγο για την επόμενη δεκαετία.

Η Headey πρόσθεσε: «Όταν κάποια χρόνια αργότερα έμαθα πόσο κάθαρμα ήταν ο Weinstein και ότι αυτό που συνέβη σε μένα ήταν μόνο ένα περιστατικό από τα δεκάδες άλλα, σκέφτηκα: ‘’Τελικά, το ότι δεν πήγα μαζί του μου στοίχισε δέκα χρόνια από την καριέρα μου'', γιατί πριν από αυτό είχα ήδη γυρίσει δύο ταινίες με τη Miramax και μετά από αυτό δεν ξαναείχα νέα τους». Από τον πάγο τελικά την έβγαλε το Game of Thrones.

Όσο για τον Weinstein, εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες παρόλο που εξακολουθούν να συσσωρεύονται. Ο δικηγόρος υπεράσπισής του έχει παραιτηθεί και η νέα δίκη, στην οποία κατηγορείται για πέντε σεξουαλικές επιθέσεις προ το παρόν, προγραμματίζεται για τον Μάιο.